Питане за Голф 4
- venci_guitar
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за Голф 4
Здражейте! Както сте разбрали от вчера съм с Голф 4, та искам да питам: на бордкомпютъра на всички ли 4-ки показва външна темп., че на моя не показва, та дали е някакъв проблем, или си е такъв модела?. Благодаря много. Знам че проблема сигурно е незначителен, ама се дразня.
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане за Голф 4
venci_guitar написа:Здражейте! Както сте разбрали от вчера съм с Голф 4, та искам да питам: на бордкомпютъра на всички ли 4-ки показва външна темп., че на моя не показва, та дали е някакъв проблем, или си е такъв модела?. Благодаря много. Знам че проблема сигурно е незначителен, ама се дразня.
ДА
А ти как разбра че не работи.Разкажи как си пробвал и какво си пробвал че не работи.
Re: Питане за Голф 4
venci_guitar написа:Здражейте! Както сте разбрали от вчера съм с Голф 4, та искам да питам: на бордкомпютъра на всички ли 4-ки показва външна темп., че на моя не показва, та дали е някакъв проблем, или си е такъв модела?. Благодаря много. Знам че проблема сигурно е незначителен, ама се дразня.
При мен показва, да.
- venci_guitar
- Автомобил:
- Двигател:
venci_guitar написа:Там е работата, че нищо не съм пробвал. Като запаля, си мисля че автоматично трябва да се вклщчи, или нещо такова. Виждал съм, че може да показва и разход на същото място, но при мен няма нищо. Може би въпроса ми е много тъп, но.....
При теб няма абсолютно нищо? А дисплей въобще има ли?? или само оградено каре без видим LCD?
Възможно е разбира се да нямаш целия модул! без да съм готов да се обзаложа, но мисля че те се пускат в производство след или от 2000г.
Но ако имаш LCD дисплейа би трябвало да си показва всичко. виж за сверка снимката в гаража ми, там се вижда дисплейа.
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
so.sec написа:venci_guitar написа:Там е работата, че нищо не съм пробвал. Като запаля, си мисля че автоматично трябва да се вклщчи, или нещо такова. Виждал съм, че може да показва и разход на същото място, но при мен няма нищо. Може би въпроса ми е много тъп, но.....
При теб няма абсолютно нищо? А дисплей въобще има ли?? или само оградено каре без видим LCD?
Възможно е разбира се да нямаш целия модул! без да съм готов да се обзаложа, но мисля че те се пускат в производство след или от 2000г.
Но ако имаш LCD дисплейа би трябвало да си показва всичко. виж за сверка снимката в гаража ми, там се вижда дисплейа.
da da daдавай и спококиното///
Извинявай, ама...
К'во точно се опита да кажеш?
mod edit: radotom
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Стига сте го шашкали човека, еййй.... Колега, значи на лоста за чистачките на края му трябва да имаш един бутон, който се натиска в горния или долния край - служи да си правиш настройките на борд компютъра, като моментен разход, сумарен и разни други щуротии, които честно казано не ползвам особено много. Но пробвай да го разцъкаш този бутон, в едното положение - за моментен разход, ако не се лъжа трябва да ти изведе и температурата на дисплейчето... Айде успех и със здраве да си караш колата!!!
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И моя е на италиано и май не се сменя лесно...ама то няма толкова значение, при положение че показва основно числа...е са като изпише че си забравил ръчната е кофти, щото нищо не се разбира
ама нали има и звуков сигнал, и иконка излиза, така че не е проблем това. По темата...колега виж в моя гараж имам снимка на борд компа и само да кажа, че градусите си ги показва постоянно, на другия ред си сменяш разход (моментен, среден), време, изминало от запалването на колата, изминати километри за деня, средна скорост...и май тва е. На лостчето за чистачките има копченце за нагоре-надолу (с което се движиш из менюто), а отдолу на самото лостче има пак копче, което е за нулиране на компа и за минаване от МФА1 към МФА2, което ще рече, че едното е за деня, другото си е като цяло, първото се нулира за всеки ден само, другото не се(може ръчно), второто е например да си го нулираш като смениш маслото. Та, колега при теб как е?
пп: не писука на всеки 4 градуса, а само като стане температурата 4 градуса, също така и на -5

пп: не писука на всеки 4 градуса, а само като стане температурата 4 градуса, също така и на -5
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
на 4 само.на 0 на -4 на -8 на 8....а пкаъ като я купих открих че има и авто пилот,.докато разбера от каде как се пуска........skotis написа:И моя е на италиано и май не се сменя лесно...ама то няма толкова значение, при положение че показва основно числа...е са като изпише че си забравил ръчната е кофти, щото нищо не се разбираама нали има и звуков сигнал, и иконка излиза, така че не е проблем това. По темата...колега виж в моя гараж имам снимка на борд компа и само да кажа, че градусите си ги показва постоянно, на другия ред си сменяш разход (моментен, среден), време, изминало от запалването на колата, изминати километри за деня, средна скорост...и май тва е. На лостчето за чистачките има копченце за нагоре-надолу (с което се движиш из менюто), а отдолу на самото лостче има пак копче, което е за нулиране на компа и за минаване от МФА1 към МФА2, което ще рече, че едното е за деня, другото си е като цяло, първото се нулира за всеки ден само, другото не се(може ръчно), второто е например да си го нулираш като смениш маслото. Та, колега при теб как е?
- venci_guitar
- Автомобил:
- Двигател:
venci_guitar написа:Така като слушам коментарите май наистина нямам такова дисплейче, та остава въпроса дали може да се сложи и на каква цена. Благодаря на всички за мненията.
Колега, ако нямаш - не може да се сложи. не е въпроса до самото дисплейче, нали се сещаш че то е свързано със съответните датчици. Ако ти имаше такива, щеше да имаш и дисплейче. Цялата тая система се слага при голф отоколо 2000та година. това е същото като да питаш дали ако сложиш скоростен лост на който пише 6-та скорост ще ти се пояи такава

За смяната на езика - VAG-COM и няколко секудни! Отиди в някой не-гаражен сервиз, едва ли ще ти вземат и пари.
ето как изглежда дисплея:

Вижда се и копчето РЕСЕТ на дясното лостче което също е за опериране на менюто.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”