Странен проблем с автоматичната скоростна кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем с автоматичната скоростна кутия
Привет, колеги! Колата ми е Транспортер 2,5 ТДИ 2004г, с автоматична скоростна кутия.Имам следния проблем: докато не е загряла, всичко е ОК...върви и превключва без проблем. Като загрее до нормалната температура (90 гр) започва като че ли да боксува и съответно не може да върви нормално. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели от какво е и как се оправя. Благодаря предварително на отзовалите се!
- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен проблем с автоматичната скоростна кутия
Моят фв пасат 1991,е със 4 степенна автоматична скоростна кутия.Преди 5 години имаше проблем--
По време на вижение от време-на време ,сякаш изключваше,превключваше от по-висока на по-ниска
скрост.Оказа се че кутията иска доливане на масло.
Преди това проверявах щеката на кутията както тази на картера ,тоест преди тръгване.Имаше до максимум.
В сервиза ми обясниха,че щеката на кутията се гледа при работещ двигател,като се избърсва предварително удебелението в долния край на щеката.
Така напави майстора и видях с изненада,че маслото е доста под минимума на щеката.
Маслото е ATF Maxus,доливам 1_2пъти годишно 250мл и досега проблем няма.
Дано не е по сериозен проблема ,че тия авт.кутии май не подлежат на ремонт.
По време на вижение от време-на време ,сякаш изключваше,превключваше от по-висока на по-ниска
скрост.Оказа се че кутията иска доливане на масло.
Преди това проверявах щеката на кутията както тази на картера ,тоест преди тръгване.Имаше до максимум.
В сервиза ми обясниха,че щеката на кутията се гледа при работещ двигател,като се избърсва предварително удебелението в долния край на щеката.
Така напави майстора и видях с изненада,че маслото е доста под минимума на щеката.
Маслото е ATF Maxus,доливам 1_2пъти годишно 250мл и досега проблем няма.

Дано не е по сериозен проблема ,че тия авт.кутии май не подлежат на ремонт.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
шестстепенния типтроник е малко специфичен-иска си смяна маслото редовно ,но понякога се налага и разглобяване на клапанния блок 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега тва ми звучи като опечено феродо. Направи следния тест. Запали колата сложи директна и дай рязко газ до дупка. Ако не тръгне с ряз значи яко боксуваш. Даже може и спирачка да хванеш малко и газ.
Здравейте,
аз имам 1,9 ТДИ автомат . Преди време предърпваше на баир или на 80 - 90 км когато трябваше да превключи на 5-та предавка. Сменихме маслото на кутията с филтъра и гарнитурата и почистихме магнитите, нямаше счупени парчета,което е някво утишение за здрава кутия. Оправи се !!!
Но за жалост след 15 000 км се повреди по-сериозно, сега предстои никак не евтин ремонт !!! Радвам се ако съм бил полезен
аз имам 1,9 ТДИ автомат . Преди време предърпваше на баир или на 80 - 90 км когато трябваше да превключи на 5-та предавка. Сменихме маслото на кутията с филтъра и гарнитурата и почистихме магнитите, нямаше счупени парчета,което е някво утишение за здрава кутия. Оправи се !!!
Но за жалост след 15 000 км се повреди по-сериозно, сега предстои никак не евтин ремонт !!! Радвам се ако съм бил полезен