Колеги моля за вашето бързо съдействие.
Искам да тествам без да го свързвам с кабелите, които са си на автомобила дали работи моторчето(взех си втора ръка стойка с коруба и моторче) и ме интересува дали може да се подаде директно 12V напрежение и на кои кабели, съответно на кой "+" и на кой "-".
Установих, че към него-моторчето отиват четири кабела, като цветовете на изолацията им са син, кафяв, черен и бял.
Кабелите са общо 6, като са разделени в две букси. Тук има снимки : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 4%E0%EB%EE
Другите два кабела са за нагревателния елемент, но те не ме вълнуват.

Помощ за тест на ел. огледало - Б4
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Бат' Добромире, погледни ТУК за схема. Съжалявам, но служебната ми машинка не е с възможности да се рови там. Другият вариант е да посетиш онзи, големия, на когото благодари наскоро.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
gr_kanev написа:Бат' Добромире, погледни ТУК за схема. Съжалявам, но служебната ми машинка не е с възможности да се рови там. Другият вариант е да посетиш онзи, големия, на когото благодари наскоро.
Благодаря ти братко, ще се помъча с руската литература, но тайно се надявах някой спец. по ел. частта да ми

С големия Човек се чух, но той ми препоръча вариант, който е за топло време или гараж, т.е. разглобяване на кори и сегашното огледало и свързване с кабелите във вратата, а аз нямам време и условия.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ето тук намерих някакво PDF-че с картинка:
Не знам цветовете, така, че ги пиша както са написани
Е43- Изключвател на регулировката на огледалата
Е48 - Превключвател на регулировката на огледалата
N35 - магнитен съединител на регулировката на огледалата (водач) ws - br
N45 - .................................................................................. (пасажер) ws - br
V17 - Двигател за регулиране на огледалата (шофьор) bl/ws - ws/ge
V25 - ........................................................ (пасажер) bl/sw- ws/ge
Тъй! Болднати са цветовете на кабелите. Явно съединителчетата се включват едновремено (с еднакви цветове кабели са), а вече моторчетата са различни.
Дано съм помогнал!
Да, по двойки трябва да са. '+' на bl/ws и '-' на ws/ge
За да се задвижи, обаче, трябва да се подаде напрежение и на магнитния съединител. предполагам.
'+' на ws и '-' на br

Не знам цветовете, така, че ги пиша както са написани
Е43- Изключвател на регулировката на огледалата
Е48 - Превключвател на регулировката на огледалата
N35 - магнитен съединител на регулировката на огледалата (водач) ws - br
N45 - .................................................................................. (пасажер) ws - br
V17 - Двигател за регулиране на огледалата (шофьор) bl/ws - ws/ge
V25 - ........................................................ (пасажер) bl/sw- ws/ge
Тъй! Болднати са цветовете на кабелите. Явно съединителчетата се включват едновремено (с еднакви цветове кабели са), а вече моторчетата са различни.
Дано съм помогнал!
Dpop написа:Да разбирам ли, че трябва да се подава едновременно напрежение, както са по двойки? +/- на кои?
Да, по двойки трябва да са. '+' на bl/ws и '-' на ws/ge
За да се задвижи, обаче, трябва да се подаде напрежение и на магнитния съединител. предполагам.
'+' на ws и '-' на br
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Колега аз преди време слагах на моята кола ел. огледала и в тая тема питах как се свързва копчето.
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=68025&highlight=%EE%E3%EB%E5%E4%E0%EB%E0
Никой не ми отговори и се наложи да си поиграя с копчето. В темата съм описал кой кабел за какво е в огледалата и начина им на свързване.
Поздрави и успех!
P.S. В посока (мисля че беше наляво и надясно) огледалата се движат само като се подава ток на моторчето, а в другата посока (нагоре надолу) се подава ток освен на моторчето и на електромагнита. + и - на електромагнита няма значение.
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=68025&highlight=%EE%E3%EB%E5%E4%E0%EB%E0
Никой не ми отговори и се наложи да си поиграя с копчето. В темата съм описал кой кабел за какво е в огледалата и начина им на свързване.
Поздрави и успех!
P.S. В посока (мисля че беше наляво и надясно) огледалата се движат само като се подава ток на моторчето, а в другата посока (нагоре надолу) се подава ток освен на моторчето и на електромагнита. + и - на електромагнита няма значение.
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Колега Dpop извинявам се, ако съм те убъркал с нещо от темата която посочих. От огледалото не излиза жълт кабел, той излиза от ключа за управление на огледалата. От огледалата излизат 6 кабела: черен и син са на моторчето, кафяв и бял са на електромагнита, а черен с червена ивица и кафяв с червена ивица са на нагревателя.
Поздрави и успех!
Поздрави и успех!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
gr_kanev написа:Цветовете, ... са :
ws - бял
br - кафяв
bl - син
ge - жълт
sw - черен
Това с елементарните ми познания по немски.

Съмнението и въпроса ми получи утвърдителен отговор от PASSAT. Ставаше дума за кабел с жълта изолация, който и аз предположих че се мамира на снопа кабели в другата букса, свързваща веригата с ключа за регулиране положението на огледалото.
Много благодарности момчета.
Теста ще направя вероятно в понеделник и ще пиша резултата(Veritase,

radotom