колеги, кажете как да постъпя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 06 фев 2008 8:26

Sara_Bold написа:На какво основание сте я освободили?

няма и да разбереш - питах още в началото на темата, но колегата пусна фитила и зачезна ...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Сря 06 фев 2008 8:45

Милослав написа:
Sara_Bold написа:На какво основание сте я освободили?

няма и да разбереш - питах още в началото на темата, но колегата пусна фитила и зачезна ...

Питам, защото това е най-същественото! Да каже на кое основание от КТ са я освободили и след това може да му се даде отговор!
Прочетох много съвети за чупене на крака, глави и други части на тялото...НЕДЕЙ!!!!
Относно последствията..вярвайте ми може да има, ако тази г-жа знае какво да направи и къде!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 06 фев 2008 11:13

ако е дисциплинарно уволнена, може да ви съди, и ако не сте си направили като хората увото да ви осъди;
за другото няма сми да коментираме, нищо няма да направи, пък и вие нищо не правете

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 07 фев 2008 14:39

ами от два месеца почна да се държи странно меко казано, почна да се държи надменно с всички, а през деня си излизаше за по час ей така, впоследтвие разбрахме, че ходи на интервюта и т.н. а за кражбата я хванахме много лесно, простата овца преди имали с мъжа си кетъринг фирма, но фалирали. ние се занимаваме с туризъм, забравих да ви кажа, и организираме едно мероприятие, за което ни бяха поръчали и кетъринг. и тя отговаряше за него. после се свързала с бившите си колеги те ни надписали цените, които тя представи като оферта за кетърниг, разликата в джоба и така. обаче майка ми се сети, че нещо излиза по-скъпо отпредишни оферти и се сети тая като била на интервю споменала, че преди се е занимавала с кетъринг. и другата й груба проява беше на едно друг семинар беше поканила приятелки да обяджат богато с нея. това е нормална практика, но се прави след като туристите се нахранят, а не с тях, аз съм изчаквал да мине обяда и с колеги шофъори сме обядвали каквото е имало, а не с туристите и то на международното участие. следващото, за което да малко да ни съдят, добре че хората бяха разбрани и аз реагирах с Пасата, имаме екскурзия до Гърция и тая е екскурзоводката, шибаше ше с няколко шофъора/но това не важно в случая/ и забрави двама туристи, не ги е качила в рейса, на мене ми звънят гневни - къде е рейса, защо не си вдига тел. водачката и т.н., добре, че в Дупница спират да пият кафе и тоалетна, и ги закарах хората. за това си ни осъждаха като две и двеста, и тая вика супер спокойно 'еми аз какво съм броила'.
и накрая като ти кажат, че нищо не е получила от тази фирма и че ще има тежки последствия за майка ми, как да реагирам, добре че не съм бил в офиса, откачих ви казвам. заплатата й беше 500лв + командировъчни, като задължително си имаше едно излизане на месец. а обиколи Европа, колеги, беше 12 дена из Франция, Гърция, Турция, незнам.
благодаря ви за мненията дотук, наистина се поуспокох от всички адекватни съвети, помагате ми в доста гаден момент :bowdown

п.с. не я уволнихме дисциплинарно, щото постъпваме човешки, после къде ще си намери работа в тая сфера, а тя за благодарност заплаши майка ми с саморазправа...

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Чет 07 фев 2008 15:18

kacho написа:ами от два месеца почна да се държи странно меко казано, почна да се държи надменно с всички, а през деня си излизаше за по час ей така, впоследтвие разбрахме, че ходи на интервюта и т.н. а за кражбата я хванахме много лесно, простата овца преди имали с мъжа си кетъринг фирма, но фалирали. ние се занимаваме с туризъм, забравих да ви кажа, и организираме едно мероприятие, за което ни бяха поръчали и кетъринг. и тя отговаряше за него. после се свързала с бившите си колеги те ни надписали цените, които тя представи като оферта за кетърниг, разликата в джоба и така. обаче майка ми се сети, че нещо излиза по-скъпо отпредишни оферти и се сети тая като била на интервю споменала, че преди се е занимавала с кетъринг. и другата й груба проява беше на едно друг семинар беше поканила приятелки да обяджат богато с нея. това е нормална практика, но се прави след като туристите се нахранят, а не с тях, аз съм изчаквал да мине обяда и с колеги шофъори сме обядвали каквото е имало, а не с туристите и то на международното участие. следващото, за което да малко да ни съдят, добре че хората бяха разбрани и аз реагирах с Пасата, имаме екскурзия до Гърция и тая е екскурзоводката, шибаше ше с няколко шофъора/но това не важно в случая/ и забрави двама туристи, не ги е качила в рейса, на мене ми звънят гневни - къде е рейса, защо не си вдига тел. водачката и т.н., добре, че в Дупница спират да пият кафе и тоалетна, и ги закарах хората. за това си ни осъждаха като две и двеста, и тая вика супер спокойно 'еми аз какво съм броила'.
и накрая като ти кажат, че нищо не е получила от тази фирма и че ще има тежки последствия за майка ми, как да реагирам, добре че не съм бил в офиса, откачих ви казвам. заплатата й беше 500лв + командировъчни, като задължително си имаше едно излизане на месец. а обиколи Европа, колеги, беше 12 дена из Франция, Гърция, Турция, незнам.
благодаря ви за мненията дотук, наистина се поуспокох от всички адекватни съвети, помагате ми в доста гаден момент :bowdown

п.с. не я уволнихме дисциплинарно, щото постъпваме човешки, после къде ще си намери работа в тая сфера, а тя за благодарност заплаши майка ми с саморазправа...

виж сега колега, при условие че не сте я уволнили по повод кражбата-т.е. дисциплинарно -много трудно ще реализирате имуществена отговорност по съдебен ред, от друга страна като гледам какви пари сте и плащали ако подаде една жалбичка и ви проверят сигурно ще се окаже че е била на минималната рабтона заплата-в това няма нищо лошо-ако е изкарвала допълнително-да си ги е декларирала доходите, т.е. и тя е в нарушение. следваща контрамярка-предупредете вашите контрагенти че въпросната дама не работи за вас, и учтиво ги предупредете да внимават с нея, ако са умни те сами ще си направят изводи. ако имате свидетели че е заплашиламайка ви-пуснете една жалбичка в прокуратурата-не че ще и направят нещоно поне ще я викне районния инспектор на разпит и ще и се дръпне л-то на въпросната дама. ако имаш други въпроси питай на лични-жената е спеца по правото вкъщи, аз съм просто любител. :D

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пет 08 фев 2008 19:37

мерси, колега, и с баща ми така мислехме да направиме на първо време. още веднъж благодарско огромно на всички колеги!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”