Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 11 фев 2008 20:22

bomber написа:
Citoject написа:Колеги я си кажете мнението някой има ли газов пистолет?И става ли за нещо?Много се зарибих по тоя Dessert eagle :twisted: :twisted: :twisted:

Става-да си гърмиш по нова година :)

с PV патрони е добър и за кучета, наркомани и пияндурници :lol: аз имам от около 3 години и до момента освен за сватбарски изпълнения по наво година 1 път за тест по 1 куче газов патрон не съм го ползвам

за газовият пистолет важното е да е малък :!:

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Пон 11 фев 2008 20:23

Грешка:) имам предвид въздушен не газов....то газовия ясна работа

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 11 фев 2008 20:25

готино е за стрелба по мишенки до 10 метра, ама по добре ДРОЗД ако ще е пищак :twisted:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 фев 2008 10:33

Cyberloner написа:Х 125 не е за новаци - иска доста доработки а и има шанс да не склучиш на бройка, да е с крива цев, да се счупи водача на пружината(пластмасов е при някои бройки) и т.н. Също така е голям шанса да е със спукан маншет и да трябва да купиш нов още преди първия изстрел. Да се види дали е крива цевта не е проблем, както и да се прегледа на бързо преди покупката захващането на цевта и мерните прибори, докато другите възможни дефекти се установяват обикновено след разглабянето. Иначе е определено много силна пушка, и ако си по-якичък че да можеш да я зареждаш и държиш безпроблемно (доста тежи на пред и се иска да си по-едричък като цяло и с по-дълги ръчички че да хванеш по отпред ложата) много ще се радваш да дупчиш калници на коли, глави на кучета, цели пернати и т.н. Ако имаш достъп до инструменти може да стане дори и доста точно но се изисква доста работа за фаска и надулник читави. Относно метеора впечатления нямам, а за бам-а вече казах каквото имам да кажа, ти си решаваш :)

190 см 95 оки смятам че ще се оправя с хатсана :D Но проблема са могото доръботки както казваш ти и това което изчетох аз докато гръмна за първи път ще ми мине меракът :x Определено ще те потърся ,защото виждам че си се сблъсквал с таковао ръжие .Кога е ловно рибарското изложение .Казват ,че цените там са по ниски и можеш да видиш всички пушки накуп

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 12 фев 2008 12:30

ще се справиш значи :) иначе относно изложенията....не се занимавай с глупости цените са с разлика от порядъка на 10 кинта, което както и да го погледнеш не си струва чакането :) Относно оглеждането, персонала на МСА и СОТИС бързо разбират ако си от форумите им и няма проблеми да огледаш обстойно пушката, както и да поискаш да разопаковате няколко, че да си избереш. Най-страшните проблеми при хатсана са както ти казах маншета, стените на цилидъра и водача на пружината, както и самата пружина, и то не защото е кой-знае колко тежка работата ами защото за да се оправи работата трябва да се разглоби и после да се сглоби отново пушката, което си отнема половин ден, хубавото е че направи ли се 1 път като хората после 4-5000 изстрела нямаш грижи а ако сложиш и газова пружина, пушката е практически вечна. Кофти е, че газовата пружина е 100 кинта отгоре, но пък момчето, което ги прави ти прави и пълна профилактика на пушката. Друг проблем е оптиката - още около 80 лева за такава, която ще издържи на отката. Ако мен питаш...вземи си Gamo CFX, не е толкова мощна, но е къде къде по-прецизна и безпроблемна.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 фев 2008 14:00

ае хареса ми гамо-то ама май не ми се дават 300лв и после оптика калъф и отиде 500 Пък като знам ,че не ми остава кой знае колко време за пуцане :gruebelМай ще б19

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Вто 12 фев 2008 17:08

Гамо Хънтър калибър 6.35 с оптика Гамо пушката е купувана преди 3 години адски съм доволен от това чудо а пораженията са му :horror:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 фев 2008 17:24

честно казано, няма по-хубава въздушна пушка от флоберката :wink:
единственото шиб@но нещо е разрешителното....ама според мен си заслужава

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 фев 2008 20:39

ААААА с огнестрелно уръжие работа не ща да имам/по принцип лесно ще си изкарам разрешително/Просто нещо детско проговори в мен и ми се прииска да си поиграя на пушкала

Малеее ,че като ядосам жената ,че ако тя набара пушката ще се моля приклада да е синтетичен/гламата ми е корава него ще го издържи за дървен не гарантирем/ :D

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Вто 12 фев 2008 20:58

mely написа:ААААА с огнестрелно уръжие работа не ща да имам/по принцип лесно ще си изкарам разрешително/Просто нещо детско проговори в мен и ми се прииска да си поиграя на пушкала

Малеее ,че като ядосам жената ,че ако тя набара пушката ще се моля приклада да е синтетичен/гламата ми е корава него ще го издържи за дървен не гарантирем/ :D

аз мислим варианта за пушка .. ама да има и оптика... видях има от 35лв до 1000лв :) ама викам нещо по любителско :) дайте и на мен съвет :) до към 100лв макс..

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Вто 12 фев 2008 21:06

Ludia написа:честно казано, няма по-хубава въздушна пушка от флоберката :wink:
единственото шиб@но нещо е разрешителното....ама според мен си заслужава

тя въздушната лесно може да се преправи на флоберка и няма да има нужда от разрешително ;)

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 12 фев 2008 22:36

вземи си Hatsan Model 125
Калибър: 4,5 mm : 5,5 mm
Начална скорост: 375 m/s : 270 m/s

http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_128&products_id=371

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 12 фев 2008 23:26

Cyberloner написа:за газовият пистолет важното е да е малък :!:

Аа, зависи. Малкия е удобен за "работа". Но може да се ползва и с ефект сплашване и тогава е добре да е по-голям. Като извадиш едно супер компактно пищовче от типа Blow Mini няма да се впечатли особено отсрещния.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 12 фев 2008 23:43

Божков написа:

Аа, зависи. Малкия е удобен за "работа". Но може да се ползва и с ефект сплашване и тогава е добре да е по-голям. Като извадиш едно супер компактно пищовче от типа Blow Mini няма да се впечатли особено отсрещния.

И ако извадиш нещо голямо примерно Blow Magnum и отсрещния може да се изплаши и да има истински и да те гръмне :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 фев 2008 9:04

bomber написа:
Божков написа:

И ако извадиш нещо голямо примерно Blow Magnum и отсрещния може да се изплаши и да има истински и да те гръмне :roll:

или да те набие :lol: а тея пикни не се занимавайте изобщо .. по добре си вземете един въздушен .. малко по скъп е, но определено си заслужава

Върни се в “ОФФ-Топик - други”