Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!
Понеже майка ми купи поло без чистачка на задното стъкло и ся аз трябва да купя такава, но ми казаха че била някаква много рядка, защото пръскачката за стъклото трябвало да бъде отгоре върху чистачката или нещо такова, а пък повечето поло-та не били с такава. Честно казано не съм наясно с модели и т.н. Затова ми кажете каква е тая толкоз уникална чистачка и откъде мога да намеря такава.
Колата е 97-98г
Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!
dragonn2 написа:Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!
Понеже майка ми купи поло без чистачка на задното стъкло и ся аз трябва да купя такава, но ми казаха че била някаква много рядка, защото пръскачката за стъклото трябвало да бъде отгоре върху чистачката или нещо такова, а пък повечето поло-та не били с такава. Честно казано не съм наясно с модели и т.н. Затова ми кажете каква е тая толкоз уникална чистачка и откъде мога да намеря такава.
Колата е 97-98г
Те компетенции и дървени философи много...

Нищо спецялно и няма на чистачката. Да пръскалката е върху рамото. Не е нещо невиждано и нечувано и не е само при тебе. Всички полота от модел 6N1 и 6N2 са така!
Отиваш по моргите и търсиш за задна чистачка от Полицейско ПОЛО

Предполагам след като питаш за пръскалката ще ти трябва цялото рамо + чистачка.
Има и по магазинте за Авточасти, за цени немога да те орянтирам....
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Повечето полота не били такива -айде ся - няма нужда. Те май на всички полота е така да ти кажа. От 1990г до 2001 съм 100% сигурен ,че са такива. Чистачката пръска от върга на онова дето на него нанизваш самото рамо на чистачката и го стягаш с гайка. Или с други думи ако ти трябва само рамото с чистачката- си имаш пръскалка
Ами трябва ми чистачката + рамото + това отгоре дето е като капачка и пръска. Демек всичко.... А и аз разбрах но късно каква глупост съм написал
то вярно на всички полота са такива чистачките, ама така е като слушам хора които не разбират много много. Но си остава факт че такава чистачка не се намира лесно по магазините. Ще продължа да търся....

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
BoJleH написа:Абе хората си махат задната чистачка, ти я търсишСложи си само една хубава капачка там и си тунингован
Да и това е вариант:
http://premium1.uploadit.org/ollieryan/ ... emoval.pdf
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:Моята не пръска и така си е оригинално по книжката.
неможе да не пръска!!! Мога да ти кажа защо не пръска!

Отностно моят съвет към колегата който търси чистачка за майка си!
Отиваш в Ауто+ и си поръчваш каквото искаш или от морга .... ама там е малко кофти! Или като мен ... поръчваш задна от VW Passat Combi 2006 г и си слагаш AeroTwin чистачка с капачка, рамо и т.н.!

- zmei707
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз скоро приключих сагата със задната чистачка.Купих си чисто ново рамо с чистачка+пръскалка+капачка,всичкото това за около 70 лв.,но отбелязвам,че не съм разузнавала цени.Първо отзад нищо не пръскаше,свалихме моторчето и го разкапсуловахме-вътре пълна гняс!След като го почистихме,смазахме и сглобихме отново-заработи като ново и започна да пръска.Обаче пръскалката беше счупена на нивото на метала.След като си купих новите части,започнаха мъките-пръскалката влиза в една пластмасова тръбичка,която влиза в една куха метална ос.И с годините двете се бяха сраснали буквално.Наложи се да изстържем пластмасата с бургия (много внимателно).Определено цялата система е "чувствителна".
Препоръката ми е:за да нямаш изненади,намери си схема на моторчето+пръскалката+чистачката.Има ги в едно италианско ръководство тук из сайта....Но преди това провери да не ти се е разкачила тръбиката все пак зад седалката-ще спестиш мъкииии:) Успех!
Препоръката ми е:за да нямаш изненади,намери си схема на моторчето+пръскалката+чистачката.Има ги в едно италианско ръководство тук из сайта....Но преди това провери да не ти се е разкачила тръбиката все пак зад седалката-ще спестиш мъкииии:) Успех!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:Като казвам не пръска имам предвид че няма пръскалка и в книжката също няма.
Като ти казвам че неможе да няма ... неможе! НЯМА ПОЛО БЕЗ ПРУСКАЛКА ОТЗАД ИЗЛЯЗЛО ОТ ЗАВОДА! НЯМА! Огледай си нещата и тогава ... оглеай си лосчето в купето ... МАНИ ГИ ТИЯ КНИГИ! Като буташ лосчето за чистачките напред трябва да пръска назаад .... ще се чува и как работи помпичката! Щом не пръска ти казах 99% къде е откачено! Действай!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”