Некоректен строител ГРИГО-Х ЕООД - постигнато споразумение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emdless4 написа:miroslavg111 написа:DragoGT написа:човек не е само интернет
ходи ли да гледаш други сгради строени от него
говори ли с някои от хората от сградата и т.н.
Ходил съм, говорих с хора, които тогава имаха по едно жилище от него и се готвеха да купуват второ...
Хващай си адвоката и не го мисли ... Тук във форума ще постигнеш че всички, които прочетем темата, няма да си купим нищо от "Григо" Григоров. (не знам защо ама правя асоицация с Бриго Аспарухов, бивш Бригадир)![]()
А целта ти е основно да си решиш проблема нали? Какво значи неустойките били само по договор? Така Григо ще каже "ми то и сградата е само по договор". Договора е за да се изпълнява. Хващаш добър адвокат за ушите и да се върши работа. В България някак си са недооценени услугите на адвокати, консултанти и т.н. - прибягва се до тях в краен случай, то затова и процъфтяват измамите "Едикойси катастрофирал, трябват 1500 лв. за адвокат", хората мислят за адвокатската работа като за нещо мръсно, до което се прибягва само при фатален изход или крайна необходимост. Едни 100, 200 или ако щеш 500 евро за добър адвокат никога не са хвърлени на вятъра.
Прав си колега! Но май тези пари ни се струват множко на фона Българската реалност. А и стази наша съдебна система, малко са тези който са готови и имат нерви да се разправят. Какво да дам за пример, ами убиеца на мой приятел при доказана вина делото се протака пет години!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
и как ще се определи неустойката върху забавата за неизвършените работи
баси куцата работи
кой ще определи базата кво не е извършено и колко струва, за да се начисли неустойката, докато зе заведе делото и се гледа в съда той ще си го построи
доста кофти текст, сте подписали
то затова си требе адвокат при подписването, сега вече...
баси куцата работи
кой ще определи базата кво не е извършено и колко струва, за да се начисли неустойката, докато зе заведе делото и се гледа в съда той ще си го построи
доста кофти текст, сте подписали
то затова си требе адвокат при подписването, сега вече...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Епа и аз имаха същия проблем. Трябваше да имам акт 16 : **.10.2006 а го получих на **.11.2007.
И мене ме мотаха. Но нали съм на кредит и от банката не преведоха цялата сума а след като имат акт 16. Тъпите строители дори и това което си в договора не го свършиха. А трябваше да си го покривам с мои средства
за съжаление е така с сегащните богати строители.
И мене ме мотаха. Но нали съм на кредит и от банката не преведоха цялата сума а след като имат акт 16. Тъпите строители дори и това което си в договора не го свършиха. А трябваше да си го покривам с мои средства

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има доста неуредици и в построените от същата фирма входове в Младост 3, до Кауфланд.
Блока е с мазета и подземни гаражи от задната страна на улицата.
По думи на хора закупили подземен гараж в тях тече вода, когато вали дъжд.
Има мазета, които са напълно неизползваеми заради шуртящата отвсякъде вода - пак когато вали дъжд или се топи сняг.
Калкана между двете секции на сградата е от тухли итонг, без никаква изолация и мазилка между тях. Разстоянието от 15 см. между двете сгради е затворено с ламарини и това е - честито на печелившите.
За който не знае - ако итонг-а се остави на директен контакт с атмосферата попива влага като гъба. Задължително трябва да бъде измазан, за да не се получава този ефект.
Има мазета, които са напълно неизползваеми заради шуртящата отвсякъде вода - пак когато вали дъжд или се топи сняг.
Калкана между двете секции на сградата е от тухли итонг, без никаква изолация и мазилка между тях. Разстоянието от 15 см. между двете сгради е затворено с ламарини и това е - честито на печелившите.
За който не знае - ако итонг-а се остави на директен контакт с атмосферата попива влага като гъба. Задължително трябва да бъде измазан, за да не се получава този ефект.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
еми колега,когато е готово всичко го продавай бързоmiroslavg111 написа:Има доста неуредици и в построените от същата фирма входове в Младост 3, до Кауфланд.

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mimo4o написа:Колеги ще използвам темата за да попитам за нещо странично. Иматели идея дали банките финансират покупката на жилище, което е в начален етап на строеж без акт 14 за завършен груб сроеж?
Да - можете да отидете в Пощенска банка. Имат сключени договори с няколко фирми, и при техни обекти се позволява кредитиране "на зелено".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има банки които дават пари и на зелено но трябва да имат договор и със строителната фирма.
Кoлеги ето едно полезно линкче където може да виждате не само името на строителя ами и последните 3 години какво е построил та даже и нетни приходи пък и материални активи.
http://register.ksb.bg Това е така наречения регистър на строителите в цялата страна който се въведе от новата година. в дясно на вписани в регистъра от там избирате града и категорията (според вида строеж) и търсите по име или Булстат фирмата. Надявам се да съм полезен.
А по темата нямам какво да кажа тъй като и аз се занимавам със същата дейност, но да знаете че бюрокрацията ни куца много това общените си го карат още както преди 1989г. и не можеш ги накараш да свършат нещо в срок винаги се мотат. Ще дам пример: Разрешение за строеж по закон трябва да ти се издаде в 7 дневен срок от подаване на молба и внасяне напроектите с доклад от надзорна фирма а те се мотаят над месец та даже и по два някои пъти. същото е и с останалите документи.
Кoлеги ето едно полезно линкче където може да виждате не само името на строителя ами и последните 3 години какво е построил та даже и нетни приходи пък и материални активи.
http://register.ksb.bg Това е така наречения регистър на строителите в цялата страна който се въведе от новата година. в дясно на вписани в регистъра от там избирате града и категорията (според вида строеж) и търсите по име или Булстат фирмата. Надявам се да съм полезен.
А по темата нямам какво да кажа тъй като и аз се занимавам със същата дейност, но да знаете че бюрокрацията ни куца много това общените си го карат още както преди 1989г. и не можеш ги накараш да свършат нещо в срок винаги се мотат. Ще дам пример: Разрешение за строеж по закон трябва да ти се издаде в 7 дневен срок от подаване на молба и внасяне напроектите с доклад от надзорна фирма а те се мотаят над месец та даже и по два някои пъти. същото е и с останалите документи.
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
KENTAWAR написа:Има банки които дават пари и на зелено но трябва да имат договор и със строителната фирма.
Благодаря колега.И аз имам едно място дето още се чудя на коя фирма да го дам да строят,това ще ми е от полза.
Въпросната фирма построи съседната сграда. Действително не спазиха срокове, но строителството им е качествено и като отплата за унищожено виещо се растение ни направиха наново оградата.
Освен това при строителни работи ми изцапаха вана, но след обаждене в офиса ми платиха по фактура миенето на автомивка с всички екстри.
Със сигурност имаха сайт още пролетта на 2006, а вероятно доста по-рано.
Освен това при строителни работи ми изцапаха вана, но след обаждене в офиса ми платиха по фактура миенето на автомивка с всички екстри.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Въпросната фирма построи съседната сграда. Действително не спазиха срокове, но строителството им е качествено и като отплата за унищожено виещо се растение ни направиха наново оградата.
Ако мислиш че е качествено мога да те поканя на един тур в мазето, по етажите и в апартаментите на сградата до Кауфланд, Младост 3. Сигурен съм че много бързо ще си ревизираш мнението

miroslavg111 написа:Ако мислиш че е качествено мога да те поканя на един тур в мазето, по етажите и в апартаментите на сградата до Кауфланд, Младост 3. Сигурен съм че много бързо ще си ревизираш мнението
Сградата до нас е построена качествено, а в Младост е друго нещо. На съседните строежи плочите се лееха светкавично бързо и това със сигурност са некачествени сгради. Григо спазваха интервала между отливането.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”