Здравейте,
имам следния не лек казус: От доста време търсим 5-степенна скоростна кутия за Каравел 1990 / дизел. Това обаче се оказа доста трудна мисия. Потребител от форума ни предложи 4-степенна, но за съжаление никой 'майстор' наоколо не се ангажира да я монтира, защото явно ще е играчка.
Та въпросът ми е може ли да се монтира скоростна кутия от Транспортер да речем на нашия възрастен Каравел, без обаче да е необходимо някакво голямо натъкмяване?
Благодаря ви предварително!
Скоростни кутии
- p-sound
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: MV 1990
Re: Скоростни кутии
Ами колега между Транспортер и Каравел няма никаква разлика поне от гледна точка на скоростните кутии .Може и да греша и ако е така сигурно някой ше ме поправи.Стига да е от Т3 дизел кутията става без да преправяш нищо.А ако е от бензинов има малко играчка ама мисля че има цяла тема за това в раздела-ама не мога да я немеря.Май не си попаднал на майстор!!!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега, Транспортер, Каравел, Мултиван и други модификации на Т3 са унифицирани до голяма степен. Разбира се има товарни, има и пътнически скоростни кутии, и това може да се разбере по маркировката й. Колегата PACH е доста навътре в нещата, и предполагам няма да откаже помощ.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
ariel написа:Здравейте,
имам следния не лек казус: От доста време търсим 5-степенна скоростна кутия за Каравел 1990 / дизел. Това обаче се оказа доста трудна мисия. Потребител от форума ни предложи 4-степенна, но за съжаление никой 'майстор' наоколо не се ангажира да я монтира, защото явно ще е играчка.
Та въпросът ми е може ли да се монтира скоростна кутия от Транспортер да речем на нашия възрастен Каравел, без обаче да е необходимо някакво голямо натъкмяване?
Благодаря ви предварително!
Здравей колега,
Определено "майсторите" ти не струват, корпусите на всички кутии са еднакви, разликата между бензиновите и дизеловите е само в фланеца и разбира се предавателните числа.Играчката по смяната не е никак сложна.Развиваш болтовете на полуоските с шестограм, болтовете между кутията и двигателя, включително на стартера, стойката с помпата на съединителя, скоростния лост и си готов за сваляне.
Ето ти малко материал за четене: viewtopic.php?f=66&t=178764
Някои скорости са по дълги, имам 5-степенна, която идва дълга и не пасва на тампона.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Тогава си припасваш стойката на тампона, и на скоростите и готово. Все ще има някоя переделка в нета, или готови стойки за плагиатстване на конструкция...
- KingoftheROAD
- Контакти:
Е, тогава знаеш какви са стойките, и къде са се захващали, и как са стояли. Колегата PACH може и повече подробности да даде.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
KingoftheROAD написа:Е, тогава знаеш какви са стойките, и къде са се захващали, и как са стояли. Колегата PACH може и повече подробности да даде.
Колегата пач казва, като си вземате 5-степенна кутия, я купувайте с стойката и тампона, защото стойката с тампона от 4-степенната не пасва, което е съвсем нормално, не забравяйте че 4-скоростана е по-къса.
свалих я лично аз от друг бус заедно с танпона и стоиката комплект и пак нестава тампона на 4 и 5 степенната биаха еднакви подминава гредата около 5 сантима
- KingoftheROAD
- Контакти:
miksi написа:свалих я лично аз от друг бус заедно с танпона и стоиката комплект и пак нестава тампона на 4 и 5 степенната биаха еднакви подминава гредата около 5 сантима
Да не си го сложил наобратно? ако можеш снимай го, може пък една планка да реши проблема 5 санта не са чак толкова много
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има разлика само в планката за захващане на двете скоростни.5 степенната е по дълга и планката е по къса 4 степенната и се слага по дълга планка.Не е точно планка със по специална форма е.Свалял съм я много пъти
.Вече съм с новия модел
и имам части от 4 степенна.