Преди малко (вече е тъмно) спирам пред блока, гася, пак контакт и ооооооо… ужас eyecrazy ! Няма ми сигналната лампа (диода) за температурата на охл. течност!
А толкова усилия ми костваше да си втълпя, че трябва да понаглеждам от време на време долния десен ъгъл на таблото. Те от VAG там са ги наредили, заедно с тeзи за маслото, ръчната и т. нат. Едни такива мънички, като нищо ще ги пропустеш. Както и да е… На това табло обаче, вместо диод – едно непрозрачно пластмасово калпаче, липсва и съответния символ. С други думи, няма интервенция – фабрично си е така.
Аман от модификации!
Отварям плахо Haynes – според тях трябва да я има. После ETOS – тук пък я няма. Сега, к'во да правя? Не ми стига, че тоз Digijet е толкова рядък и няма никаква информация за него, ами сега и това. Таблото не е от G40, имам съмнение, че е от GT. Той пък е с Digifant.
Как беше преди: като дадеш контакт докато ECU-то си тества (предполагам) веригите, лампите мигат за 2-3 s. Ако всичко е OK, лампата за маслото престава да мига (свети постоянно), а тази за температурата изгасва.
Как е сега: като дадеш контакт, лампата за маслото не премигва, а свети постоянно. Лампа за температурата, както вече се разбра, няма.
Сега к'во тества? gruebel
И тества ли нещо изобщо? gruebel
Да не би лампата да е заменена със зумер? gruebel
А тази за маслото защо не мига вече? gruebel
Ей тази (според Haynes), заградената с червено е въпросната, която ми липсва lupe.