Блокира колелото след натискане на спирачка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пон 04 фев 2008 9:48

radotom написа:Според мен ще излезе разложил се спирачен маркуч на съответното колело или много вода да е поела спирачната течност (и пак в този маркуч да е замръзнала)

и аз мисля така, като се разложи маркуча отвътре играе ролята на клапан-помпата под налягане вкарва спирачна течност в апарата, но при отпускане помпата не създава подналягане за да издърпа течноста обратно, а като постои наляганията постепенно се изравняват и спирачния апарат се отпуска. :D

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 04 фев 2008 10:09

при мен със същите симптоми се оказаха изтънели спирачни дискове
буталото излиза повече от допустимото и не може да се върне веднага само и засържа колелото
смених дисковете и проблема изчезна!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 04 фев 2008 10:34

Дисковете и маркучите ( т.е. целия хардуер както каза колегата ) е ОК.
И на мене ми мина през акъла някой датчик да прави белята. Ама на диагностиката не показва нищо :(.
Къда да гледаме, щом от унитраде вече дигната раменете :?

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пон 04 фев 2008 13:30

това което ще ти напиша може да ти прозвучи странно, но все пак:
ако при спиране на колата колегата ти ползва ръчна спирачка, /имам предвид когато я паркира и я оставя някъде/, та в този случай ако има проблем с механизма на ръчнате при задните дискове /повечето имат такъв проблем с събиране на мръсотия-включително и моята/, та значи човека потегля но колелото държи /не силно но накладките държат диска/ натиска спирачките накладките прибират около диска, но после същия тоя механизъм не им позволява да се върнат обратно и така все едно има спирачка с едностранно действие-натискаш задържа, отпускаш-нищо и всяко сладващо натискане увеличаваш спирачното усилие.
пак казвам това е само хипотеза, аз карам без ръчна именно поради проблем с задно ляво-когато задържи ако я вдигна неволно-търся по голяма дупка да притръска и да охлабят накладките. сменил съм една камара сервизи и няма решение на моя пролем-дано при твоя чавек не етака. успех :beer

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 04 фев 2008 14:31

dragomir1402 написа:...

Ръчната не е ползвана никога в нашето пътешествие от 600 км :(. Както и от момчето когато спре дори и за 1-2 мин. гаси мотора и на първа или задна скорост.

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Чет 07 фев 2008 10:20

сори тогава, явно проблема не е механичен/хидравличен/, търсете нещо по електриката

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 08 фев 2008 10:56

dragomir1402 написа:сори тогава, явно проблема не е механичен/хидравличен/, търсете нещо по електриката

Точно там, ще да е и аз съм убеден вече. Може би тази събота, ще огледаме нещата отгоре отгоре. Без грешки на компа малко трудна работата ни такъв е живота.

Върни се в “Passat”