Колан

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Карате ли с колан

да
94
96%
не
4
4%

Общо гласове: 98
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 30 авг 2004 11:43

Anonymous написа:И наистина не виждам защо трябва да глобавят за това, като застрашаваш само себе си и по никакъв начин друг човек, а това си е твое право все пак :!:

А мое право ли е от моите данъци за Здравно осигуряване да вземат пари като се потрошиш, за да те лекуват. (недай си Боже)
Не мисли толково елементарно. В колата застрашаваш само себе си, но и тук може да се поспори, но ако стане нещо (пак повтарям дано не се случва на никой) последствията по веригата са много.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 30 авг 2004 12:02

brabus написа:
Anonymous написа:И наистина не виждам защо трябва да глобавят за това, като застрашаваш само себе си и по никакъв начин друг човек, а това си е твое право все пак :!:

А мое право ли е от моите данъци за Здравно осигуряване да вземат пари като се потрошиш, за да те лекуват. (недай си Боже)
Не мисли толково елементарно. В колата застрашаваш само себе си, но и тук може да се поспори, но ако стане нещо (пак повтарям дано не се случва на никой) последствията по веригата са много.

няма как де не се съглася с това мнение...крайно време е да почнем да мислим като данъкоплатци, а иначе който реши да се пребива прав му път, ама в дърво или в БелАЗ, а не в друга невинна кола
като чета колко безотговорин хора има тука ми настръхва косата...това са сигурно и тия които карат с 150-160 изпреварват отдясно и тормозят другите участинци в движението. Само се успокоявам, че може би ЕГН-то им започва с 8...., щото иначе ужас
е сега се преберам от една среща и един с Голф2, засече една маршрутка слязоха двамата и почнаха да се трепят насред Христо Ботев....чудото БЪЛГАРИЯ

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 30 авг 2004 14:04

Аз откакто взех книжка без колан не карам или се возя, просто ми е навик още преди да запаля колата да го сложа иначе не се чувствам комфортно

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Пон 30 авг 2004 14:25

prj57 написа:... просто ми е навик още преди да запаля колата да го сложа иначе не се чувствам комфортно

Мнго точно казано.
Иначе много от приятелите ми се смеят за това, ама на мен не ми пука 8)

И един виц за колани:

Ченге спира автомобил.
Проверява - всичко изрядно. Решава да види дали пътниците
са с колани. Поглежда - всичко е пакетирано на предните и
задните седалки - всичко с колани. И казва:
- Тия па за 5 лева ше се удуша'т..

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 30 авг 2004 15:58

Колана не случайно е сложен в колата,ако нямаше полза от него производителите щяха да си спетят доста разходи :wink:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 30 авг 2004 17:24

80%от времето през което карам в София съм с колан през останалото не слагам щото без това ми е досадно през двеста метра да спирам и слизам па и колан да отвързвам и завързвам по 30-40 пъти на ден......а извън града задължително включително и за хората на задната седалка..........

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 31 авг 2004 8:12

С колан почти винаги.
Имало е моменти когато не го слагам, но винаги е било защото съм знаел, че няма да пътувам повече от няколкостотин метра.
Не задължавам този до мен да си слага колан, преценката е на всеки лично, аз не обичам да насилвам хората.
При мен задните колани са скрити под седалката и не се използват.

golf_3_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf_3_gti » Вто 31 авг 2004 9:30

Тази дискусия за коланите взе много да се разводнява :) Това дали колан слагате само защото иначе ще ви глобят или за да повишите шансът си да оцелеете в случай на удар, си е лично решение на всеки един. Предлагам Ви преди да почнете да ме убеждавате,отново, колко коланите, еърбеговете, ABS и др такива били излишни, да погледнете тези два линка:
http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/ncap/
http://www.madd.org/

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Пет 01 сеп 2006 18:01

Винаги съм с колан :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 01 сеп 2006 18:21

аз ВИНАГИ преди да запаля колата слагам колана,и пускам фаровете.просто навик ми е.отзад съм скрил коланите, аз рядко возя накой отзад.до мен обаче предпочитам пътника да е с колан :idea:
скоро на цариградско пред мен един ***** с калибра наби спирачки, а се движихме с около 120, /понеже колата пред него даде просто десен мигач, без дори да натисне спирачката :!: / и приятелката ми която естествено не следи пътната обстановка щеше да излети през предното стъкло,понеже беше без колан.
аз освен че хората които возя са ми скъпи, все пак аз съм този който носи отговорност за пътниците в колата.

единственото което ме дразни като съм с колан е когато съм с засилил много и наближавам кръстовище или пресечка и спирам "екстремно"и едновременно с това се навеждам напред да погледна наляво дали идва кола, колана ме "хваща" и трябва да се облегна назад и да се наведа плавно....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 01 сеп 2006 18:48

и аз карам нонстоп с колани :) допреди година го слагах само извънградско, но в последствие ми стана навик и в града и сега наистина се чувствам гол, ако съм без колана :) а и щерката е много добре "дресирана" и е като аларма за колани - "Мамо, сложи си колаааанаааа!" :) когато съпругата забрави де :) аз съм тате :)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 01 сеп 2006 18:59

По принцип в Асеновград карам без колан,но тръгна ли извън града се препасвам задължително...главно поради финансови причини.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 01 сеп 2006 20:19

винаги слагам предпазния колан, когато шофирам и когато съм на предната седалка до шофьора, на задната седалка се возя много рядко, но веднъж съм слагала колан там и имаше защо;) а и на завоите се чуствам по-комфортно с него. колко км и години зад волана, убедила съм се, че е наистина необходим след като завъртиш ключа и потеглиш.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 01 сеп 2006 20:33

незнам какво е да карам без колан и задължавам седящия до мен, а също и тези отзад да слагат ако съм извънградско.

Потребителски аватар
cosmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cosmo » Пет 01 сеп 2006 20:35

Винаги използвам колан. Това предполагам че всички са го гледали, но все пак... http://www.ohoboho.com/playvideo.php?id=339

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”