без стартер
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
без стартер
има ли някакъв проблем ако карам колата 2 дена без стартер.може ли нещо да навреди понеже съм го свалил и сега търся друг да го сменям 

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:rexpitbul написа:Oт къде ги видя тези кабели там
Там ти се съединява плюс от генератора и акумулатора.
Освен това на едната от шпилките му при Пассат се захваща масата на двигателя.
Не виждам какво може да стане, но ако добре покриеш отвора, че иначе може да нахвърля боклуци вътре.
Това имам предвид 2 кабела !!! Какво значи половината ?!?!? Край стига сме коментирали

chefito написа:boi4eto написа:До колкото знам при палене с бутане,може да се скъса ангренажен ремък,и после става инфекцйя.
![]()
Не съм го чувал това...някой да поясни...
по принцип съм чувал че има такава опасност , при рязкото завъртане на двигателя с високи обороти когато се отпусне съединителя при засилен автомобил. Ама за 15г зад волана на всякакви таратайки такова нещо не съм виждал да се случи
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
formati написа:chefito написа:boi4eto написа:До колкото знам при палене с бутане,може да се скъса ангренажен ремък,и после става инфекцйя.
![]()
Не съм го чувал това...някой да поясни...
по принцип съм чувал че има такава опасност , при рязкото завъртане на двигателя с високи обороти когато се отпусне съединителя при засилен автомобил. Ама за 15г зад волана на всякакви таратайки такова нещо не съм виждал да се случи
Най много да измести центровката.

dimitars написа:Няма кво да се случи толкова,ако си взел предпазни мерки-покриеш отвора,изолираш добре кабелите с +...
Не знам при Венто как е,ама при Голф 1 и 2 на един от болтовете на стартера е хванат предния тампон на двигателя.Знам понеже карах 1-цата 4 дена без стартер и резултата беше извадена полуоска

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”