дюшеме или ламинирам паркет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 13 окт 2005 14:16

Аз пък си залепих клик-а :D
Според мен всичко опира до възможности. Дюшемето държи по-топло, но подучух, че цената му е скочила 2-но - все пак не трябва да е чам, дъб или бук - мноо пара.
Паркета - за да ти е гот като го гледаш отиваш на 40лв на квадрат - без монтаж, циклене, лакиране, и според мен лепене :wink:
Ламината - евтино решение - много лесно за подръжка и поставяне.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 13 окт 2005 14:24

ПЛЮС за ламината: Има квито си искаш цветове и десени.
И аз си залепих клика

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Чет 13 окт 2005 14:26

scuba написа:ПЛЮС за ламината: Има квито си искаш цветове и десени.
И аз си залепих клика

А защо сте си го залепили. така да се каже се застраховате или?

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 13 окт 2005 14:34

.. ламината е по добре .. сам ще си го поставиш и т.н. .. ще ти струва толкова колкото го платиш в магазина .. :wink:

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 13 окт 2005 14:45

Ми какво да ти кажа батенце, по същата причина поради която направихме основите на къщата 5 см по широки и 10 см. по-дълбоки от колкото беше по план. Българска работа - да се поти зетя като тръгне да руши :D
Сериозно - реших, че 1-2 туби лепило за дърво (Хенкел) , ще заздравят нещата - ние в българския език - клик нямаме - нямам им вера на тия келемета :D
Между другото си залепих със същото лепило и первазите - поръчах си чамови, боядисах ги с някакъв лак и станаха като дъбови. И понеже не съм такъв майстор да ги кова (ако въобще е възможно в ламинат) ги залепих :D - кинти батка
Иначе си се продават с все ъгълчетата и капачките - от пластмаса и много лесно се слагат.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 13 окт 2005 14:51

malcho написа:...от пластмаса и много лесно се слагат.

Пък ако ти кажа после колко лесно падат....независимо с какво си ги слагал. Аз имам една стена первази лепени със силикон (монтажен, не обикновен) и една с уния джиджавки дет се продават с первазите. Ха не си успял от първия път да ги сложиш, втори шанс нямаш - трошат се кат халва

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Чет 13 окт 2005 14:51

rado_mit написа:.. ламината е по добре .. сам ще си го поставиш и т.н. .. ще ти струва толкова колкото го платиш в магазина .. :wink:

В този вариант препоръчвам употреба на ел.трион - а не на ръка. Има си и други чалъми. Има магазини, които предлагат монтаж, подложка и первази в цената на ламината.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 13 окт 2005 20:19

Ламинат само. Много лесна поддръжка.Но задължително клас / мисля 31 че беше за натоварени помещения./ и 8 мм
Защо ? Слага се веднъж и се маха след много години.
В хола и детската сложих клас 31 , но за икономия в спалнята по-ниския клас - не помня какъв беше. Там и сложих 2 ро РС защото има навализа на това в хола. И в спалнята стола пред компа е с пластмасови колелца. От придвижването напред назад се понадра ламината. ЛИчат си ивиците където са трили колелцата.
Ето затова препоръчвам високият клас разликата в парите е нищожна.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 13 окт 2005 22:11

Ни във вкъщи сме с душеме и теракот.Душемето е чамово!!!Когато го направихме и лакирахме с реактивен лак беше стархотия.Ама кажи речи само за снимка.При него, тъй като чама е мека дървесина се образуваха вдлубнатенки от мебелите с колелца.За изолация е супер.Много дибре изолира.вече поне 7 години са минали и не сме го пипали.Лака е много здрав ама се маже с противогаз щото много боли главата.Що се отнася за теракота.Аз вече в вкъщи майстор за тази работа не вкарвам.Това лято правих на мойте родители престройка към кухненската мивка.Накрая тва дето аз съм го правил е по доброто.Но поне за антрето препоръчвам гранитогрес.може малко по-скъпо да е но е много по-здраво.Иначе обикновенния теракот и с най-доброто качество да е ако изпуснеш нещо метално се люпи.Слагай задължително изолация под теракота.Нии сложихме набъбнал перлит.Чувал съм и за смес бетон дървени трици но само на приказки!!!

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Пет 14 окт 2005 8:12

Ако някои ми каже , че може да си надипли ламината в каквато форма на него му хареса , че след 2-3 години може да си го изцикли и лакира отново и че не му тропа като върви по него ... е па нема да му повервам ! А като сравнение естествения паркет и ламината са на едни цени . Аз съм минал дъбовия с две ръце яхтен лак и жена ми си го мие с вода без никакви проблеми .

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 14 окт 2005 9:03

значи, аз съм фен на дюшемето, обаче е трудно за поддръжка, особено ако имаш дете/деца, аз лично сложих ламинат, с клик система, не се лепи, не скърца вече 6 месеца, мие се, не се подува, надига...проблемацията е че трябва да дадеш повечко пари 17-18 лв, а не да се хвърляш на някакви по 9-10 лв

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 14 окт 2005 9:51

L&R написа:Аз съм за естествените материали(докато ги има) , но си искат много грижи все пак и не са за всеки.

Дюшеме паркет корк

Напълно съм съгласен с теб, аз също съм за дюшемето защото изолацията му е много по добра :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

+++За паркет или дющаме

Мнениеот wili98 » Пет 14 окт 2005 10:13

В нас съм с дете и паркет на 1 етаж. Ами кво да ви кажа и аз си сядам на паркета, + това можеш да си ходиш бос.

При тъста ламинат, на 1 етаж..
Студ на краката ти казвам за нищо не става...

Ако ти сложат паркета/дюшамето като хората, забравяш за проблеми отвсякъде с деца без деца няма значение много важен е монтажа.

Ламината и сам можеш да си го положиш.
+ това ламината ще те утрепе от статично електричество :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: +++За паркет или дющаме

Мнениеот L&R » Пет 14 окт 2005 10:34

wili98 написа:+ това ламината ще те утрепе от статично електричество :)

Ее тва не го знаех не стига , че голфа ме трепе всеки ден с това статично.
spam Някой да знае с какво мога да напръскам тапицериите за да не удри ток :) , че съм като волтрон.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 14 окт 2005 11:00

мерси за мненията ви. имам още малко време да поумувам. обаче междувременно чета и разни други форуми и се ограмотявам така да се каже, та възникват и други въпроси. Виждам, че е доста модерно да се слага изолация на пода. Ама необходимо ли е това, ако под теб живеят хора. нали топлината се вдига нагоре. т.е. ако аз си сложа на пода ще спирам топлината от долния етаж. трабва ли да слагам под плочките или не. Някой може ли да ми обясни. То на мене ми звучи по-логично на тавана да има изолация

Върни се в “ОФФ-Топик - други”