Затъмняване на стъкла
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за качествено затъмняване мога да ви дам номерче на човека от който си купих колата(в София е)Истински професионалист и като видях само на какви коли затъмнява
Ами кола под 100000лв не видях да идва при него.Значи номера му е 0888803304 дано да не го е сменил за една година
п.пМоята е затъмнена естествено от него цялата с някакво уникално фолио Американско и като гледам изработката му
Дано съм бил полезен и ако някой си ги затъмни при него нека после сподели мнение ама просто нямам думи за майсторлъка му
Ако случайно не е на този номер двама колеги от форума го познават damga и kaskoboy 

Re: Затъмняване на стъкла
mladvampirTDI написа:Хора, кажете някъде читаво място да ми затъмнят задния прозорец и прозорците на задните врати. Искам да го направи някой които знае какво прави.
А и ако знаете по колко % е позволено?
Направо си копирам мнението от другата тема, че да не пиша наново. А върху реотаните да се сложи фолио и да стане читаво забрави просто.
Не се лъжете да давата сума ти пари за скъпи фолиа за затъмняване, ако се направи читаво и фолиото от 5лв. е прекрасно. Скъпи фолиа си струва да купувате единствено за надписи, печат, които ще лепите по колата. А ето и мнението ми от съседният форум:
"Признавам си, че все пак се занимавам с фолиа вече над 10 години, но все пак и за човек, който не се е занимвал не е много трудно да си фолира стъклото. И само да кажа, че и тези фолиа от по 5лв. си траят по много време ако се направи както трябва. Не е кой знае каква философия, но да се направи като хората, наистина не трябва да се бърза и си е пипкава работа. Най-добре е да се свали стъклото, но едва ли някой ще тръгне да си сваля стъклото. Намираш си помешение което да не е прашно, защото .............снабдяваш се с едно пръскало (от препаратите за стъкла, например) пълниш го с вода и малко веро, предварително си отрязваш парче малко по-голямо от стъклото (добре е да има някой приятел да ти помогне или да ти придържа фолиото, макар че и сам става)отлепяш фолиото от подложката и внимаваш да не го пречупиш същевременно можеш да го пръскаш от към лепливата част (много неприятно ще се получи ако от невнимание залепиш фолиото лепило, към лепило) след, като отлепиш цялото, напръскваш обилно с пръскалото, напръскваш и стъклото (обилно). Пльоскаш фолиото върху стъклото, хич да не те притеснява, че е останал въздух, нагънато (не пречупено обърни внимание) минаваш го със шпатулката през средата, поставяш и целофанената или силиконовата подложка върху фолиото (за да не надраскваш фолиото) и започваш със шпатулката да гониш водата от средата към краищата, по краищата минаваш добре по уплътненията не се притеснявай и притисни фолиото добре, това че излизащата от стъклото част се начупва и нагърчва да не те притеснява, така или иначе после с макетнотно ножче отсраняваш излишъците. Най-големият майсторлък е обрязването и отстраняването на излишните стърчащи извън стъклото остатъци, това е общо взето. На места покрай уплътнението може да не залепне веднага, там ще трябва да проявиш малко повече търпение, ако имаш пистолет с топъл въздух става по-бързо, имам пред вид специално там, където в края малко не ще да залепне. Уверяваш се, че някъде не си затворил (оставил, пропуснал) вода или въздух и си готов. Иначе ако го правя за непознат и аз бих взел толкова пари. Smile Късмет пробвай се най-много да изгориш 5лв. Но за задно стъкло бих ти препоръчал да намериш да ти го опушат, тъй като реотаните са проблемни и какъвто и да е майстор около тях винаги ще остане въздух, независимо колко ще го дубчи и нагрява с топъл въздух. Но за задните странични стъкла съвсем спокойно можеш да се пробваш самичък по гореописаната техника.
П.П. И като стигнахме до там, че е най-добре задното стъкло да се затъмни със нещо друго а не с фолио. Препочъвам за станичните стъкла на вратите да се свалят преди да се фолират, после става за минути фолирането и гранция, както трябва, ако не, просто си требе малко търпение за изрязването на фолиото, като хората по уплътненията. Надявам се да съм бил полезен на някой."
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Затъмняване на стъкла
Myth написа:Направо си копирам мнението от другата тема, че да не пиша наново. А върху реотаните да се сложи фолио и да стане читаво забрави просто.
Аз съм с US фолио навсякъде и нема реотани, нема слънце, нема студ, нема радиация, нема отверки, ножове, автомивки, вестници - фолиото НЕ МЪРДА.
Ако не вярвате, вече скоро ще станат четири години и не е мръднало. Пича така ми го залепи, че полицаите не могат да познаят че е фолио.
P.s.: тази тема не ли много старичка?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
???
а къде продаваъ по качествено фолио, а не от 5 кинта боклуците. много се драскат ефтените
и аз мога да си го сложа сам на страничните, ама искам истинско фолио, или поне по качествено

и аз мога да си го сложа сам на страничните, ама искам истинско фолио, или поне по качествено
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ???
lubo007 написа:а къде продаваъ по качествено фолио, а не от 5 кинта боклуците. много се драскат ефтените
ако това ти свърши работа

http://topspeed.bg/catalogue.php?cid=141
- nnenno1
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги готина тема сте пуснали аз сам от Ст.Загора и знам тук каде затъмнява едва ли ви интересува но ще кажа др:
за да си затъмнишдвата странични прозореца няма проблем и за задния няма проблем ако имаш огледала за задно виждане и колко да са тъмни сам си решеваш но за двата предни няма измакване Куките дерат яко !!! и си слагаите Американско фолио много е добро !!!
Това е от мен

за да си затъмнишдвата странични прозореца няма проблем и за задния няма проблем ако имаш огледала за задно виждане и колко да са тъмни сам си решеваш но за двата предни няма измакване Куките дерат яко !!! и си слагаите Американско фолио много е добро !!!

nnenno1 написа:Здравеите колеги готина тема сте пуснали аз сам от Ст.Загора и знам тук каде затъмнява едва ли ви интересува но ще кажа др:
за да си затъмнишдвата странични прозореца няма проблем и за задния няма проблем ако имаш огледала за задно виждане и колко да са тъмни сам си решеваш но за двата предни няма измакване Куките дерат яко !!! и си слагаите Американско фолио много е добро !!!Това е от мен
![]()
![]()
Дерат ли по Стара загора много за предните джамове ... по колко пара зимат пердаците я кажи

- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Re: ???
lubo007 написа:а къде продаваъ по качествено фолио, а не от 5 кинта боклуците. много се драскат ефтените
Точно пред стадион Ботев има магазин за US фолио