Заминаване за Англия и не само...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пон 04 фев 2008 20:29

Нека и аз да кажа:брат ми замина в Лондон преди нова година.Намери си квартира за 200 паунда на легло.Стоя без работа месец и половина и едвам си намери работа като пиколо.Обаче си намери работа с гръцки паспорт,а не сбългарски.До преди 1 седмица му пращах пари за наема,че бил останал с 10 паунда.На всичко отгоре му откраднаха и заплатата от кредитната карта.Та пак аз трябваше да помагам.Прави си сам изводите колега.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 04 фев 2008 20:38

DOCDOBREV написа:Нека и аз да кажа:брат ми замина в Лондон преди нова година.Намери си квартира за 200 паунда на легло.Стоя без работа месец и половина и едвам си намери работа като пиколо.Обаче си намери работа с гръцки паспорт,а не сбългарски.До преди 1 седмица му пращах пари за наема,че бил останал с 10 паунда.На всичко отгоре му откраднаха и заплатата от кредитната карта.Та пак аз трябваше да помагам.Прави си сам изводите колега.

В чужбина само,ако владееш езика,и си някакъв капацитет,който ще е добре платен.
пп.Не говоря за 500-600евро,и тем подобни.

Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blau&Weiss » Пон 04 фев 2008 20:45

Беше ми интересно да прочета тези няколко страници,защото сега завършвам една от столичните езикови гимназии и си подадох кандидат-студентските документи за Англия. Честно казано и аз доста размишлявах,но накрая реших че ми е интересно да отида ,и да видя аджеба,какво е да живееш и да се оправяш сам. Успех на колегата който е решил да заминава, но ми се струва малко нелогично да остави жената и детето,все пак никой не е на неговото място и мисля ,че той сам може да направи най-правилният избор. 8)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 фев 2008 20:46

DOCDOBREV написа:Нека и аз да кажа:брат ми замина в Лондон преди нова година.Намери си квартира за 200 паунда на легло.Стоя без работа месец и половина и едвам си намери работа като пиколо.Обаче си намери работа с гръцки паспорт,а не сбългарски.До преди 1 седмица му пращах пари за наема,че бил останал с 10 паунда.На всичко отгоре му откраднаха и заплатата от кредитната карта.Та пак аз трябваше да помагам.Прави си сам изводите колега.

Бе колега не го плаши така момчето бе, тва че на брат ти не му е провървяло не значи че при всеки един българин в Англия е така,никой не казва че е лесно да си стъпиш на краката и да почнеш да спестяваш пари, но чак с гръцки паспорти ...... И мисля че квартира от 200 паунда е доста прилична сума

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пон 04 фев 2008 20:53

canyoubounce написа:

Бе колега не го плаши така момчето бе, тва че на брат ти не му е провървяло не значи че при всеки един българин в Англия е така,никой не казва че е лесно да си стъпиш на краката и да почнеш да спестяваш пари, но чак с гръцки паспорти ...... И мисля че квартира от 200 паунда е доста прилична сума

Аз казвам само как е,а той да си прецени.Българите не ги пускат да работят свободно там.Други двама приятели отидоха в манчестър да работят в някакъв завод .Не им харесха парите там.Смениха си работата и почнаха да работят при някакъв българин - покриваха къщи.Бачкаха 1 месец и оня не им плати щот са нелегално на работа.Единия го свалиха от покрива щото нямал право на работа и го "прибраха"в БГ.Така,че...

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 04 фев 2008 21:59

картата за метрото може и да е 25, зависи кои зони
а за 600-700 паунда си зимаш нещо добре обзаведено,
а не за 100-200 в някакво подобие на хостел с обща баня и тоалетна на етажа примерно
ако целта е да отидеш там и да се стискаш и да спестяваш е едно
друго е да живееш прилично

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 фев 2008 23:57

DOCDOBREV написа:
canyoubounce написа:

Аз казвам само как е,а той да си прецени.Българите не ги пускат да работят свободно там.Други двама приятели отидоха в манчестър да работят в някакъв завод .Не им харесха парите там.Смениха си работата и почнаха да работят при някакъв българин - покриваха къщи.Бачкаха 1 месец и оня не им плати щот са нелегално на работа.Единия го свалиха от покрива щото нямал право на работа и го "прибраха"в БГ.Така,че...

За българите в чужбина всички сме чували :cry: , а аз сам абсолютно редовен и легален и чесно да ти кажа не ми отне много време да си извадю документите и сега работя за англиска комапния с тези документи и нямам проблеми.

А dude ти ако ще взимаш самостоятелна квартира за 700-800 паунда по добре си стои в БГ , хората идват тука да искарват пари или на почивка за няколко седмици или месец , виж един англичанин може да дойде в БГ и да си позволи да живее в лозенец и да дава по 2000 евро за наем и няма да са му проблем но един българин в Англия не може да си позволи да дава 700-800 за наем при положение, че е отишъл да спестява пари

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 05 фев 2008 0:53

Ако си решил да пробваш в чужбина пробвай поне да знаеш точно как стоят нещата от собствен опит а не от приказките из интернетските форуми. Моят личен съвет към теб като човек живял повече от половината си живот извън България е да бъдеш сигурен в това което искаш и да си гониш целите с постоянство. Това което най му трябва на човек за да успее е много здрава психика, за да не ти изгърмят бушоните още на първият месец. Иначе с малко късмет и мноооого труд и търпение човек може добре да се оправя и в чужбина.

ПС. Само не разбрах какво толкова са чували всички за българите в чужбина което не са го чували за българите в България?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 07 фев 2008 22:17

20vTurbo написа:... да бъдеш сигурен в това което искаш и да си гониш целите с постоянство. Това което най му трябва на човек за да успее е много здрава психика, за да не ти изгърмят бушоните още на първият месец. Иначе с малко късмет и мноооого труд и търпение човек може добре да се оправя и в чужбина.

Много точно казано и напълно идентично с моя опит. А на човека дето дигна темата бих му препоръчал да погледне пак моя пост на 3та страница:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %E5#522765

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 08 фев 2008 9:50

canyoubounce написа:
А dude ти ако ще взимаш самостоятелна квартира за 700-800 паунда по добре си стои в БГ , хората идват тука да искарват пари или на почивка за няколко седмици или месец , виж един англичанин може да дойде в БГ и да си позволи да живее в лозенец и да дава по 2000 евро за наем и няма да са му проблем но един българин в Англия не може да си позволи да дава 700-800 за наем при положение, че е отишъл да спестява пари

Ми мисля ,че точно това казах горе- едно е да отиваш да живееш там за дълго и да живееш добре, друго е да отидеш с цел да спестиш нещо

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 10 фев 2008 0:24

dude написа:
canyoubounce написа:

Ми мисля ,че точно това казах горе- едно е да отиваш да живееш там за дълго и да живееш добре, друго е да отидеш с цел да спестиш нещо

Да но мисля че тези българи които могат да си позволят да живеят добре в Англия в дългосрочен период са малко а и не мисля, че някои би предпочел да живее тука след като има възможност да живее добре в БГ но нз това си е мое мнение

diana03
Автомобил:
Двигател:

Re: Заминаване за Англия и не само...

Мнениеот diana03 » Пет 04 мар 2011 19:47

Искам да попитам ? : Каква е процедурата за заминаване на семейство за Англия ?
Търсих навсякъде, но не намерих нищо конкретно !

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Заминаване за Англия и не само...

Мнениеот joker » Пет 04 мар 2011 21:24

diana03 написа:Искам да попитам ? : Каква е процедурата за заминаване на семейство за Англия ?
Търсих навсякъде, но не намерих нищо конкретно !

Попитай на "лични" Glove или VW-fenka!...ще ти кажат най-точно...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”