Малко по сложен въпрос за вирелес мрежа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Малко по сложен въпрос за вирелес мрежа

Мнениеот Jogo_1 » Вто 05 фев 2008 11:07

Цялата ситуация е следната:
В момента има АДСЛ модем, вързан за вирелес АП нетгиър, по кабел отива в едното пц и по вирелесс в другото, идеята е да се вземе един вирелесс бридж и да се метне сигнал от негиъра безжично на около 150 метра до другия обект, където съответно да има друго у-во което хем да приема сигнала от бриджа и да хвърга на вътре да може да покрие обекта.

И сега търся идея за у-ва да свършат работа, евентуално антени за бриджа и за отсрешното у-во, ако има колега от форума да се занимава и продава подобни неща да се обажда да ги взимам от него. Интересуват ме у-ва който са тествани а не тепърва да си правя проби.

Баси шматката съм, за второто у-во пак трябва да е некъв рутер да бачка като бридж. Леле много ми се спи.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 05 фев 2008 12:17

Пиши ми на ICQ-to да те светна :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 17:19

Бате стойко е спеца о антените. :wink: :bleh1

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 05 фев 2008 19:42

това ми намирисва че ще трябват някакви signal booster-и и пак е добре да има пряка видимост, 150м са си бая :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 20:00

Стига бре 2 км пускам с нормални кекави антени пък бат стойко до 30 км праща :)

Ама на него му е лесно, щото около него са само къщи, а през панелките трудно минава. :wink:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 05 фев 2008 20:30

В момента с колегата stoi обсъждаме вече в скипе възможностите :)

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 05 фев 2008 20:43

Tinko написа:Стига бре 2 км пускам с нормални кекави антени пък бат стойко до 30 км праща :)

Ама на него му е лесно, щото около него са само къщи, а през панелките трудно минава. :wink:

я ела в нас да пуснеш с тия антени до хола на комшията, че няколко рутера се провалиха и зарязахме работата :) Живея в панелно жилище :wink:

базикам се де не те знам с какви антени го правиш, аз тиговоря с нормален рутер на linksys че не става :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 21:45

ЕЕЕЕ не не са 2dbi панелни секторни антени са.
Иначе трябва да метне линксиса без проблем.
Вижте да няма някои на около на същия канал иначе не ми е проблем да го оправя. :)

Кой квартал си?

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 05 фев 2008 22:05

Tinko написа:ЕЕЕЕ не не са 2dbi панелни секторни антени са.
Иначе трябва да метне линксиса без проблем.
Вижте да няма някои на около на същия канал иначе не ми е проблем да го оправя. :)

Кой квартал си?

той мята, ама като го сложа в коридора, а аз изкам да е в стаята ми, от където се налага да мине през 4 стени и анасьорна шахта, което не му се отдава особено :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 22:19

Е 4 са много с нормална антена братле сложете 4dbi и пробвайте с тях.
Поне куплунга е същия :)
Другия вариянт е да ти го хак-на и да друснеш малко стапалото ама няма смисъл.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 05 фев 2008 22:40

тая мрежа виралес , вирната или навирена седи? :shock

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 23:08

hooligans написа:тая мрежа виралес , вирната или навирена седи? :shock

Ако говориш за мойта беше вирната...

Единствения недостатък на това нещо е, че кат удари гръм няма спасение. Сега имало някви магнитни модули който при близък гръм гасят Acess-Pointa но пак не е критерии за 100%-ва зашита. :wink:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 05 фев 2008 23:42

Виждам, че не си в София, иначе тук варианти евтини - колкото щеш...
Аз лично бих ползвал антенки от Видеомакс (www.videomaxavs.com), имат едни насочени 65 градусови по 8-9 dB. Пак там правят не скъпи и не лоши пигтейли (кабели, свързващи антената към wireless устройството). Общо взето за 100-тина лева вземаш 2 антени и 2 пигтейла, с които със сигурност покриваш разстоянието, аз лично съм пускал на към 300м в София близо до влакова линия с такива антенки и работеше връзката добре (за запознатите колеги е ясно какъв зор е уайърлес в такава обстановка). Дават им до 500-600м.
За устройство с бридж функция - Нетгиър не е лош вариант - евтино и работещо, мисля че работа ще ти свърши и обикновен аксес пойнт, като едното устройство трябва да е сетнато като Аксес Пойнт, другото - като Аксес Пойнт Клиент. Друга читава марка е Д-Линк, отново не много скъпа.
Устройства като Едимакс работят добре между две стаи, но не и на по-сериозно разстояние, забиват често.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 05 фев 2008 23:51

galaboff написа:Виждам, че не си в София, иначе тук варианти евтини - колкото щеш...
Аз лично бих ползвал антенки от Видеомакс (www.videomaxavs.com), имат едни насочени 65 градусови по 8-9 dB. Пак там правят не скъпи и не лоши пигтейли (кабели, свързващи антената към wireless устройството). Общо взето за 100-тина лева вземаш 2 антени и 2 пигтейла, с които със сигурност покриваш разстоянието, аз лично съм пускал на към 300м в София близо до влакова линия с такива антенки и работеше връзката добре (за запознатите колеги е ясно какъв зор е уайърлес в такава обстановка). Дават им до 500-600м.
За устройство с бридж функция - Нетгиър не е лош вариант - евтино и работещо, мисля че работа ще ти свърши и обикновен аксес пойнт, като едното устройство трябва да е сетнато като Аксес Пойнт, другото - като Аксес Пойнт Клиент. Друга читава марка е Д-Линк, отново не много скъпа.
Устройства като Едимакс работят добре между две стаи, но не и на по-сериозно разстояние, забиват често.

Колега как така не си успял на повече да пуснеш, относно видео максците имат много добри неща. Кофтито че в софия има много и става преплитане.... Акцес-Поинта трябва да е с ауто чанел макар че винаги се намира няко досадник да рови по-мрежата. И пак рано или късно все нещо спира.

Иска ми се да пусна от софия-Младост до бистрица ама тая пуста бистрица е в дупка и нищо не става иначе разстоянието не е прболем до там. ;)

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 06 фев 2008 0:03

Tinko написа:
Колега как така не си успял на повече да пуснеш, относно видео максците имат много добри неща. Кофтито че в софия има много и става преплитане.... Акцес-Поинта трябва да е с ауто чанел макар че винаги се намира няко досадник да рови по-мрежата. И пак рано или късно все нещо спира.

Иска ми се да пусна от софия-Младост до бистрица ама тая пуста бистрица е в дупка и нищо не става иначе разстоянието не е прболем до там. ;)

Пускал съм и на по-големи разстояния на 2.4Гхз, но с 25dB насочени 7 градусови антени :) Не ме питай как ги насочвах да се виждат една друга :)

А за Младост-Бистрица - пробвай някъде по трасето с repeater, друг вариант не виждам... Иначе в работата имаме разни обекти по селата около София , та доставчика ползва някакви Микротик уайърлеси на 5Гхз, които хвърлят на много сериозни разстояния и почти не забиват.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”