Проблем с Аларма на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Проблем с Аларма на Голф 3

Мнениеот webdude » Пет 28 дек 2007 15:57

Преди два дни като натиснах копчето на алармата (което също командва и централното) колата не се отключи. Отключих я с ключа, но алармата се разпищя. Изключих я с малкото ключе предназначено за нея. Но сега вече не мога да я ползвам. Всичко е наред с дистанционното, нищо не съм му правил. Даже му смених батерията, но нищо не се промени. Като натискам копчетата на дистанционното светва контролната лампичка над бутончетата, но алармата сякаш не го чува въобще. Моето предположение, че са се забравили и можеби трябва да се препрограмират или нещо такова. Някои ако може да помага. Алармата е Laser Line (монтирано в италия).

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 28 дек 2007 16:08

изхвърли тоя боклук на 20 години и си вземи нова, модерна аларма.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Пет 28 дек 2007 16:20

:D здрасти, и аз имам някакъв такъв проблем със същата аларма със централно, трябва да стигна до вратата и чак тогава изключва или включва , даже по-някога минавам по напред към капака за да я задействам , а когато съм се награбил с багаж в рацете познай колко много псувам :lol: батерията е нова ,иска ми се да действа по от далеко
мисля да ходя някой алармаджия да я види , но това определено ме дразни много
и да отправя едно въпросче , мога ли да си сменя дистанционното и ако може с какво (какъв модел и марка) ??? ако някои знае :D

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 28 дек 2007 16:58

Значи много се извинявам васко обаче не 20 годишен боклука :) а 12 второ не ми се дават пари за нова аларма така, че ако има някакъв начин моля споделете.

Моята преди да се развали хващаташе от 30 - 40 м. Сега просто не работи дистанционното и не мога да я използвам (изключих я от ключето)

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 28 дек 2007 18:23

:arrow:

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Пет 28 дек 2007 19:27

И аз имам проблеми с италианска аларма,като че ли са правени по трудово обучение в италианско училище http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пет 28 дек 2007 19:28

webdude написа::arrow:

Ами и моята когато валеше ми прави подобни мизерии(сигурно от влагата)- изчакай малко и виж дали ще се оправи от самосебеси,поне моята се оправи сама :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 28 дек 2007 20:40

webdude написа:Значи много се извинявам васко обаче не 20 годишен боклука :) а 12 второ не ми се дават пари за нова аларма така, че ако има някакъв начин моля споделете.

Моята преди да се развали хващаташе от 30 - 40 м. Сега просто не работи дистанционното и не мога да я използвам (изключих я от ключето)
Има вероятност от мокра и окислена платка на алармата, особено ако е някъде под предния джам. Та тези окиси окъсяват крачета на "кодовия" чип, абе направо сменят кода пък ти си натискай.Вадиш , чистиш със суха зъбка четка до блясък, пробаш.... и евентуално хвърляш, особено ако имаш само 1 дистанционно.За разстоянието- има едни малки врътчици с които се "настройват станциите" на дистанционното и алармата , наричат се тример-кондензатори, така е при повечето стари аларми без " скачащи" кодове и тем-подобни шашавии

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 04 фев 2008 21:00

Аз пък днес имах малко по-различен проблем, дистанционното забрави че е от тази аларма, с второто(резервното) нямах никакви проблеми. Реших че проблема е в батерията, смених я и резултат нямаше. После махнах батерията оставих го за 5 минути, сложих батерията и си тръгна без проблеми... Някой да има идея какво може да се е случило? Досадно се получи, защото трябваше да си крада колата, за да се прибера :)

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пон 04 фев 2008 22:39

Нека да ви се оплача и аз колеги. в края на миналия месец ми се развали алармата - постоянно е активна и не може да си познае дистанционното. Причината - падна ми акумулатора и тя пищяла пищяла, ама аз не съм я чул и изпищяла в крайна сметка. отидох при един майстор. Човека за 15 лв ми я направи да си работи и с 2-те дистанционни - КЕФ. ама аз слагах едно осветление и взимах плюс от кабела за CD-то, но от там и алармата взима плюс и в последствие се прецака :( и то 2 дни след като я оправиха. казах си - вчера аз го видях какво прави ще пробвам и аз. И за мое учудване го направих, ама работеше само едното дистанционно. кой дявол ми подшушна да се опитам да направя и второто и сега още ги правя - нито едното от 2-те не работи. иначе процедурата е следната - дава се на мост плюса и един кабел на който на платката съответства надпис АСС и след това се задържа копчето за рестарт (червеничкото). Поне на моята аларма е така - Eaglemaster. Дано съм бил полезен.

Последна промяна от pesho_sl на Вто 04 ное 2014 13:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пон 04 фев 2008 22:48

И аз предлагам да е изхвърлиш!Бях със същата и след 2,3 мизерии я изкормих!Първата мизерия беше че не можах да запаля,а след това ми буташе и акумулатора!Сложих си нова и пей сърце!

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 06 фев 2008 20:10

Бе мойта е ня'ква китайска и се беше изцакала покрай големия студ като ми падна акумулатора. При изключване и отваряне на врата след десет секунди се задействаше отново и трябваше да й откача едно кабелче за да спре да пищи, ама на другия ден като я закачих се оправи.

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с Аларма на Голф 3

Мнениеот jerrry » Чет 07 фев 2008 12:27

webdude написа:...

Пич,търси инфо от някъде за тази аларма как да си обучиш дистанционните наново.Най -вероятно с натискането на бутончето си ги изтрил от паметта.И недей да въртиш разните и тримерчета - нищо няма да постигнеш,най-много да я прецакаш съвсем.Това е единственото което се сещам.Другия челъм е нова аларма.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 07 фев 2008 21:26

Не се занимавайте с ремонт на тез боклуци..имам 2-3 кашона с Италиански моноблок и тем подобни .Само си мислите че имате аларма ,сменяйте с нова ...излиза по евтино :lol: Дайте снимки да ви изровя дистанционни и аларми та да се мъчите да ги съживявате...пращам по еконт ама за ваша сметка....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”