Днес бях отново при този Голям Човек и не мога да не му изкажа пред вас изключителната си благодарност, за напрвеното по нервните изстъпления на автомобила ми.
Вече доста се бях обезверил и поизгубил търпение от хорото, което ми играеше празния ход. Бях обсъждал в разговори и бях писал на доста колеги, бях правил и диагностика с друг колега, смених два мотора за празен ход, а мотора ... си играе неговата. Но днес беше деня на изцелението, благодарение на Човека Васил.
Позволявам си тук да изразя благодарността си и към Nii, dobrinb, Vizor, ivojкоито ми подадоха братско рамо и невероятна подкрепа в момемент, когато имах нужда.
Знам, че имаше тема в която колега беше изразил благодарността си към уважавания ни колега с голямо сърце - Vaskoto 1, но е заключена.
Благодарност към Човека - Vaskoto 1
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Благодарност към Човека - Vaskoto 1
Последна промяна от Dpop на Вто 29 яну 2008 15:43, променено общо 2 пъти.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:кво му беше на пасатко
би-моно невървящо непалещо на бензин газ метан кислород или каквото и да било
би-мотор_за_празен_ход
от там сменяния на монота
моторчета за празен ход
гуми
детски колела
мод-караници
и накрая го подкарахме на газ и успя да се прибере жив и здрав човека
даже и вървеше
по нататъка ваското ще каже... там не съм бил

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Vizor написа:chefito написа:кво му беше на пасатко
би-моно невървящо непалещо на бензин газ метан кислород или каквото и да било
би-мотор_за_празен_ход
от там сменяния на монота
моторчета за празен ход
гуми
детски колела
мод-караници
и накрая го подкарахме на газ и успя да се прибере жив и здрав човека
даже и вървеше
по нататъка ваското ще каже... там не съм бил
Не бих и могъл да го опиша по-живописно

Но в кратце, както посочих най-горе имах проблеми с празния ход след запалване на бензин, а на газ си беше добре, е при студен старт искаше ок минута подкрепа с педал. Оказа се, че моторчето за ПХ е пътник, имаше много износен червяк, вътре си имаше пластмасов прах.
Пробвах с моно(оборудвано напълно), което ми беше дал Вили, но промяна нямаше. Ходих в гаража на Nii, до където ме довлече dobrinb и там демонтаж и връщане на моето моно. Vizora намести ПХ на газ. Купих м. за ПХ на старо, нещата се пооправиха но не съвсем, пробвах и с друго м. за ПХ -от колегата zfa159, за което му благодаря много, но пак разни неестествени състояния.
В крайна сметка се оказа че съм понатегнал жилото на газта, като съм му задал положение при двиг. достигнал нормална раб. температура, но не трябвало да се регулира така.
Ваското ми регулира ТПС-а, защото го бях демонтирал за да проверя износеността му и съответно не го бях върнал в точната му позиция. Направи ми и регулировка на запалването и нещата заспаха като младенец в скута на майка си.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”