Цялата ситуация е следната:
В момента има АДСЛ модем, вързан за вирелес АП нетгиър, по кабел отива в едното пц и по вирелесс в другото, идеята е да се вземе един вирелесс бридж и да се метне сигнал от негиъра безжично на около 150 метра до другия обект, където съответно да има друго у-во което хем да приема сигнала от бриджа и да хвърга на вътре да може да покрие обекта.
И сега търся идея за у-ва да свършат работа, евентуално антени за бриджа и за отсрешното у-во, ако има колега от форума да се занимава и продава подобни неща да се обажда да ги взимам от него. Интересуват ме у-ва който са тествани а не тепърва да си правя проби.
Баси шматката съм, за второто у-во пак трябва да е некъв рутер да бачка като бридж. Леле много ми се спи.
Малко по сложен въпрос за вирелес мрежа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:Стига бре 2 км пускам с нормални кекави антени пък бат стойко до 30 км праща
Ама на него му е лесно, щото около него са само къщи, а през панелките трудно минава.
я ела в нас да пуснеш с тия антени до хола на комшията, че няколко рутера се провалиха и зарязахме работата

базикам се де не те знам с какви антени го правиш, аз тиговоря с нормален рутер на linksys че не става

- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:ЕЕЕЕ не не са 2dbi панелни секторни антени са.
Иначе трябва да метне линксиса без проблем.
Вижте да няма някои на около на същия канал иначе не ми е проблем да го оправя.
Кой квартал си?
той мята, ама като го сложа в коридора, а аз изкам да е в стаята ми, от където се налага да мине през 4 стени и анасьорна шахта, което не му се отдава особено

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Виждам, че не си в София, иначе тук варианти евтини - колкото щеш...
Аз лично бих ползвал антенки от Видеомакс (www.videomaxavs.com), имат едни насочени 65 градусови по 8-9 dB. Пак там правят не скъпи и не лоши пигтейли (кабели, свързващи антената към wireless устройството). Общо взето за 100-тина лева вземаш 2 антени и 2 пигтейла, с които със сигурност покриваш разстоянието, аз лично съм пускал на към 300м в София близо до влакова линия с такива антенки и работеше връзката добре (за запознатите колеги е ясно какъв зор е уайърлес в такава обстановка). Дават им до 500-600м.
За устройство с бридж функция - Нетгиър не е лош вариант - евтино и работещо, мисля че работа ще ти свърши и обикновен аксес пойнт, като едното устройство трябва да е сетнато като Аксес Пойнт, другото - като Аксес Пойнт Клиент. Друга читава марка е Д-Линк, отново не много скъпа.
Устройства като Едимакс работят добре между две стаи, но не и на по-сериозно разстояние, забиват често.
Аз лично бих ползвал антенки от Видеомакс (www.videomaxavs.com), имат едни насочени 65 градусови по 8-9 dB. Пак там правят не скъпи и не лоши пигтейли (кабели, свързващи антената към wireless устройството). Общо взето за 100-тина лева вземаш 2 антени и 2 пигтейла, с които със сигурност покриваш разстоянието, аз лично съм пускал на към 300м в София близо до влакова линия с такива антенки и работеше връзката добре (за запознатите колеги е ясно какъв зор е уайърлес в такава обстановка). Дават им до 500-600м.
За устройство с бридж функция - Нетгиър не е лош вариант - евтино и работещо, мисля че работа ще ти свърши и обикновен аксес пойнт, като едното устройство трябва да е сетнато като Аксес Пойнт, другото - като Аксес Пойнт Клиент. Друга читава марка е Д-Линк, отново не много скъпа.
Устройства като Едимакс работят добре между две стаи, но не и на по-сериозно разстояние, забиват често.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
galaboff написа:Виждам, че не си в София, иначе тук варианти евтини - колкото щеш...
Колега как така не си успял на повече да пуснеш, относно видео максците имат много добри неща. Кофтито че в софия има много и става преплитане.... Акцес-Поинта трябва да е с ауто чанел макар че винаги се намира няко досадник да рови по-мрежата. И пак рано или късно все нещо спира.
Иска ми се да пусна от софия-Младост до бистрица ама тая пуста бистрица е в дупка и нищо не става иначе разстоянието не е прболем до там.

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Tinko написа:
Колега как така не си успял на повече да пуснеш, относно видео максците имат много добри неща. Кофтито че в софия има много и става преплитане.... Акцес-Поинта трябва да е с ауто чанел макар че винаги се намира няко досадник да рови по-мрежата. И пак рано или късно все нещо спира.
Иска ми се да пусна от софия-Младост до бистрица ама тая пуста бистрица е в дупка и нищо не става иначе разстоянието не е прболем до там.
Пускал съм и на по-големи разстояния на 2.4Гхз, но с 25dB насочени 7 градусови антени

А за Младост-Бистрица - пробвай някъде по трасето с repeater, друг вариант не виждам... Иначе в работата имаме разни обекти по селата около София , та доставчика ползва някакви Микротик уайърлеси на 5Гхз, които хвърлят на много сериозни разстояния и почти не забиват.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”