Как се махат петна от асфалт по боята на колата?
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как се махат петна от асфалт по боята на колата?
Знаете ли как се махат петна от асфалт?Онзи ден в събота минах върху прясно полято с течен асфалт(или незнам кво е,поливат с него на дъното на дупката за да слепи хубаво с новия асфалт),и сега отстрани пасата е целия в пръски...омазан е яко.Моля помагайте :oops: .
- dqvola666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами
За асфалт не знам ама ако е като лютеница ниама махане от лютеницата попива в ламарината и колкото и да боядисваш колата ефект няма мазното винаги избива.Та смиана на 4астите поне аз така мисля с това мога да помогна.Сори.

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mahnah gi

Re: mahnah gi
pit написа::D махнах ги с някакъв спрей на Лики-Моли.Много е добър,не ми падн алака на боята
...би ли ми казал как точно се казава,че и аз съм със същата диагноза
... Mr Green Fun ...
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето това е
http://www.liquimoly.ru/catalog.html?id=410, купих го от Мосю Бриколаж,там има два вида мисля че е този
,струва 9.00лв.Разликата между двата е че единия маха и мазни петна от дрехи,става и за кухнята
,аз взех точно такъв.

- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ето това е
pit написа:http://www.liquimoly.ru/catalog.html?id=410, купих го от Мосю Бриколаж,там има два вида мисля че е този,струва 9.00лв.Разликата между двата е че единия маха и мазни петна от дрехи,става и за кухнята
,аз взех точно такъв.
Мосю Трикотаж рулз!!!

Премахване на асфалт от боята?
Здравейте, колеги!
Днес имах следната неприятна случка - както си карах по един междуградски път, колата пред мен мина през дупка, която явно току що бе асфалтирана и залята с течен асфалт. Цялата катранена смес се вдигна във въздуха и познайте кой мина през нея без шанс за реакция. Първоначално даже не разбрах какво точно е станало, но когато спрях и огледах щетите останах потресен. В момента имам течен асфалт по цялата предница, броня, предно стъкло, че дори и таван. Веднага обиколих 3-4 автомивки в София, дори такива чистещи само с пара. Навсякъде обаче никой не се нае да почисти колата. В този ред на мисли се обръщам към вас, да споделите опит ако сте се изправяли срещу този сериозен проблем. Четох в интернет за третиране с препарати, нафта, бензин, WD-40 и т.н. Кой метод би бил най-ефикасен и най-безопасен за боята, стъклото и пластмасовата броня? Благодаря предварително!
П.С. Петната са наистина сериозни и големи като в голяма част от тях има и засъхнали камъчета и асфалт.
Днес имах следната неприятна случка - както си карах по един междуградски път, колата пред мен мина през дупка, която явно току що бе асфалтирана и залята с течен асфалт. Цялата катранена смес се вдигна във въздуха и познайте кой мина през нея без шанс за реакция. Първоначално даже не разбрах какво точно е станало, но когато спрях и огледах щетите останах потресен. В момента имам течен асфалт по цялата предница, броня, предно стъкло, че дори и таван. Веднага обиколих 3-4 автомивки в София, дори такива чистещи само с пара. Навсякъде обаче никой не се нае да почисти колата. В този ред на мисли се обръщам към вас, да споделите опит ако сте се изправяли срещу този сериозен проблем. Четох в интернет за третиране с препарати, нафта, бензин, WD-40 и т.н. Кой метод би бил най-ефикасен и най-безопасен за боята, стъклото и пластмасовата броня? Благодаря предварително!
П.С. Петната са наистина сериозни и големи като в голяма част от тях има и засъхнали камъчета и асфалт.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”