Монтиране на кора под двигателя на Г3 с АЕЕ-мотор
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Монтиране на кора под двигателя на Г3 с АЕЕ-мотор
Колеги днес с майстора се опитахме да монтираме кора под двигателя на Голфето,но не успяхме.Кората е от Buhala и е съвсем стандартна,но явно не пасва на Г3 с АЕЕ-мотор.Ако я напаснем отзад,опира в ауспуховите тръби и идва къса отпред и няма къде да се захване.Ако някой с Г3 с този мотор е монтирал кора нека помага или да каже къде в София могат да ми я монтират.
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като си слагах моята (дадоха ми една каква да е) се наложи да я изрежа около двигателя и падна голяма играчка със закрепването - на едно място даже е с тел
С една дума точно там където ми е двигателя няма кора!!!, но навсякъде около него има!!!
Както се сещаш точно тя е важната! - много важно, че картера ми отдолу щял да е малко кален - нали всичко в коша (двигателното отделение си е чистичко
Така, че няма начин - вземай един як и голям (също и дебел: здрав) нож и си потренирай малко мускулите на бицепсите...
В крайна сметка наистина съм доволен!
Забравих да кажа: 2 дена след тази интервенция ме боляха и пръстите на ръцете 

- nkalizatura
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател:
съжалявам че сега виждам темата.... Моя голф няма6е кора.. ама ас мн исках кора и намерих от СЕАТ незнам какъв кората непасна то4но но с мн труд оспях да я закрепя... сега е много по добре двг е чист и трудно изцапваем! аиде успях с кората нещо е фалшива щом нестава... няма разлика м/у аае и останалите 1.8 във външния вид и кората....
де не е от ПОЛО тая кора??? моита бе6е даже ГОЛЯМА..
де не е от ПОЛО тая кора??? моита бе6е даже ГОЛЯМА..

- BUHALA
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:При АЕЕ ауспуховите тръби минават под рейката и кората опира в тях.Именно там ще трябва да се реже.
Хич не се мъчи да я режеш.
Слагай я както е. Пасвай я отзад на гредата и отстрани. Щом колекторните тръби за отдолу - просто ги остави да си се покажат през отвора на кората. Дори да се докосва някъде - няма да ти създаде шум или вибраций - не се притеснявай.
Не забравяй да направиш допълнително отвор за достъп до пробката за да не се налага да я сваляш при смяна на маслото.
Тази е поставена както е при теб без никакви допълнителни преработки.

Мъничко барнах таговете, че не излизаше снимката
edit: radotom
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”