Смяна на двигател.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Re: Смяна на двигател.
На среща съм щом е за VW bus 

- avtohit77
Re: Смяна на двигател
Колега темата май не и е мястото тук но според мен от Лада Нива 1.7 ще стане карбуратора 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Аз доколкото знам от самарата е Солекс карбуратора, но според мен трябва да се види какъв хода на буталото, и да е възможно по-близък до самаровия, работния обем също. За да може да стане работата с минимум переделки....
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на двигател
На бензин, или на газ ще караш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
за много години живи и много здрави.та по мойта тема не за тия карбуратори.от известно време се появи един лко дразнещ за мен проблем.при продължително каране с около 120км за период около 10-15 мин не иска да ми предключва от 5-а на 4-та скорост.натискам съединителя бутам лоста а той си седи като заварен,подавам междинна газ натискам 2-пъти съединителя и тогава става номера да се превключи.имах съмнение в горнаа помпа смених я същата раота,след това сложих по-голяма разлика няма.от долна помпа съединител не е понеже не ми губи течност.при потегяне 1-ва също много трудно влиза,карвам на 2-ра и тогава връщам на 1-ва и се получават нещата.въпроса ми е възможно ли е да от синхронизатори или от нещо друго.всеки майстор ми обяснява всякви варианти.буса е 4х4 демек кутията май-се различава от обикновените заради кардана.а забравих да спомена масло на кутията е сменено.мерси предварително.
- avtohit77
Здр. Кутията вътрешно си е като другите нищо че,е 4х4 но-ти си имаш проблеми със синхронизаторите.
Здравей колега, по въпроса за смяна на предавките, проблема е точно в синхронизаторите. Това лято имах същия проблем с моята кутия, бяха пукнати два синхронизатора и един счупен на три. Проблемните бяха на 3, 4 и 5 предавка, също и една счупена пружина на съединителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок,мерси за насоките.ще ги видим да ли е от тях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1 ? имам към вас.
бусчето е 4х4 и до касетофона има една ръчка и една схемичка на кола.когато дръпна ръчката на схемата светва задния мост демек е зацепен.въпроса ми е до каква максимална скорост мога да карам така,понеже аз си го обяснявам така:някъде си закъсал включваш 4х4-то,излизаш си на път,магистрала и след това го изключваш.ако го има някъде писано,обсъждано сложете линк към темата да я разгледам.

- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
renault 1.7 написа:1 ? имам към вас.бусчето е 4х4 и до касетофона има една ръчка и една схемичка на кола.когато дръпна ръчката на схемата светва задния мост демек е зацепен.въпроса ми е до каква максимална скорост мога да карам така,понеже аз си го обяснявам така:някъде си закъсал включваш 4х4-то,излизаш си на път,магистрала и след това го изключваш.ако го има някъде писано,обсъждано сложете линк към темата да я разгледам.
Ръчката дето казваш е блокаж на задния диф,и се ползва инцидентно метър два да те извади от калта,ако караш така с малко завойчета следващата ти тема ще е за скорости и няма да е много приятна финансово

- BUS1988
- Автомобил:
- Двигател:
Това лосче не включва 4х4, което се включва автоматично когато се налага, а както кажа много точно колегата блокажа на задния диференциал.
С включен блокаж НЕ се завива на твърда повърхност защото рискуваш да счупиш нещо по веригата на задвижването.
Използва се само като се налага за много малко, когато едната гума на задния ос е на въждух и се върти и в следстие на това другата гума е спряна.
С включен блокаж НЕ се завива на твърда повърхност защото рискуваш да счупиш нещо по веригата на задвижването.
Използва се само като се налага за много малко, когато едната гума на задния ос е на въждух и се върти и в следстие на това другата гума е спряна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да разбирам,че когато не е включен блокажа автомобила си е само с предно?
- BUS1988
- Автомобил:
- Двигател:
renault 1.7 написа:да разбирам,че когато не е включен блокажа автомобила си е само с предно?
Не колега, както писах преди 4х4 се включва автоматично и няма нищо общо с блокажа
-
- Автомобил:
- Двигател:
добре бе кога ми 4х4 колата и кога не?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колега,почети малко за визкокуплунг/муфа в раздела Syncro & 4motion .Има изписано камара
При теб "двойното" никога не се изключва ! Просто при превъртане на предни колела , се предава ,чрез визкомуфа, движение към задния мост! Погледни теми за Голф 2/3 синкро и ще ти стане ясно ! Там е същото ,като при теб (принципа) .