Отново съм с въпрос. Този път ще Ви помоля да споделите впечатления за това, как се държи Vento- то по типичен български разбит път (вкл. черен), лесно ли се качва по тртоатите при паркиране, колко му е клиренсът, стабилно ли е зимно време.... накратко - въпросът за дуракоустойчивостта на модела и умерената му експлоатация при сурови и зимни условия.
Благодаря на всички, които ми отговорят.
За дуракоустойчивостта на Vento
-
- Автомобил:
- Двигател:
За дуракоустойчивостта на Vento
Последна промяна от Бъдещ автомобилист на Чет 20 окт 2005 13:06, променено общо 1 път.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На първо място искам да кажа, че все пак Венто не е офроад кола
За качването по бордюри - ако са по високи опира, на мен лично праговете ми са добре огънати от такива изпълнения
За стабилност на пътя - ами нормолно се държи за седан, малко му е по-тежка задницата от на Голф и при завой може да се пробва да мине напред, но пък на прав път е по-комфортни, вози по-меко от Голф и е по тихо вътре в купето.
Сравнявам го с Голф защото са почти еднакви и ако си карал Голф 3 ще има съвсем малка разлика.

За качването по бордюри - ако са по високи опира, на мен лично праговете ми са добре огънати от такива изпълнения

За стабилност на пътя - ами нормолно се държи за седан, малко му е по-тежка задницата от на Голф и при завой може да се пробва да мине напред, но пък на прав път е по-комфортни, вози по-меко от Голф и е по тихо вътре в купето.
Сравнявам го с Голф защото са почти еднакви и ако си карал Голф 3 ще има съвсем малка разлика.
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Венто не съм имал удоволствието да карам,а испанският му брат близнак Сеат Толедо 1,9ТД.
Присъединявам се към мнението на колегата, действително при качване на по високи бордюри закача, предното окачване при нашите родни пътища рядко издържа повече от 30 000км, зимата ако е с хубави гуми се държи фантастично, други проблеми почти не се сещам.
Присъединявам се към мнението на колегата, действително при качване на по високи бордюри закача, предното окачване при нашите родни пътища рядко издържа повече от 30 000км, зимата ако е с хубави гуми се държи фантастично, други проблеми почти не се сещам.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с Голф 3!!!Доста ниски са.Това ми е много голям проблем.Мислех да слагам по високи гуми, но пък не мога да сложа и кой знае какви.Сега съм решил като ги сменям да сложа поне 185/65/14" - както е на пасатите.В момента съм с 185/60/14" - както е оригинално. Не съм сигурен но при Вентото май липсва онази престилка под бронята и поне там няма какво да закача.Иначе за OFRoad И дума да не става. Веднъж ходих на Пирина по едни черни пътища.След сума въртене на волана пак закачи. Що се отнася до цялото окачване, бих казал че зависи по кои пътища караш.Ако е само по магистралите доста километри ще навъртиш преди да се скапе нещо, но ако си само по второкласни пътища мисля че максимума е 30 000 км!!!
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Това за макс. 30к км не съм нещо съгласен! с вземането съм сменил тампони на макферсоните, двата шарнира и тампони на задния мост - до момента сана 47-48к км и нямат намерение да се разхлопват. Относно височината... хич не е добре работата там... зимата си е мъка от всякъде
общо взето съм се насочил към Б4 поради тази причина

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Относно височината... хич не е добре работата там... зимата си е мъка от всякъде общо взето съм се насочил към Б4 поради тази причина
Че Б4 по-висока ли е,защото аз нямам подобни впечатления.
Общо взето Вентото си е кола като всяка друга(не мога да разбера защо Бъдещия автомобилист си мисли противното) .
И за него както и за всички коли е проблем черния разбит български път и бабуните лед и коловозите зимно време.
Естествено ,ако е със сменено окачване и предния нож е на два пръста от асфалта проблемите ще са многократно повече...ама пък стойката му ще е супер

Иначе колата която няма подобни слабости се казва Москвич с листови ресьори отзад,гаранция минава навсякъде пък и няма пластмаси които да се чупят.
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Бъдещ автомобилист - като ти чета изискванията ти трябва точно Голф 2 Кънтри . Мойта вентолина е по-ниска от нормалното и не се кача по тротоари и бордюри по високи от 2-3 санта
но за сметка на това е "зелезар здравков" по завоите . Легналите полицаи също ги взима по диагонал
и подрусва повечко , но стойката и 1 път. На мен така си ми харесва , и следващата кола пак ще е ниска

- VR666
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: CFFB 2011
didodi написа:Бъдещ автомобилист - като ти чета изискванията ти трябва точно Голф 2 Кънтри . Мойта вентолина е по-ниска от нормалното и не се кача по тротоари и бордюри по високи от 2-3 сантано за сметка на това е "зелезар здравков" по завоите . Легналите полицаи също ги взима по диагонал
и подрусва повечко , но стойката и 1 път. На мен така си ми харесва , и следващата кола пак ще е ниска
![]()

Като е натоварено, на легналите полицаи редовно го жулвам отдолу.
Отпред дето се поставя крика се е сплескало и тръгнала ръждата,
ама мен си ме кефи.

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Mega75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да ви кажа и аз
Значи отпред наистина е ниско. Ножа закача по нашите тротоари. Отзад не съм имал проблеми. Сложих си и по-високи задни пружини от Пасат. Седи супер добре, натоварен седи все едно не е. Колкото до окачването, вече минах 72 000 с него и съм сменил отпред само шарнири и кормилни накрайници и то преди една седмица. Карам предимно градско в София и то много. Отзад съм сменил амортисьорите. На пътя се държи супер добре, даже при скорости над 190 км/ч. Ако имаш добри гуми е много стабилна. Говоря за GT варианта. За другите не знам, не съм карал стандарния. Има разлики в окачването. Иначе да ви кажа. Мечтал съм за тази кола и съм много доволен, че я имам вече 2 години. Спирачките са добри, но трябва да се поддържат. С нови дискове, добри накладки и добра спирачна течност, спира добре, не отлично, но е добре. Педала на спирачките има малко дълъг ход но се свиква.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вентото е с 20 см по-широко от стандартен голф3... съизмеримо е на ширина с GTI. Моето с подсилено окачване Airbags и не знам какво правят на моята кола защото е само 1.8 и не е GT разновидност. Не съм имал проблеми с устойчивостта на завоите на връщане от Банско. Перфектно вози и се държи на пътя.. Единственото, което не ми харесва са спирачките, те са същите като на голф3 де малки дискчета отпред невентилирани и барабани отзад. Пак спирам по-добре от една камара други коли обаче. Пробвал съм с вентилирани дискове отпред обаче на прегрял асвалт при малко по-рязко натискане зациклят колелата (NO ABS)
Преди два месеца идвах към софия с девойката и пред мене имаше едно bmw5 син цвят, а пред него бял бус нов.. Та буса влезе в един кратер при Владая.. Подскочи излезе на банкета, там шофера нави пълен да се върне на пътя, позавъртя се, загуби скорост и спря напреки. с Бмвто се движихме с по 70 като то беше на 10 метра пред мене. И тва бмв като напра некви спирачки и се залепи на метър зад буса. Аз скочил на спирачката намалям и гледам цхе се приближава страшно бързо.... гледам в ляво две коли насреща се изпреварват и не мога да го заобиколя отляво, от дясно има храсти и дере десет метра и къщи и там не става... и стиснах зъби и викам отиде.... последните ми два метра гумите се зацепиха и си мисля наум дали да отпусна ил ида не отпускам обаче 6-тото ми чуство ми казва да не отпускам малко щото ще загубя сантиметри ценни поради пускането и отпускането.. и продължих да движа със зацепени гуми. Ииии спрях на точно 10 см зад него... мале емблемата му се отрасяваше на предния ми капак...... обаче в същия момент се сещам че имазад мене сива вектра и викам отиде кона сега ще ме трясне гледам в лявото огледало о чудо няма го..... гледам в десното пича се скрил в храстите.... абе караите бавно и внимателно ...
Като казах дупки миналата седмица бяха разкопали Дупница - Благоевград съвсем избираемо... изрязано.. после 10 км добре, после пак изрязано.. без знаци без никво предупреждение. техна мама..... и доли летището разкопали.. там рядко се пада под 100 ....
Преди два месеца идвах към софия с девойката и пред мене имаше едно bmw5 син цвят, а пред него бял бус нов.. Та буса влезе в един кратер при Владая.. Подскочи излезе на банкета, там шофера нави пълен да се върне на пътя, позавъртя се, загуби скорост и спря напреки. с Бмвто се движихме с по 70 като то беше на 10 метра пред мене. И тва бмв като напра некви спирачки и се залепи на метър зад буса. Аз скочил на спирачката намалям и гледам цхе се приближава страшно бързо.... гледам в ляво две коли насреща се изпреварват и не мога да го заобиколя отляво, от дясно има храсти и дере десет метра и къщи и там не става... и стиснах зъби и викам отиде.... последните ми два метра гумите се зацепиха и си мисля наум дали да отпусна ил ида не отпускам обаче 6-тото ми чуство ми казва да не отпускам малко щото ще загубя сантиметри ценни поради пускането и отпускането.. и продължих да движа със зацепени гуми. Ииии спрях на точно 10 см зад него... мале емблемата му се отрасяваше на предния ми капак...... обаче в същия момент се сещам че имазад мене сива вектра и викам отиде кона сега ще ме трясне гледам в лявото огледало о чудо няма го..... гледам в десното пича се скрил в храстите.... абе караите бавно и внимателно ...
Като казах дупки миналата седмица бяха разкопали Дупница - Благоевград съвсем избираемо... изрязано.. после 10 км добре, после пак изрязано.. без знаци без никво предупреждение. техна мама..... и доли летището разкопали.. там рядко се пада под 100 ....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”