При променените условия, ако не са проблем малко по-високата цена на колата, и подръжката, Пасат-а е твоята кола - не е толкова бърза (в сравнение с другите), но си струва возията и комфорта.
И все пак, защо не погледнеш и дизелите ?
Пасат Б 5, Бора или Октавия?
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
gr_kanev написа:При променените условия, ако не са проблем малко по-високата цена на колата, и подръжката, Пасат-а е твоята кола - не е толкова бърза (в сравнение с другите), но си струва возията и комфорта.
И все пак, защо не погледнеш и дизелите ?

Днес проверих в магазини за авточасти как варират цените за части при съответните автомобили.
При пасата шарнирите са към носача и при смяна на един шарнир се сменя и носача а това в пари е 150 лв. на бройка, докато при бората и октавията шарнирите са самостоятелни и цената на бройка варира около 20 лв. Другото което ме притеснява е разхода на гориво. Пасата е с голяма маса и повече конски сили от тами и по-голям разход на гориво ( но колко е това не знам ).
До сега карах Венто. Малко ми е тясно, което ме кара да си мисля, че бората и тя ще ми бъде тясна. Пасата ми харесва защото е голям и има хубава возия.
Предполагам, че ще си взема Пасат, въпреки по-големите разходи около него.
Може ли да споделите (ако имате впечатления ) какъв разход на гориво дава Пасат 1.8 , 125к.с. (бензин) и Пасат 1.9 ТДИ - градско и извънградско при нормално каране.
При пасата шарнирите са към носача и при смяна на един шарнир се сменя и носача а това в пари е 150 лв. на бройка, докато при бората и октавията шарнирите са самостоятелни и цената на бройка варира около 20 лв. Другото което ме притеснява е разхода на гориво. Пасата е с голяма маса и повече конски сили от тами и по-голям разход на гориво ( но колко е това не знам ).
До сега карах Венто. Малко ми е тясно, което ме кара да си мисля, че бората и тя ще ми бъде тясна. Пасата ми харесва защото е голям и има хубава возия.
Предполагам, че ще си взема Пасат, въпреки по-големите разходи около него.
Може ли да споделите (ако имате впечатления ) какъв разход на гориво дава Пасат 1.8 , 125к.с. (бензин) и Пасат 1.9 ТДИ - градско и извънградско при нормално каране.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Щом досега си карал Венто, и ти е тясно, определено и Бора-та ще ти е тясна, особено за тези на задната седалка.
Относно цените - да, може и такива да са, но говорим за коли втора употреба, където всичко е до късмет. Лично аз, на моята кола, след каране само от мен в България над 50 000 км, не съм сменил нищо съществено по окачването (маншон на кормилен шарнир за 1 (един) лев). А ако вземеш Бора/Октавия с издъхнало окачване - кое ще е по-евтино ?
Отделно че именно на този тип окачване Пасат-а дължи возията и устойчивостта си.
На моята кола, при нормално каране разход извънградско около 5-6 л/100 км, градско около 6-7 л/100 км.
При дизела климатика не влияе съществено на разхода и вървежа.
Върху бензинови нямам наблюдение.
Имам някъде заводските данни (максимална скорост, разход, ... )за Бора и Пасат - ако искаш да ти ги цитирам, за да направиш сравнение ?
Относно цените - да, може и такива да са, но говорим за коли втора употреба, където всичко е до късмет. Лично аз, на моята кола, след каране само от мен в България над 50 000 км, не съм сменил нищо съществено по окачването (маншон на кормилен шарнир за 1 (един) лев). А ако вземеш Бора/Октавия с издъхнало окачване - кое ще е по-евтино ?

Отделно че именно на този тип окачване Пасат-а дължи возията и устойчивостта си.
На моята кола, при нормално каране разход извънградско около 5-6 л/100 км, градско около 6-7 л/100 км.
При дизела климатика не влияе съществено на разхода и вървежа.
Върху бензинови нямам наблюдение.
Имам някъде заводските данни (максимална скорост, разход, ... )за Бора и Пасат - ако искаш да ти ги цитирам, за да направиш сравнение ?
1.8-20V в Пасат ми дава 7.3 извънградско и между 12-14 градско/ Бургас/ по бордкомп. ,което е съвсем нормален разход за такава кола според мен.На извънградско може и да падне малко тъй като икономията на гориво не ми е приоритет и залагам повече на удоволствието от пътуването,а градското е доста относителна величина зависи от трафика и маршрута основно.С пасата няма да сгрешиш супер удобна кола е,а поддръжката не е чак толкова страшна общо взето като на повечето коли след 98 г.е т.е. скъпа в сравнение с предното поколение машини като В3,Г3/Венто .
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
DAXC написа:gr_kanev написа:...Имам някъде заводските данни (максимална скорост, разход, ... )за Бора и Пасат - ако искаш да ти ги цитирам, за да направиш сравнение ?
Ако не те затруднявам, би било хубаво да ги видя.
Оказа се, че за Бора мога да предложа само данните за дизела - няма ги за интересуващия те двигател.
Пасат
двигател 1,8 1,9
макс.мощност 92kW/5800 66kW/4000
макс.върт.момент 168Nm/3500 210Nm/1900
макс.скорост 206 км/ч 184 км/ч (ръчна скор. кутия)
макс.скорост 201 км/ч 177 км/ч (автоматична скор. кутия)
0-80/0-100 км/ч 7,3/10,9 9,2/13,9 (ръчна скор. кутия)
0-80/0-100 км/ч 8,5/12,7 10,1/15,3 (автоматична скор. кутия)
разход, л/100 км ръчна скор. кутия
градско 12,2 7,0
извън 6,4 4,3
смес 8,5 5,3
СО2 204 143 г/км
разход, л/100 км автоматична
градско 12,3 9,0
извън 7,0 5,2
смес 8,8 6,5
СО2 211 176 г/км
маса празен 1350 1370 кг
пълна маса 1825 1845 кг
други данни, както и за други двигатели има ТУК
Бора
макс. мощност 66 kW/3750 об/мин
макс. върт. момент 210 Nm/1900 об/мин
маса празен 1275 кг
пълна маса 1820 кг
макс. скорост 180 км/ч (176 км/ч при автоматик)
ускорение, ръчна скор. кутия
0-80 км/ч 8,8 с
0-100 км/ч 12,9 с
ускорение, авт. скор. кутия
0-80 км/ч 9,3 с
0-100 км/ч 14,7 с
разход, ръчна ск. кутия
градско 6,6 л/100 км
извън 4,2 л/100 км
смес 5,0 л/100 км
СО2 135 г/км
разход, авт ск. кутия