проблем с обороти и гаснене само при загрял двигател на г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Haidut
Автомобил:
Двигател:

проблем с обороти и гаснене само при загрял двигател на г3

Мнениеот Haidut » Пон 11 фев 2008 12:34

Здравейте, колеги! Проблемът е следния: Колата е Голф 3 ABS 1.8 м.и. 1994г.При студен двигател,колата си пали без проблем,поддържа си нормални обороти на място-около 950,но след като двигателят загрее до нормална температура,оборотите на празен ход падат на около 500,започва да работи неравномерно и при най-малко подаване на газ се дави и гасне и след това докато не изстине двигателят не пали.Проверени и някои от тях сменени са:ламбда сонда,кабели,свещи,горивна помпа,горивен филтър.Друг неприятен фактор откакто се появи този проблем е повишеният разход на гориво-почти двойно отколкото беше преди това.Най-неприятното от всичко е, че този проблем не го прави винаги-два пъти я карам в сервиз и два пъти ми се налага да слушам: "На здрава кола какво да и ремонтирам?".Датчикът за температурата на водата на арм. табло ми мига постоянно,но той си беше така и преди да почне да ми прави мизериите тая пущина...btw къде се намира този датчик? при мен не е в казанчето за охл.течност.В единият от сервизите я закачиха и на компютър,но не откриха никакви грешки.Очаквам вашите мнения от какво може да е този проблем,също така и в кой сервиз в Южна България могат да ми го решат.Благодаря предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”