Освен винетка, плащаме и тол-такса за пътищата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: daff

Мнениеот boi4eto » Пет 08 фев 2008 15:35

lozan67 написа:Аз съм мазохист ще си :drive

И аз така: :drive само,че си псувам на ум.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 08 фев 2008 16:29

Винетките ще отпаднат най-вероятно от 2009 г., съобщи в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов по повод приетите промени в закона за пътищата, които въвеждат едновременно 11 евро дневна винетна такса и тол такса за магистралите.

Според Гагаузов обаче няма да има дублиране на таксите и най-вероятно ще остане тол такса само за магистралните участъци, отдадени на концесия, и там, където има частни инвестиции.

Окончателният вариант обаче ще предложи експертната група на транспортното министерство и на фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. След това промените ще бъдат отново отразени в Закона за пътищата, допълни Гагаузов.

По-рано по време на парламентарния контрол той съобщи, че проверките на инспекторатите на финансовото и транспортното министерства за наличие на конфликт на интереси в работата на Веселин Георгиев като изпълнителен директор на фонд „Републиканска пътна инфраструктура ще приключат съответно на 20 февруари и на 4 март.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 08 фев 2008 20:33

зеленичка и мъничка.съкратена по валидност.на извънградско ти тръгни и за секунда 67 лв. се изсипи.що е то?
днеска си отговорих :?
тази ТОЛ такса е само за магистралите така ли?

aleksei_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksei_77 » Пет 08 фев 2008 21:00

bulr1dr написа:
maniak написа:Хайде, толкова авто форуми форуми има.
Моделаторите да се съгласуват с тези на другите форуми и да организираме истински протест!
Не заради стинките но за да започнат да се усещат управниците.
:да: :да:
:да: :да: :да:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 08 фев 2008 21:03

Да ги еба в умирисаните управници и депутати, нямам думи да си изкажа яда, па и таман слушам песен в която се пее "push the button with a feast full of steel" :evil:

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Съб 09 фев 2008 1:26

Журналистите пак съобщиха нещо, като да свършва света...ще мине време, вода ще изтече, ще видим...., ще реагираме.
Ако искат да им плащаме за "магистралите" (напукани с чисто нови предпролетни-следзимни дупки) ще има да чакат- ще заобикалям лично аз.
Какъв е смисъла да скоча със 100 км/ч в 20,5 см (примерно- само щото е магистрала и очаквам всичко да е ток и си карам) и да мина с 55 км/ч през множество 7,8 см дупки!!!?
Ами няма смисъл, ама и сега скачам в ямите и то безплатно- като искат още една такса няма да карам по "царския" надупчен път и толкова!
Хау!
П.С. "Хиподил" и "Черно фередже" по-ми говорят :bananarock

Потребителски аватар
dzola
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dzola » Съб 09 фев 2008 1:58

тфа е по български - вие си плащайте пък ние ще си свиркаме :)

Потребителски аватар
iceto_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceto_666 » Съб 09 фев 2008 8:58

Е за кои пътища се отнася тази ТОЛ такса. :roll:

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Съб 09 фев 2008 14:02

Да са живи и здрави да си ги хачат тез парички.. споко колеги всичко си има виделов ден така че горе главата. Караите си колите и по-малко се ядосвайте за тези неща ... знаете че нищо не можете да промените или да променим всички заедно така че ... метнете им един поздрав на роднините им на депутатите:) Скоро имам чуството че пред гаража ще има по един полицаи и да ми иска по 1 лев където си вкарвам колата в собственият си гараж !

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Съб 09 фев 2008 15:45

що се чудите колеги, ами то сега този фонд "републиканска пътна инфраструктура"ще има нов шеф, пък той също ще си има поне двама братя и докато ги уредим и тях с по 120 милиончета, ами нали тези пари трябва да дойдат отнякъде. а вие протестирате, аууу какви сте лоши :D

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 09 фев 2008 15:50

Аз чух по новините,че от догодина /01.01.2009/се махала винетката и оставала само тая ТОЛ такса :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 09 фев 2008 17:18

dragomir1402 написа:що се чудите колеги, ами то сега този фонд "републиканска пътна инфраструктура"ще има нов шеф, пък той също ще си има поне двама братя и докато ги уредим и тях с по 120 милиончета, ами нали тези пари трябва да дойдат отнякъде. а вие протестирате, аууу какви сте лоши :D

Не - заради корупционните схеми във фонда РПИ- ЕС съкрати бюджета за бъдещите проекти с близо 30 % , предполагам че заради това , а и заради ниските приходи от винетки искат да гушнат още парици , а и нали се сещаш че сега за изграждането на пунктовете ще има конкурси за изпълнители - аве навързани са нещата - гладни врабчета около силозите за зърно няма :idea3 :banghead:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”