Дилема: Polo /2000 -1г./ 1.9 sdi 75к.с. или Бензиново

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
bonzay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonzay » Чет 31 яну 2008 22:12

Ако питаш мен вземи си 1.4TDI няма да сажеляжаш повярваи ми това е един от наи хубажите мотори.Аз имам такова никога не ми е правило някакви проблеми.Разхода на гориво е някаде около 4-4и половина.Колата е един пат няма да сажвляваш.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: ЦЕНИТЕ

Мнениеот mufin » Чет 31 яну 2008 23:34

daniel.petrov написа:аз мисля обаче че в градски условия дизела харчи по малко.ако на дълго бензинка и дизел горят еднакво в града дизела е по икономичен.това са мои наблюдения не знам по книга как е.

Този спор е вечен в тоя форум.
Дизел или бензин , това вече е според вкуса и предпочитанията.
Дизела гори по-малко и в града и на извънградско, но разликата в първоначалната цена и цената на подръжката при мен а и при повече хора накланят везните към бензина.
При съвременните дизели рискът от скъпи ремонти и кофти гориво е доста по-голям.
Това също е от значение.
Но както вече казах най-важно е състоянието на колата.

Потребителски аватар
pavlov85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlov85 » Пон 04 фев 2008 15:07

абсолютно си прав колега, че в градски условия дизела е много по-икономичен. преди време карах една служебна корса 1.5 дизел с исузо мотора. тази кола се караше във всякакви условия с педал на газта до ламарина и повече от 5л/100км разход не е давала никога, при положение че повечето си километри ги навърташе в градски условия... е верно без турбо беше малко тромава, но вкараш ли я в обороти доста бензинови глави режеше... :061:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”