TDI и проблема с отоплението
-
- Автомобил:
- Двигател:
TDI и проблема с отоплението
Здравейте колеги!
В немското мобиле излезе обява за VW Touran TDI с допълнително отопление!
Прилагам снимка от обявата.
Някой знае ли какво е това и по-точно може ли да се закупи тази благина и да се монтира?
Предполагам,че това е заводско-т.е.оригинално.
Знам,че проблема е в печките,който масово не работят,за това търся алтернатива за отопление:)
Някой решил ли е проблема с отоплението,че е страшен кучкарник в тия коли зимата?
Благодаря Ви,с най-добри пожелания и най-вече здраве!
В немското мобиле излезе обява за VW Touran TDI с допълнително отопление!
Прилагам снимка от обявата.
Някой знае ли какво е това и по-точно може ли да се закупи тази благина и да се монтира?
Предполагам,че това е заводско-т.е.оригинално.
Знам,че проблема е в печките,който масово не работят,за това търся алтернатива за отопление:)
Някой решил ли е проблема с отоплението,че е страшен кучкарник в тия коли зимата?
Благодаря Ви,с най-добри пожелания и най-вече здраве!
-
- Автомобил: Vw Sharan
- Двигател: AVG 2000
Re: TDI и проблема с отоплението
Това е дистанционното на печката,която е фабрично монтирана.Не всички печки вървят с дистанционно.Вероятно е допълнителна екстра(дистанционното).Иначе както колегата написа-печките се ремонтират.И твоята кола има,но явно не работи.Пали се автоматично при околна температура под 10°С.На диагностика ще ти излезе какъв и е проблема.Само да допълня,че работещата печка е голям кеф 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм със всичко,но от прочетеното разбирам,че ремонтите не винаги са успешна,а са и доста скъпи!
Не съм убеден,че е рентабилно да се даде голям процент от стойността на толкова стар автомобил за ремонт на тази печка,който ще бъде с несигурен резултат.
Поради тази причина търся алтернативни решения.
Моята печка е Vebasto и да,не работи.
Искате да кажете,че може да се направи диагностика само на печката и да се разбере каква е конкретната повреда в самата печка ли?
Не съм убеден,че е рентабилно да се даде голям процент от стойността на толкова стар автомобил за ремонт на тази печка,който ще бъде с несигурен резултат.
Моята печка е Vebasto и да,не работи.
Искате да кажете,че може да се направи диагностика само на печката и да се разбере каква е конкретната повреда в самата печка ли?
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Те печките са почти еднакви и с дистанционно и без.
Това за несполучливия ремонт зависи къде я правиш.
Отделно, тия които ги ремонтират, могат да ти я направят да работи с дистанционно преди да си запалил двигателя. Е, цената...питаш, договаряш се, и си решаваш.
Това за несполучливия ремонт зависи къде я правиш.
Отделно, тия които ги ремонтират, могат да ти я направят да работи с дистанционно преди да си запалил двигателя. Е, цената...питаш, договаряш се, и си решаваш.
Vasil Vasilev 313 написа:Не съм убеден,че е рентабилно да се даде голям процент от стойността на толкова стар автомобил за ремонт на тази печка,който ще бъде с несигурен резултат.
Какъв процент от стойността очакваш да дадеш - ремонт за 3000лв? Алтернативата каква може да е - друга подобна печка, втора ръка, но работеща или ел. нагревател? Ако намериш същата печка нова или на старо на приемлива цена, тогава няма как да ти искат невероятна сума за ремонт. Нали и майсторите могат да намерят друга печка вместо да правят някакви скъпи чудеса.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
За 3000лв вероятно ще е нова с гаранция.
Реалистично, питал съм баш за такава, 600-700лв за ремонт, с някои нови части, и колкото да работи 2-3-4 години. Сега да е малко отгоре. С преправяне да работи автономно, плюс дистанционно или таймер, може би ще отиде малко над хиляда. Не помня дали сваляне и качване на печката влизат в тия пари, но то не е нещо сложно, да има и там 200лв... Имаше в олх един пич(Николов) в София от Младост, само с печки се занимава, нищо не пречи да се попита по телефона.
Реалистично, питал съм баш за такава, 600-700лв за ремонт, с някои нови части, и колкото да работи 2-3-4 години. Сега да е малко отгоре. С преправяне да работи автономно, плюс дистанционно или таймер, може би ще отиде малко над хиляда. Не помня дали сваляне и качване на печката влизат в тия пари, но то не е нещо сложно, да има и там 200лв... Имаше в олх един пич(Николов) в София от Младост, само с печки се занимава, нищо не пречи да се попита по телефона.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За мен лично да вложа 1000 лева в 20 годишна кола за ремонт на печка не са малко!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Можете ли да ми кажете ако сваля печката за да я изпратя на ремонт,колата може ли да се използва без нея?
Тоест през нея минава ли антифриз,който би изтекъл или нещо друго?
Благодаря!
Тоест през нея минава ли антифриз,който би изтекъл или нещо друго?
Благодаря!
Последна промяна от Vasil Vasilev 313 на Чет 15 май 2025 21:10, променено общо 2 пъти.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Щом питаш, значи не е за теб тази процедура. Ще омажеш нещо и после , ма нал' тъй казахте/написахте и аз тъй направих, пък то тъй стана и т.н.
Разбира се , че минава. И захранване с нафта .
Има начин, не е голяма философия , но с такова питане , най-добре друг , технически грамотен да бара там.
Разбира се , че минава. И захранване с нафта .
Има начин, не е голяма философия , но с такова питане , най-добре друг , технически грамотен да бара там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се,че ще я свалят в сервиз и ще я изпратя в друг сервиз за ремонт.
Какво минава през нея и какво трябва са се прекъсне?
Всъщност това ли представлява печката и възможно ли е да е толкова евтина?
Обявата е от ebay.de
Какво минава през нея и какво трябва са се прекъсне?
Всъщност това ли представлява печката и възможно ли е да е толкова евтина?
Обявата е от ebay.de
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Щом ще е в сервиз, грижи няма, те ще преценят какво и как . Няма смисъл от излишно задълбочаване 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Щом ще е в сервиз, грижи няма,
Залагам 40 стотинки, че няма да е в нормален сервиз, в който са наясно какво правят.
Автора или трябва да си намери адекватен, грамотен и отговорен сервиз или да инвестира в дебело яке.
Ако си намери майстор, който поеме ангажимент, че за толкова пари ще му пусне печката да го остави той да поръчва каквото е нужно.
Иначе рискът за пореден драматичен филм е твърде висок.
PS Аз такава печка съм виждал на Вторични, можех да я взема за десетина лева. Ама даже да е изправна и да я монтирам правилно, едва ли ще тръгне преди компютърчето да си е казало тежката дума. Всъщност няма да се изненадам много, ако сегашната му печка е изправна или и трябва някаква дреболия за да тръгне.
-
- Автомобил: Vw Sharan
- Двигател: AVG 2000
Първо трябва да се прегледа с VAG COM и след това да се размишлява.На моята ремонта излезе 70 лв.(свещ),ама понеже за нея няма диагностика се наложи да я сваля и да я диагностицирам по старомодния начин.Има отделна доста изчерпателна тема за печките,ако я прочетеш ще ти се изясни всичко.Няма нищо сложно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бихте ли ми дали темата?
Както разбирам може да се направи диагностика на печката и да се разбере какъв е проблема или не е така?
Както разбирам може да се направи диагностика на печката и да се разбере какъв е проблема или не е така?
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”