Препоръчайте марка и цени за носачи за В5 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kamoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamoev » Пет 08 фев 2008 20:16

не че ги разбирам много частите ама немога да се сдържа,специално към колегите от София-пичове вие живеете в наи насрания град в бг,особено по отношение на пътната настилка,така че каквото и да сложите 20000 км по дупките нищо не остава,така че трябва да се вземе в предвид преди да се плюе.
По темата:

1. lemforder-това си е марката за сериозно окачване
2.MOOG-доста прилично качество марка с традиции(изписаха се глупости.....)
3 TOPRAN:перфектно съчетание цена/качество

който беше писал за BIRTH-Е те тва вече и лайно от клас 1,продаващо се от ЕВРО 07 естествено.

Има и много други марки естествено но аз загатнах за тези по темата,
а и цените далеч не са тези като написаните от прехвалените ви софйски сервизи!

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Пет 08 фев 2008 21:28

искам да кажа че работя в специализиран автосервиз за ауди и фолксваген.монтираме само носачи на марката лемфиордер.имаме клиенти които си носят ас металски обаче не карат много.прави се и смяна на гумените тампони на горните и на долните носачи само ако шарнира е здрав разбира се.лемфиордерите са си наисина скъпи но досега никои не е дошъл да направи рекламация.хубаво е да се прави профилактика на ходовата част през 10 15 хиляди километра щото в нашата държава не може да се каже че пътната настилка е като тази в германия.

Потребителски аватар
kamoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamoev » Пет 08 фев 2008 22:56

angel1250p написа:искам да кажа че работя в специализиран автосервиз за ауди и фолксваген.монтираме само носачи на марката лемфиордер.имаме клиенти които си носят ас металски обаче не карат много.прави се и смяна на гумените тампони на горните и на долните носачи само ако шарнира е здрав разбира се.лемфиордерите са си наисина скъпи но досега никои не е дошъл да направи рекламация.хубаво е да се прави профилактика на ходовата част през 10 15 хиляди километра щото в нашата държава не може да се каже че пътната настилка е като тази в германия.

както каза колегата по горе......
Абсолютно прав :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 09 фев 2008 21:36

kamoev написа:не че ги разбирам много частите ама немога да се сдържа,специално към колегите от София-пичове вие живеете в наи насрания град в бг,особено по отношение на пътната настилка,така че каквото и да сложите 20000 км по дупките нищо не остава,така че трябва да се вземе в предвид преди да се плюе.

Aз като живея във Варна да не би при мен да изкрават по 100 000км ??? Ами пак 18-20 000км. Каквато и марка да е щом се продава тук е боклук - това е моето мнение. Мога да дам и примери например как датчик включвател на радиатора изкара ЦЯЛ половин ден :shock
на другия ден ми го смениха с друга марка - то хубаво , ама аз да не съм опитно тест зайче по експериментиране?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 фев 2008 22:16

Общо взето повечето части наистина изкарват по 20 000км максимум.Каквито и да са (изключвам Birth понеже те карат 2000 съвсемс сериозно).Проблема не е толкова в частите или в колите или видиш ли,че предницата била по-нов вид изпълнение и т.н.Проблема е основно в пътната настилка.
Дали ще биеш Лемфьодер (ако така се пишеше де :) ) или друг практически е едно и също - втулките заминават доста по-бързо от нормалното.Лошото е ако попаднеш на тотално менте и изкара наистина 3-4 хиляди км и се скапе.Всички части вече имат ментета по пазара (дори Лемфьодер съм засичал ментета из магазините).Общо взето е важно да си вземеш някаква марка ама да си сигурен,че са на нея а не просто че са такава марка.От турските специално аз съм доволен (говоря за друга кола носачи и накрайници) и изкарват повече от повечето други на пазара.
При вас ако цените са горе-долу еднакви или поне близки с на Лемфьодер да кажем няма много смисъл само при условие,че Лемфьодера ви е истински :)
Иначе поне специално на Ас Метал още не съм открил менте.Аз пазарувам такива от магазина в София на бул.Христо Ботев.Преди 3 години сложих накрайници за кормилна рейка на Типо-то ми с тази марка.Сещате се италианска предница по нашите пътища - не са мръднали вече бях километри (носачи не доживя да и сложа от същата марка понеже вече не я ползвам аз).
Успех!

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Съб 09 фев 2008 23:42

kamoev написа:не че ги разбирам много частите ама немога да се сдържа,специално към колегите от София-пичове вие живеете в наи насрания град в бг,особено по отношение на пътната настилка,така че каквото и да сложите 20000 км по дупките нищо не остава,така че трябва да се вземе в предвид преди да се плюе...

Абе съгласен съм, че е най-насрания град, но е съвсем друг въпроса кой го усира всеки ден... Както и да е. Знам, че вие майните много ни обичате...

По темата - реалността е, че каквото и да сложиш - дълго няма да изкараш! На първо място са пътищата ни, на 2-ро са "оригиналните" части...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 10 фев 2008 0:14

Колега аз исках да сменям носачи миналата година и питах в D & N в Овча Купел за цените, и понеже се знаеме с пича тои си ми заяви директно, че цените са 180 или 190 за италианските и 270 за немските и да си правя изводите кои колко ще искарат.

Потребителски аватар
d0ct0ra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d0ct0ra » Вто 12 фев 2008 21:38

Аз си поръчах от едно момче от форума за 580 от Германиа и сега ще ги взимам тая седмица и ще ви кажа какви са.И да видим колко ще карат :wink:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 14 фев 2008 21:22

Значи днес бях в Порше, цената на цялата предница за Б5.5, комплект с накрайниците е 2478 лв с ДДС без труда

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 14 фев 2008 21:54

shenko написа:Значи днес бях в Порше, цената на цялата предница за Б5.5, комплект с накрайниците е 2478 лв с ДДС без труда
Тия яко ги 'апе щъркела...
:screwy

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 14 фев 2008 23:22

Кой продаваше Лемфьодер, да даде цена, ама да не съобразява с горния ми пост :lol:

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 15 фев 2008 6:30

shenko написа:Кой продаваше Лемфьодер, да даде цена, ама да не съобразява с горния ми пост :lol:

Даскалов и Елиткар.около 1200 лв.е целия комплект.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 15 фев 2008 10:05

Аууууу.... зарежи :shock Тия са се побъркали тотално!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 15 фев 2008 10:27

За MEYLE никой нищо не каза :roll:

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Пон 18 фев 2008 11:03

значи скоро сменях-ляв долен заден-190лв-лемфиордер, десен горензаден-90лв-лемфиордер=280,същите ги имше на бирт-140лв аз сложих естествено лемф. после ляв горен преден+2 биалетки с нама лението ми излязоха към 140лв заедно, това само от елиткар в бургас, другаде лемфиордер нямаше

Върни се в “Passat”