колеги имам една молба към тези от вас който карат текива автомобили ,няма значенив бензин или дизел но на дисплея на таблото им показва радйото - станции и песни
та ако имате шлеп с тази екстра и имате ваг ком да ми кажете кода на тъбло 7м нещоси , като влезете в инструменти -17 мисля че беше горе в ляво пише кода на таблото
идеята е следната след като си сложих мулти волан искам да ми исписва на дисплея и станциите , подарихами касетофон по-кан който исписваше станцийте на тъблото но като го вързахме пробно неизписа нищо
влязох в моят касетофон и го прекодирах и открих че би трябвало да предава и на дисплея на тъблото защото прие кода за това което значи друго тъбло ма незнам номера
касетофона в момента е cd liceo или нещо текова на снимката единичният дин , двойният ако беше заработил щеше да е той ма нестана пък и жабката под цд-то ми е супер удобна
ето й снимка на тъблото и на мулти волана
до колегите с шаран и алхамбра след 2000 до 2004г питане
- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
- miro_toyaga
Re: до колегите с шаран и алхамбра след 2000 до 2004г питане
Ако има колеги от софия с тази екстра която търся и нямат ваг-ком може да се разберем да се видим някъде и аз ще видя това което ми е нужно за 10 мин работа е
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Този новия ти е RCD200. Доколкото знам след въвеждане на кода и правилно свързване трябва всичко да си тръгне- показания горе на дисплея и връзките с волана. Търси теми тук във форума за RCD 200. успех 

- miro_toyaga
да той работи ма непоказва на дисплея на фиса
Аз доколкото помня RCD 200 не може да показва на FISа на Sharan-a и дори мисля, че не може да се подкарат и копчетата на волана. Не случайно, ако загледаш обяви на такива коли, с мултиволан са само с навигации и Delta 6.
Виж тази тема http://uk-mkivs.net/topic/84621-vw-gamm ... 00-wiring/
В мненията пише, че FIS и контрол от волана не работят с RCD 200. И аз исках да си слагам на Шарана, но по тези причини се отказах. А иначе се оказа, че Gamma не показва нищо на FIS-а, защото не е окабелено. След вещата намеса на Владко, Gamma-та започна да си показва всичко.
Виж тази тема http://uk-mkivs.net/topic/84621-vw-gamm ... 00-wiring/
В мненията пише, че FIS и контрол от волана не работят с RCD 200. И аз исках да си слагам на Шарана, но по тези причини се отказах. А иначе се оказа, че Gamma не показва нищо на FIS-а, защото не е окабелено. След вещата намеса на Владко, Gamma-та започна да си показва всичко.
- miro_toyaga
mi човека който ми подари рц-то му показваше на дисплея станциите и беше на лахмбра 2003
dobre мойто лицео как въд се води и кое е това момче владко
dobre мойто лицео как въд се води и кое е това момче владко
За пример ще дам тази обява:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cym8ik
Може да се види, че RCD 200 работи, колата е запалена, а на FIS-а няма инфо.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cym8ik
Може да се види, че RCD 200 работи, колата е запалена, а на FIS-а няма инфо.
- miro_toyaga
е може да не е активирана функцията , но аз се отказах от рцд-200 то и се боря с луцеото да искара на фиса понеже жабката под него ми е супер удобна и съм поръчал устройство да вкарам усб към лицеото
Разумно, ако е като гамата, просто се пускат 3 кабела и евентуално кодинг на таблото. Ако потрябват кодировки, мисля че ще успея да си ги спомня.
- miro_toyaga
може да се наложи и смяна на тъбло ма ако има колега с тази екстра да прочета тъблото и версията на софтуера за 10мин ще е по лесно
ще съм благодарен иначе се чух с момчето и понеделник пак ще се разберем кога да утида
ще съм благодарен иначе се чух с момчето и понеделник пак ще се разберем кога да утида
- miro_toyaga
Колега ще ли е удобно да се видим да ти прочета тъблото и софта с ваг че ще ми спести доста ровене 0884 90 95 71
Едва ли ще сменяш табло. За съжаление аз продадох колата миналата година. Всички екстри на таблото на Шарана са кодинг 31. Сега таблото ти вероятно е с кодинг 13 (ако имаш борд компютър), +16 е за външен дисплей (това, което ни трябва), а +2 е за лампата на коланите = кодинг 31, ако не искаш лампа на коланите = кодинг 29.
- miro_toyaga
кодинга ти е верен аз активирах всичко но моят кодинг по ваг е до 15 с фиса а аз добавих и 16 за навигация и го прие но непредава на фиса радиото ся намерих че има инсталация за телефон , антена на тъвана ма под седалката го няма модула
Вероятно не ти е окабелено радиото (ако въобще поддържа ФИС). Ето това е окабеляването на Gamma-та:
http://i148.photobucket.com/albums/s13/ ... Wiring.jpg
Rem-C е за бутоните на волана, а ENA, CLOCK и DATA са за FIS-a. Владко ми окабели последните 3 и ги върза към определени пинове на таблото. Освен това тогава бях с друго радио и не можах да тествам. Когато закачих една Gamma се оказа, че пак не ми тръгва FIS-а. Тръгна чак когато добавих 16 на кодинга на таблото.
ПС И аз си харесвах нишата и затова останах с Gamma накрая. Ако искаш мога да ти подаря ниша, която стои най-отгоре (оригинално е по средата), двете ниши се различават и са за точно определена позиция.
http://i148.photobucket.com/albums/s13/ ... Wiring.jpg
Rem-C е за бутоните на волана, а ENA, CLOCK и DATA са за FIS-a. Владко ми окабели последните 3 и ги върза към определени пинове на таблото. Освен това тогава бях с друго радио и не можах да тествам. Когато закачих една Gamma се оказа, че пак не ми тръгва FIS-а. Тръгна чак когато добавих 16 на кодинга на таблото.
ПС И аз си харесвах нишата и затова останах с Gamma накрая. Ако искаш мога да ти подаря ниша, която стои най-отгоре (оригинално е по средата), двете ниши се различават и са за точно определена позиция.
- miro_toyaga
ето при мен , а да знаеш къде в тъблото пинове
за нишата ще съм благодарен че жената улива нещата с кафе , иначе знам че са различни и споменавах инженерите но това ще ше да се реши на по късен етап от някоя морга
за нишата ще съм благодарен че жената улива нещата с кафе , иначе знам че са различни и споменавах инженерите но това ще ше да се реши на по късен етап от някоя морга
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”