ДУБЛИКАТ НА КЛЮЧ?
- pechatara
- Автомобил:
- Двигател:
ходихме с един приятел до сеат да питаме за ключ за неговия леон и казаха 200лв ама трябвало да има некав пин дето тои го нема(ама 200лв за ключ с алармата и сас сичко си) случаино питахме и ключарач в практикер
тои каза за обикножен ключ 8 лв за с чип кам 100-150лв а вариант с алармата да си я има и на него нямаше ама на нас не ни се стори добра идея да си правим ключ в практикер 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Да се изкажа на бързо:
до 97-98г. ключа се сканира и се прави дубликат.
след 98 са с крипто 2. Там за сканиране забравете. Решението е прочитане на PIN кода на имобилайзера, и чрез него да се разреши добавянето на още един ключ към системата.
до колкото имам впечатление , за коли след 2003-та, въпросният ПИН неможе вече да се чете през ОБД-то ,а се сваля табло (в някой случаи и ЕЦУ на двигателят) за да се прочете директно от паметта въпросният ПИН. От там нататък по гореописаният ред.
ако не ви се разфасова колата, отивате в оторизиран сервиз, давате всички документи за да удостоверите, че сте собственик на автомобила(това те го изпращат до производителят) и след няколко дена ви връщат въпросният ПИН. НЕ Е задължително да си купувате ключ от тях заколкото и да е било лева. Като ви дадът пин-а , се оправяйте както можете
пс: За колегата от Ловеч: бръмни с едни 50лв до Плевен, за да те заведа при когото трябва, стига си се лутал !
до 97-98г. ключа се сканира и се прави дубликат.
след 98 са с крипто 2. Там за сканиране забравете. Решението е прочитане на PIN кода на имобилайзера, и чрез него да се разреши добавянето на още един ключ към системата.
до колкото имам впечатление , за коли след 2003-та, въпросният ПИН неможе вече да се чете през ОБД-то ,а се сваля табло (в някой случаи и ЕЦУ на двигателят) за да се прочете директно от паметта въпросният ПИН. От там нататък по гореописаният ред.
ако не ви се разфасова колата, отивате в оторизиран сервиз, давате всички документи за да удостоверите, че сте собственик на автомобила(това те го изпращат до производителят) и след няколко дена ви връщат въпросният ПИН. НЕ Е задължително да си купувате ключ от тях заколкото и да е било лева. Като ви дадът пин-а , се оправяйте както можете

пс: За колегата от Ловеч: бръмни с едни 50лв до Плевен, за да те заведа при когото трябва, стига си се лутал !
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ключовете от първа генерация се копират без проблем,те са с фиксиран код,но е хубаво да се впише нов ключ в паметта заедно с този който притежавате като по този начин отпадат старите ключове(които вие не притежавате,а могат да палят колата-една кола може да помни до 8ключа!).Има и крипто ключове които могат да се копират но според мен най-добрият вариант е това което съм описал по горе.Има начини за извличането на ПИН кода без да се разглабя нищо по колата независимо коя година е (с малки изключения но и при тях става за минутки)
и последно но не и по важност за ФВ груп(особено след 2000г) ПИН код не се дава ще ви вкарат колата в сервиза на официалния вносител и там ще ви извършат процедурата по вписване на ключовете и ще ви я върнат като дори и те няма да са видели ПИН кода ви.

Я по-разбиращите да кажат: Имам следния проблем с един Passat B5/99 - човека има 4 ключа (2 оборотни в него и жена му, резервен и пласмасовата "заготовка"). Разбира се имаси PINa и всичко там каквото му трябва. След намесата на "специалист" в колата могат да се запрограмират само 2 (два) ключа (имобилайзера). Пробвах произволна комбинация от всички ключове - неще и неще. Запаметява 2 ключа и на третия - ERROR. А на всякъде се твърди, че могат да се запрограмират до 8 ключа.
В София, на сточна гара, до ковачница "Крали Марко" от лявата и страна в близост до спирката на автобусите има ключар, там за 120лева и 10 минути ми направиха ключ, дадоха ми и ПИН-а на колата.
За целта, трябва им колата и ключ за копие.
В последващо вадене на ключ и при наличие на пин, не е нужно да се води и колата, а и цената ще е по-ниска!
Изтриват всички други записани ключове в компютъра на автомобила.
Имат и софтуер за настроики на компютри.
Ремонтират и компютри.
Поздрави Светльо!!!
За целта, трябва им колата и ключ за копие.
В последващо вадене на ключ и при наличие на пин, не е нужно да се води и колата, а и цената ще е по-ниска!
Имат и софтуер за настроики на компютри.
Ремонтират и компютри.
Поздрави Светльо!!!
- rumboni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
колега,
дай снимки на ключа.
Сгъваем ли е? С дистанционно ли е?
Живо ме интересува,а смятам ,че не само мен.
Мерси
ако отида с моя ключ и искам дубликат да разбирам ли ,че моя вече ще е изтрит.Какъв е смисъла тогава.
дай снимки на ключа.
Сгъваем ли е? С дистанционно ли е?
Живо ме интересува,а смятам ,че не само мен.
Мерси
ако отида с моя ключ и искам дубликат да разбирам ли ,че моя вече ще е изтрит.Какъв е смисъла тогава.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”