тракане отпред в дясно пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
irri
Автомобил:
Двигател:

тракане отпред в дясно пасат б5

Мнениеот irri » Вто 24 юли 2007 22:10

здравейте колеги.проблема е следният когато си карам по асфалтов път нищо не се усеща.когато обаче карам по черен път или мина през дупка има някакво тракане отпред в дясно.колата е с десен волан/което не знам дали има значение някакво/.най-много се усеща по павета или по камъни.звука бих нарекъл клопане не е някакво металическо тракане.също когато сменям скоростите но на ниските предавки и то бързо пак се усеща.когато колата се движи и напомпя спирачката няколко пъти рязко пак го има.когато обаче я карам на задна и напомпя спирачката май го няма.и друго има :D не мога да отключа от шофьорската врата а мога да заключа.кой с каквото може да помага.мерси предварително.колата е 97г 1.9 тди 110к ако има значение

stax@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stax@ » Сря 25 юли 2007 0:09

И аз съм така...
Имам един голям носач долен десен заден дето е за смяна и така хлопа.
Търся си някой с дефект в ляво да си внесем на партия цяло окачване.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 25 юли 2007 7:19

Прав е колегата, най-вероятно е някой от носачите, трябва да се погледне на канал. Относно вратата, трябва да се види на ВАГ ком за да си каже защо така, има възможност комфорт модулът да е влязъл в авариен режим.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 25 юли 2007 22:48

stax@ на мене ми тропа нещо от ляво (шофьорксата страна) По точно дрънчане както колегата irri каза се усеща по неравен път. При мен най-много по павета. Утре ще кача колата на стенд да я огледат и ако ми се наложи носач ще пиша ... абе и квото и да стане ще пиша :)

galin1970
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin1970 » Чет 26 юли 2007 9:58

И аз така мисля,че е носач защото преди месец имах сьщия проблем и се оказа единия от двата горни носача.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 26 юли 2007 17:27

След няколко часа ще дойде часът на истината ... после ще кажа какво е :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 11 фев 2008 16:44

Като гледам колегата много е казал какво става :?:

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пон 11 фев 2008 18:10

На мен ми тропа и от пред от ляво и от дясно, но ще ги правя през пролетта, защото зимата пътищата яко са се разбили, пък и ходя чат пат по планините където положението е още по-трагично.. та си мисля, че така ще е по практично, до другата зима да нямам проблеми с проблемното окачване на Б5.

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Пон 11 фев 2008 19:40

Е аз за да не отварям нова тема да си кажа и аз болката тук, пък току виж някой дал някоя добра идея.
Та значи от едно известно време, незнам точно колко, може би месец, когато правя десен завой и се чува едно тракане отдясно, ендо такова, "тък тък тък" :) . Носих я на майстора дето я нося обикновено, той каза каре ще да е , викам добре дай да видим. Обаче се оказа че каретата ми били почти като нови, никакви проблеми. Каза че я е носил и да тестват амортисьорите и там нищо, обаче след като ми я върна и каза че няма на идея какъв е проблема тракането си остана. Та въпроса ми е , някой има ли идея какво друго може да трака на завой?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 11 фев 2008 21:40

zdravko_dimitrov1986 не мога на тоя студ да се занимавам ... нямам никво желание нещо. Ще поизчакам още да се позатопли и ще се разправям с колата.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 11 фев 2008 21:51

Прегледай си тампоните по окачването и двигателя.....Може да помогне.

irri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irri » Вто 12 фев 2008 17:28

ха аз си мислех че темата ми е затворена, а гледам че още се ползва.само да споделя с колегите, тропането на моя пасат се оказа наистина долен голям носач.след като го смениха се оправи.мерси на всички които дадоха насоки какво може да е.а и за заключването забравих да кажа че се оказа в самия патрон на ключалката беше счупено едно зъбче на някво пръстенче такова, абе в общи линии не беше кой знай каква повреда :D сега вече не обикалям колата за да заключвам :D

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 13 фев 2008 11:08

irri написа:...в самия патрон на ключалката беше счупено едно зъбче на някво пръстенче такова, абе в общи линии не беше кой знай каква повреда...
Почти сигурен опит за противозаконно отнемане. Отключването по този начин (ключ на шоф. врата) е съпроводено с изключване на заводската аларма.

Върни се в “Passat”