Колега, ако правилно разбирам си с късия воден радиатор с една перка и клапи (вероятно) отстрани, а после отпред е сложен кондензатора на климатика?
По принцип по-правилно е като се слага климатик да се слага и дълъг воден радиатор, но понеже това повлича след себе си маса проблеми - трябва нови маркучи, нов двоен вентилатор, нови въздуховоди и т.н. често не се прави.
И аз като си слагах климатика избрах по-лесния вариант (оставих късия радиатор), но добавих 2ри ел. вентилатор.

Това по съвет на човек от сервиз за климатици, който ми каза "без 2-ри вентилатор не може, но с него може".
Мисля че можеш да си решиш проблема и ако просто добавиш втори електрически вентилатор отдясно на основния, върху гумените клапи (самите клапи се махат), а отдясно трябва да се направи въздуховод от някаква пластмаса, който да обхваща стърчащата част от кондензатора на климатика (ако е оригинален). Разбира се трябва да намериш по моргите подходящ вентилатор - достатъчно малък че да се вмести между маркучите и да не опира отзад в компресора.
Също така добре е да разделиш радиаторите леко и да видиш дали не са затлачени с боклуци.
Не е ясно дали са направили нужните уплътнения около радиаторите - важно е да не може топъл въздух от района около двигателя (на празен ход в задръстванията) да минава над/встрани от радиаторите и да се засмуква отново. Т.е. отстрани и над радиаторите трябва да е уплътнено. Оригинално това го прави въздуховода, но ако няма въздуховод, може просто да се уплътни с нещо подходящо.
Правилно ли работи вентилатора? Би трябвало щом включиш климатика веднага да заработва на 1-ва скорост, а при покачване налягането на фреона - на втора, и двете неща не зависят от температурата на водата.