Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dragonn2
Автомобил: Форд
Двигател:

Мнениеот dragonn2 » Сря 06 фев 2008 20:20

Понеже майка ми купи поло без чистачка на задното стъкло и ся аз трябва да купя такава, но ми казаха че била някаква много рядка, защото пръскачката за стъклото трябвало да бъде отгоре върху чистачката или нещо такова, а пък повечето поло-та не били с такава. Честно казано не съм наясно с модели и т.н. Затова ми кажете каква е тая толкоз уникална чистачка и откъде мога да намеря такава.

Колата е 97-98г

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Чет 07 фев 2008 12:42

Само чистачката или и рамото ти трябва?
Ако и двете, 2 ръка от някоя морга или от някое ударено POLO.
За съжаление това е.
Може да си поръчаш и нова от ebay.de, но ти излиза около 55-60 лв. заедно с рамото де.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!

Мнениеот Lizard » Чет 07 фев 2008 13:11

dragonn2 написа:Обяснете ми каква е чистачката на задното стъкло!
Понеже майка ми купи поло без чистачка на задното стъкло и ся аз трябва да купя такава, но ми казаха че била някаква много рядка, защото пръскачката за стъклото трябвало да бъде отгоре върху чистачката или нещо такова, а пък повечето поло-та не били с такава. Честно казано не съм наясно с модели и т.н. Затова ми кажете каква е тая толкоз уникална чистачка и откъде мога да намеря такава.

Колата е 97-98г

Те компетенции и дървени философи много... :) ... Тука също не сме малко :).
Нищо спецялно и няма на чистачката. Да пръскалката е върху рамото. Не е нещо невиждано и нечувано и не е само при тебе. Всички полота от модел 6N1 и 6N2 са така!
Отиваш по моргите и търсиш за задна чистачка от Полицейско ПОЛО :) и всички ще ми стане ясно. Поне тука в София де :).
Предполагам след като питаш за пръскалката ще ти трябва цялото рамо + чистачка.
Има и по магазинте за Авточасти, за цени немога да те орянтирам....

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 07 фев 2008 14:30

Повечето полота не били такива -айде ся - няма нужда. Те май на всички полота е така да ти кажа. От 1990г до 2001 съм 100% сигурен ,че са такива. Чистачката пръска от върга на онова дето на него нанизваш самото рамо на чистачката и го стягаш с гайка. Или с други думи ако ти трябва само рамото с чистачката- си имаш пръскалка

Потребителски аватар
dragonn2
Двигател:

Мнениеот dragonn2 » Чет 07 фев 2008 14:44

Ами трябва ми чистачката + рамото + това отгоре дето е като капачка и пръска. Демек всичко.... А и аз разбрах но късно каква глупост съм написал :) то вярно на всички полота са такива чистачките, ама така е като слушам хора които не разбират много много. Но си остава факт че такава чистачка не се намира лесно по магазините. Ще продължа да търся....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 07 фев 2008 15:10

Моята не пръска и така си е оригинално по книжката.

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Чет 07 фев 2008 15:40

Абе хората си махат задната чистачка, ти я търсиш mhihi Сложи си само една хубава капачка там и си тунингован :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 07 фев 2008 16:30

BoJleH написа:Абе хората си махат задната чистачка, ти я търсиш mhihi Сложи си само една хубава капачка там и си тунингован :lol:

Да и това е вариант:
http://premium1.uploadit.org/ollieryan/ ... emoval.pdf

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 07 фев 2008 19:45

maslinkov написа:Моята не пръска и така си е оригинално по книжката.

неможе да не пръска!!! Мога да ти кажа защо не пръска! :) Откачено е маркучето до облегалката на задната седалка от ляво. Там винаги се разкача!

Отностно моят съвет към колегата който търси чистачка за майка си!
Отиваш в Ауто+ и си поръчваш каквото искаш или от морга .... ама там е малко кофти! Или като мен ... поръчваш задна от VW Passat Combi 2006 г и си слагаш AeroTwin чистачка с капачка, рамо и т.н.! :)

Потребителски аватар
zmei707
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zmei707 » Чет 07 фев 2008 21:21

Аз скоро приключих сагата със задната чистачка.Купих си чисто ново рамо с чистачка+пръскалка+капачка,всичкото това за около 70 лв.,но отбелязвам,че не съм разузнавала цени.Първо отзад нищо не пръскаше,свалихме моторчето и го разкапсуловахме-вътре пълна гняс!След като го почистихме,смазахме и сглобихме отново-заработи като ново и започна да пръска.Обаче пръскалката беше счупена на нивото на метала.След като си купих новите части,започнаха мъките-пръскалката влиза в една пластмасова тръбичка,която влиза в една куха метална ос.И с годините двете се бяха сраснали буквално.Наложи се да изстържем пластмасата с бургия (много внимателно).Определено цялата система е "чувствителна".
Препоръката ми е:за да нямаш изненади,намери си схема на моторчето+пръскалката+чистачката.Има ги в едно италианско ръководство тук из сайта....Но преди това провери да не ти се е разкачила тръбиката все пак зад седалката-ще спестиш мъкииии:) Успех!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 08 фев 2008 8:34

Като казвам не пръска имам предвид че няма пръскалка и в книжката също няма.

Потребителски аватар
dragonn2
Двигател:

Мнениеот dragonn2 » Пет 08 фев 2008 12:59

Значи в Благоевград намерих някакъв магазин където ми кааха, че могат да доставят рамото + капачката за около 40 лв. Мисля така и да направя, но нямам възможност сега понеже съм в Самоков. Иначе казаха че тези части ги имали на склад в София....

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 08 фев 2008 13:48

maslinkov написа:Като казвам не пръска имам предвид че няма пръскалка и в книжката също няма.

Като ти казвам че неможе да няма ... неможе! НЯМА ПОЛО БЕЗ ПРУСКАЛКА ОТЗАД ИЗЛЯЗЛО ОТ ЗАВОДА! НЯМА! Огледай си нещата и тогава ... оглеай си лосчето в купето ... МАНИ ГИ ТИЯ КНИГИ! Като буташ лосчето за чистачките напред трябва да пръска назаад .... ще се чува и как работи помпичката! Щом не пръска ти казах 99% къде е откачено! Действай!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 08 фев 2008 15:09

Или просто ти е запушене дюзичката както беше при мен .Почитих я и сега пикае мощно!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 08 фев 2008 16:06

Благодаря и на двама ви. Утре ще огледамо - добре, но ако няма не ще се засиля да давам 40 лв. като колегата. От опит съм установил, че не ми трябва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”