Значи от скоро имам проблем с паленето.когато вкарвам ключа,завъртам на контакт,изчаквам бенз помпа да нагнети,изчаквам датчика на темп.да изгасене и когато подам ключа към положение при което стартеръ започва да варти се получават 2 случея:единия е че в този момент на въртене на стартера изгасват всички лампички по таблото(без тези за осветлението) и не иска да запали.втория случай е когато в този момент стартера започне да върти лампичките за масло,ръчна и др просто леко нямаляват светенето си поради голямото количество ток използван от стартера и тогава колата пали.
Другият ми въпрос е:Тази сутрин когато дам на контакт и ми изписва един трицифрен код на дигиталното дисплейче на километржа"OEL".какво е това?грешка?или просто е стигнало време или километри за смяна на масло според зададените данни чрез комбинации на копченцата и конт.ключ.
Проблем при палене и надпис OEL...Таралежка/Клейморед
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Проблем при палене и надпис OEL...Таралежка/Клейморед
Последна промяна от dj_nako на Нед 03 фев 2008 18:29, променено общо 4 пъти.
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
Относно втория ти въпрос
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=13
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- armario
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dj_nako написа:днес пак ми направи проблема с паленето и опитах да размърдам ключа както каза колегата znainainai и лампите светнаха и колата запали.почти сигурно е тази таралежка,но ще изчакам този проблем да се повтори и да направя пак размърдването на ключа
Не искам да го кажа, но си за клеморед.

- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен го им същия проблем.Давам на контакт всичко нормално помпата си качва нужното налягане като завъртя ключа /да запали/ изщракват релетата всички лампи изгасват,километража и часовника също а стартера не си върти.И аз като dj_nako искам да попитам каква марка да е клемореда прочетох,че Febi били добри и ако някой може да даде съвет от личен опит как най-лесно се сменя.Намерих няколко теми за смяна на клеморед но все пак да попитам.
И след като няколко пъти ми изщракаха така релета ся и алармата нещо почна да прави мизерии заключвам и няма и 5 сек. и се включва сирената все едно,че има отворена врата.
И след като няколко пъти ми изщракаха така релета ся и алармата нещо почна да прави мизерии заключвам и няма и 5 сек. и се включва сирената все едно,че има отворена врата.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”