Къде ми е сигналната лампа за температурата?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Къде ми е сигналната лампа за температурата?

Мнениеот stil » Сря 12 окт 2005 21:29

Днес ми донесоха едно табло с обротомер за Polo-то. Сложих го бръмнах, потеглих, имах работа из града, така че го повозих достатъчно. Всичко на пръв поглед изглеждаше ОК. Обаче през цялото време, когато подам на контакт преди да потегля, чувствам някаква празнота в душата си :? . Абе чувството е едно такова особено… :cry: , все едно си загубил нещо свидно.
Преди малко (вече е тъмно) спирам пред блока, гася, пак контакт и ооооооо… ужас eyecrazy ! Няма ми сигналната лампа (диода) за температурата на охл. течност!

А толкова усилия ми костваше да си втълпя, че трябва да понаглеждам от време на време долния десен ъгъл на таблото. Те от VAG там са ги наредили, заедно с тeзи за маслото, ръчната и т. нат. Едни такива мънички, като нищо ще ги пропустеш. Както и да е… На това табло обаче, вместо диод – едно непрозрачно пластмасово калпаче, липсва и съответния символ. С други думи, няма интервенция – фабрично си е така.

Аман от модификации!

Отварям плахо Haynes – според тях трябва да я има. После ETOS – тук пък я няма. Сега, к'во да правя? Не ми стига, че тоз Digijet е толкова рядък и няма никаква информация за него, ами сега и това. Таблото не е от G40, имам съмнение, че е от GT. Той пък е с Digifant.

Как беше преди: като дадеш контакт докато ECU-то си тества (предполагам) веригите, лампите мигат за 2-3 s. Ако всичко е OK, лампата за маслото престава да мига (свети постоянно), а тази за температурата изгасва.
Как е сега: като дадеш контакт, лампата за маслото не премигва, а свети постоянно. Лампа за температурата, както вече се разбра, няма.

Сега к'во тества? gruebel
И тества ли нещо изобщо? gruebel
Да не би лампата да е заменена със зумер? gruebel
А тази за маслото защо не мига вече? gruebel

Ей тази (според Haynes), заградената с червено е въпросната, която ми липсва lupe.
Изображение

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 14 окт 2005 9:37

То че тества си тества,по принцип ти казва че лампата работи...сега без лампа незнам...за колко взе таблото?

stil

Мнениеот stil » Пет 14 окт 2005 10:44

Мдааа, работата се оказва по-дебела, отколкото очаквах. И ако бих прежалил скъпата на мен лампа за температурата, щото си имам и стрелка, то с лампата за маслото не бих направил компромис. Оказва се, че в момента НЯМАМ "система за ранно предупреждение". След тест се оказа, че лампата за маслото не реагира. Допълнително установих, че таблото няма и зумер.

Аман от модификации! Защо все на мен се случва да попадам на уникати? :banghead:

Колеги, не може така. Някой да се обади и да даде малко информация що за система е това.

Иначе ми го донесоха от провинцията (30 лв.), ама май набутвация ще се окаже...

stil

Мнениеот stil » Съб 15 окт 2005 16:29

Такааа, платките са различно опроводени. Може и да се получи с преместване на елементи - една инт. схема, един зумер, няколко резистора и също толкова кондензатори. Само че аз не се наемам. Освен това не намерих и схема, а само една картинка:
Изображение
Аман от модификации!

stil

Търси се жичкаджия

Мнениеот stil » Нед 16 окт 2005 13:11

Има ли някой опитен жичкаджия, който с малко ентусиазъм, добър поялник и необходимите инструменти да направи от две табла едно?
Разполага се със следното:
- две функциониращи платки, които са опроводени по различен начин, но напълно съвместими като елементи и разположение;
- принципна схема на това, което трябва да се получи;
- снимка на това, което трябва да се получи с относително ясна видимост на вида и разполжението на елементите.

Потребителски аватар
manito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manito » Нед 16 окт 2005 18:57

Аз познавам човек,който като погледне една схема или платка има представа кое за какво е (за разлика от мен).В интерес на истината,се занимава с поправка на електро уреди,като почнеш от обикновения телевизор и стигнеш до специализираните уреди по болниците (електрокардиографи,електроножове и всички подобни),това второто му е работата.
Ако можеш прати снимки или схеми (по електронен път) на това което имаш и обяснения на това което искаш да се получи в краен резултат.
Ще ви видя какво може да се направи

Поздрави

spoon_db@mail или abv - където ти е удобно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”