Ако не съм си регистрирал МПС-то в данъчното?
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dzola
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
само да отбележа че има изменение в текста на закона макар и смисела да остава същия:
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
lks
Като чета явно съм от малкото балъци, които вече 18 год. окакто съм шофьор гледам всичко да ми е платено. Значи бате Бойко си е прав като вика, че нема пари за дупките. Така, че преди да правите изказвания за пътищата в София първо си покажете фактурата за платени данъци. 

- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
В тая връзка и аз да питам нещо, защото не съм много сигурен, а ме интересува по принцип. Ако имаш кола например 3 години и не й плащаш данъците, после я продаваш. При следващия собственик данъчните установяват, че на тая кола не е плащан данъка за миналите 3 години. Кой ще трябва да плаща - миналият собственик, който се е ослушал или текущият - т.е. данъка като тежест на колата ли върви или на актуалния собственик за данъчния период?
Velingrad написа:значи колега..ти ако не си платил данъка на колата неможеш да е продадешнали тва съм написал че един приятел ми дава бележка че съм платил данъка без да го плащам в данъчното иначе нестава....
ако имаш излишни пари да ги носиш в данъчното няма проблем ще ти ги приберат
Юли месец 2007г си купих колата, като договора сключихме в нотариуса до КАТ, но данък не ни искахаказаха че не задължително!!
И до момента не съм я регистрирал, защото връзка между кат и данъчните няма.
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”