Колеги,
предстои ми смяна на тампоните на задния мост. До колкото помня от Джетата, не ставаше с подръчни средства, дори да има гараж с канал на разположение. Интересува ме така ли е и при пасата (B3).
Зашото като гледам в случая тампоните са на две половинки и ми се струва че по-лесно ще излязат/влязат.
Моля някой с опит да сподели, защото трябва да реша да я карам ли на сервиз и да стискам палци палачорите да не омаат и нещо друго, или за да захващаме с Люската и да я мятаме.
Поздрави.

тампони заден мост B3, бързо питане
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
колега, през лятото ми смениха тампоните на задния мост, смениха ги на стенд и пак си беше играчка, разкачиха целия заден мост, махнаха спирачните маркучи отзад и т.н.
едва ли ще има разлика в задното окачване м/у Б3 и Б4
Предполагам че може и на канал да се свърши но ще е доста заигравка
Като цена за труд нищо не мога да ти кажа, на мен ми ги смениха за символична сума. иначе тампоните които ми сложиха са SWAG по 25 лв бройката
едва ли ще има разлика в задното окачване м/у Б3 и Б4
Предполагам че може и на канал да се свърши но ще е доста заигравка
Като цена за труд нищо не мога да ти кажа, на мен ми ги смениха за символична сума. иначе тампоните които ми сложиха са SWAG по 25 лв бройката
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аз лично го правих сам. Канал с гараж, а даже не бях и чувал за форума и обясненията, които са дадени
Само 1 спирачен маркуч нааках!
Ама моста долу и пълна профилактика
Даже спирачните апарати свалях, за да ги пораздвижа. Това събота и неделя.
Доколкото си спомням, The Maschine (дано не бъркам ника) си сменил тампоните даже без да има канал.
Само 1 спирачен маркуч нааках!

Ама моста долу и пълна профилактика

Доколкото си спомням, The Maschine (дано не бъркам ника) си сменил тампоните даже без да има канал.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Това да не е масло бе колега, като се разбият тогава. Почва да лопа и да се мести моста напред назад, колата се усеща нестабилна по завой с неравности особено. Задницата седи леко виснала. Ей такива признаци. Мен лично ми казаха вчера като ходих на реглаж в Диана-та че са много зле мойте и сега сменям по спешност. Имам съмнение че са си оригиналните в момента - като ми я докараха колата ги проверявахме и си бяха добре, но явно за 4 месеца по дупките им се разказа играта.
Поздрави.
Поздрави.
Последна промяна от dj_tuhla на Сря 06 фев 2008 10:52, променено общо 1 път.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
6 часа отне смяната днес, с 2 крика и без разкачане на спирачните маркучи. Е старите тампони бяха толкова зле, че си изпаднаха сами и спестиха време по избиването.
Благодарности на Люси (vit_autosofia) че си "счупи" ръцете днес заради мен
Сега колата е като гумена топка по паветата, скоростта съвсем не се усеща, т.е. удоволствието нарастна ...
Благодарности на Люси (vit_autosofia) че си "счупи" ръцете днес заради мен

Сега колата е като гумена топка по паветата, скоростта съвсем не се усеща, т.е. удоволствието нарастна ...

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тънкоста е със свалянето на старите и качването на новите тампони. Почти невъзможно ми се струва да излезнат, без да свалиш моста
За милиметър е работата, ама...)
Обърни внимание като махаш старите как са ориентирани.
И се моли старите да не са спекали от ръжда
Яко търкане с лист от ножовка, блъскане с длето и какви ли не дивотии бяха при мен...

Обърни внимание като махаш старите как са ориентирани.
И се моли старите да не са спекали от ръжда

- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, мисля си , че ако нямаш късмет ( запекли са тампоните от ръжда ), събота и неделя , ще ти стигнат само за задните. Дано да паднат сами, ама аз съм блъскал 2 дена, и знам къф зор е.
Успех!
Успех!
reinar написа:тази седмица, събота и неделя ще са дните за мен дано няма усложнения, че ще ми се спре тока с всичките възможни тампони по окачването