Странен проблем с автоматичната скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
stoyanov.stz
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с автоматичната скоростна кутия

Мнениеот stoyanov.stz » Чет 09 яну 2014 21:35

Привет, колеги! Колата ми е Транспортер 2,5 ТДИ 2004г, с автоматична скоростна кутия.Имам следния проблем: докато не е загряла, всичко е ОК...върви и превключва без проблем. Като загрее до нормалната температура (90 гр) започва като че ли да боксува и съответно не може да върви нормално. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели от какво е и как се оправя. Благодаря предварително на отзовалите се!

Потребителски аватар
recikler
Автомобил: VW Passat B3
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем с автоматичната скоростна кутия

Мнениеот recikler » Чет 09 яну 2014 23:55

Моят фв пасат 1991,е със 4 степенна автоматична скоростна кутия.Преди 5 години имаше проблем--
По време на вижение от време-на време ,сякаш изключваше,превключваше от по-висока на по-ниска
скрост.Оказа се че кутията иска доливане на масло.
Преди това проверявах щеката на кутията както тази на картера ,тоест преди тръгване.Имаше до максимум.
В сервиза ми обясниха,че щеката на кутията се гледа при работещ двигател,като се избърсва предварително удебелението в долния край на щеката.
Така напави майстора и видях с изненада,че маслото е доста под минимума на щеката.
Маслото е ATF Maxus,доливам 1_2пъти годишно 250мл и досега проблем няма. :wink
Дано не е по сериозен проблема ,че тия авт.кутии май не подлежат на ремонт.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 яну 2014 21:34

шестстепенния типтроник е малко специфичен-иска си смяна маслото редовно ,но понякога се налага и разглобяване на клапанния блок icon_idea

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 16 яну 2014 10:41

Колега тва ми звучи като опечено феродо. Направи следния тест. Запали колата сложи директна и дай рязко газ до дупка. Ако не тръгне с ряз значи яко боксуваш. Даже може и спирачка да хванеш малко и газ.

Потребителски аватар
megalud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megalud » Сря 28 яну 2015 17:34

Здравейте,
аз имам 1,9 ТДИ автомат . Преди време предърпваше на баир или на 80 - 90 км когато трябваше да превключи на 5-та предавка. Сменихме маслото на кутията с филтъра и гарнитурата и почистихме магнитите, нямаше счупени парчета,което е някво утишение за здрава кутия. Оправи се !!!
Но за жалост след 15 000 км се повреди по-сериозно, сега предстои никак не евтин ремонт !!! Радвам се ако съм бил полезен

Върни се в “T4, T5 и T6”