Акциз?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 31 яну 2008 1:14

Този акциз ще пада защото е незаконен според Европейските стандарти и никоя друга страна членка не събира такъв акциз на мощността. Напоследък много интензивно го дискутират това в някой ключови кабинети. За жалост данъците на колите ще се вдигнат малко. За сега не знам точна дата обаче.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 31 яну 2008 7:24

Колега ти остави това че ще падат акцизите.Ала бала.
То и ДДС-то ни е най-високото в Европа,ама да си чул някой да говори за него????????
И въобще това са спекули колеги което някой се опитва да пробутва като новина че видите ли акциза за мощните коли бил ''незаконен''.Че според кои закони е незаконен,Европейските ли?????
Никой не може да каже на нашето правителство или парламент за кое колко да слага акциз и това е.В BG между другото пък са едни от най-евтините цигари в Европа,защо никой не скача да ги вдига тях??
Та относно акциза на автомобил---добре ще ти го махнат,ама като ти сложат единб хубав данък 2-3000 лева годишно за 2XX+ коня кола,пак ще има недоволни.
То не може и вълка сит и агнето цяло.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 31 яну 2008 9:18

Начини има.. зависи връзки дали имаш ;)
но това което искаш да направиш е незаконно :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 31 яну 2008 9:36

propparo написа:Колега ти остави това че ще падат акцизите.Ала бала.
То и ДДС-то ни е най-високото в Европа,ама да си чул някой да говори за него????????
И въобще това са спекули колеги което някой се опитва да пробутва като новина че видите ли акциза за мощните коли бил ''незаконен''.Че според кои закони е незаконен,Европейските ли?????
Никой не може да каже на нашето правителство или парламент за кое колко да слага акциз и това е.В BG между другото пък са едни от най-евтините цигари в Европа,защо никой не скача да ги вдига тях??
Та относно акциза на автомобил---добре ще ти го махнат,ама като ти сложат единб хубав данък 2-3000 лева годишно за 2XX+ коня кола,пак ще има недоволни.
То не може и вълка сит и агнето цяло.

вечния песимист

само да кажа че 2000-3000 лв данък е абсурд
виж 500-1000 по може...
но които има брада има и гребенче

а за правилтелството ама много ясно че има кой да му каже
като се е подписало там за европейския съюз си е сложило главата в торбата
и трябва да се съобразява
акциза е незаконен за стоки от ЕС защото нали идеята на самия ЕС да е като една обща държава да няма граници да няма мита и акцизи

Потребителски аватар
fast_t
Автомобил: VW Corrado G60 1992
Двигател: PG

Мнениеот fast_t » Чет 31 яну 2008 10:03

Golf 3 1.8 написа:значи ми трябва познат германец и ще плащам техните данъци за колата?

Аз пък имам познати българи, които живеят в Германия и си регистрираха колата в БГ за да не плащат немските данъци, така че първо се поинтересувай за данъците в Германия колко излизат, щото да не излезе солено... :?

VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR6 » Чет 31 яну 2008 11:46

Извинявам се много, ама четох във форума за някакъв сайт където пишеш конските сили или киловатите и ти изчислява акциза (Пак се извинявам за това) :oops:

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Чет 31 яну 2008 12:52

Ще почакам още половин година да видиме кво ше стане, и без тва не съм готов с парата още и тогава ше му мисля, мерси за отговорите все пак :D

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 31 яну 2008 18:51

DragoGT написа:акциза е незаконен за стоки от ЕС защото нали идеята на самия ЕС да е като една обща държава да няма граници да няма мита и акцизи

Еми колега как да не съм песимист.И Евросъюза не смята за незаконни акцизите,а МИТАТА от една в друга страна членка.
Във всяка европейска страна им аакцизи на цигари,алкохол,гориво и т.н.......все неща които по определение не са от първа необходимост и човек може да избира дали да ги ползва или не.А да караш мощна кола се смята за лукс и значи ще си караш но ако си платиш.
За пример мога да дам и че в общините и данъчното правят разлика и между кабриолет и купе /в частност става въпрос за марката BMW/ ,защото на мой познат BMW-то има различен данък според това дали в общината го е писал купе или кабриолет.За кабриолет е по висок и тъй като си е с твърд таван е писано в данъчното като купе,а пред КАТ си мина като кабриолет.Незнам в други държави как е но в BG е така.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”