Имам г2 карбуратор, и един спортен филтър ми се търкаля тука,4увал съм че има вариант да се монтира някакси ако се махне кутията на въздушния филтър и някакси се завари тръба която да отива до десния калник.Върпоса ми е някои правил ли е подобна операция и как става.Все пак тука има и майстори
Спортен филтър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fac3`t0`fac3
- Автомобил: Vw Golf ABF
- Двигател: ABF
Спортен филтър
Здравейте колеги.
Имам г2 карбуратор, и един спортен филтър ми се търкаля тука,4увал съм че има вариант да се монтира някакси ако се махне кутията на въздушния филтър и някакси се завари тръба която да отива до десния калник.Върпоса ми е някои правил ли е подобна операция и как става.Все пак тука има и майстори
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спортен филтър
vw`GoLF написа:Здравейте колеги.
Ефекта от тази галимация ще е само визуален,като отвориш капака.Нищо повече не очаквай особено ако филтъра е Кучемарка
- murder
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега vw`GoLF сори че ти пиша в темата, но искам да попитам и аз за да не пускам друга тема. На моят двигател като му се слага спортен филтър, трябва ли да махна стария който е обикновен
Искам да сложа конусовиден защото мисля, че панелен немога да сложа... малко по особен ми се вижда тоя двигател.
Филтъра ми се намира в онази обла черна кутия
(ех че се изказах и аз ама
)
Нямам в момента снимка на моя ДВГ за това ще помоля един колега да ме извини, че използвам неговата снимка, но двигателя ми е 1:1 с неговия само че без конусовидния филтър и на мястото на маркираното с червено имам огъваща се тръба която влиза там.

Филтъра ми се намира в онази обла черна кутия
Нямам в момента снимка на моя ДВГ за това ще помоля един колега да ме извини, че използвам неговата снимка, но двигателя ми е 1:1 с неговия само че без конусовидния филтър и на мястото на маркираното с червено имам огъваща се тръба която влиза там.

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Задължително махаш стария филтър и тази гофрираната тръба също.След като двигателя ти е същия като на снимката точно така трябва да сложиш филтъра и ти,кутията ти ще остане празна.По принцип казват че тези конусни филтри имат ефект когато дишат студен въздух и за това би могъл да си направиш и топлинен щит.Именно за това трябва да махнеш и гофрираната тръба ,за да вкарва само студен въздух.Задължително е филтъра като го купиш да е омаслен.И след това като се пере пак трябва да се омаслява, има си кит за тази цел.Другото което аз правех като карах с такъв филтър баше да го пера на 5000 км защото мърсотията по улиците и прахоляка са много.Намерих и едно авнгардно решение ,купих такава гофрирана тръба за абсорбатор,изрязах я по размер и я нахлузих върху филтъра.Другия и край пуснах под бронята и така хем смучеше от външния въздух хем филтъра беше защитен от топлината на двигателя и естествено оставаше чист за по дълго време.Надявам се да съм бил полезен
- fac3`t0`fac3
- Автомобил: Vw Golf ABF
- Двигател: ABF
- ivo8181
- Автомобил: MK 4 GTI
- Двигател: 1.8 TURBO
Колега на снимката както виждаш сьм откачил тази трьба защото в нея идва топьл вьздух и ефекта намалява затова е откачаш и за зимата си е слагаш да загрява по бьрзо и старият филтьр го изхвьрляш а може и цялата кутия ,аз сям го замислил така с един оригинален филтьр от порядака на K&N или J&R.murder написа:А при мен май няма възможност за панелен или