Какво става с тая стрелка на температурата :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Какво става с тая стрелка на температурата :(

Мнениеот vekatap » Съб 15 окт 2005 13:49

Значи от доста време се чудя дали да ви питам тук за това обаче не намирам проблем, който да е индентичен с моя :roll:
Ето за какво става въпрос:
Стрелката на температурата си отчита когато си иска! Колата си работи без проблеми, в смисъл си загрява нормално, при 87-90 градуса (поне така го дават в каталозите) си отваря термостата, водата циркулира и във втория кръг, минава през радиатора, след това се охлажда абе въобще си работи ОК. Антифриза е сменен миналата седмица. Проблема ми е това че стрелката в таблото или показва точно или въобще сякаш не работи. Понякога стои в нулево положение и избщо не мърда все едно не е запалена колата (пък си е загряла нормално). :dontknow: Понякога става и следното: при загрял двигател гася и след малко паля и стрелката си отива на средно положение, след известно време си пада пак на нулево положение пък колата си работи ОК, стрелката се ебава и тва е и не мога да открия в къде точно е причината.
Връзките по таблото и по датчиците съм ги проверил (уж са наред), а и да попитам кой датчик е точно за тази стрелка gruebel и може ли да е в него причината или е в таблото нещо!
Ще съм благодарен за всякакви съвети че е кофти така без стрелка hmmmm
Колата е Голф 2 GU 1.8

Потребителски аватар
vekatap
Контакти:

Мнениеот vekatap » Пон 17 окт 2005 17:41

днес цял ден си играх (е около 4-5 часа) и разглобих таблото - скоростомер, оборотомер, уредите за бензина и температурата. Прегледах всички писти са си ОК. Уредчето със стрелката за температурата се захранва и отчита темп. чрез винтчета от 3 писти. Изкарах 3 кабелчета от мястото за гайките, сглобих таблото пак на мястото му и вързах кабелчетата за уредчето със стрелката отделно от цялото табло. Запалих колата, поработи малко да загрее ама стрелката на темп. не помръдваше, чукнах я леко отстрани и о,боже :shock: стрелката тръгна да си отчита :D Явно в нея е бил целия проблем Drunk
Та сега какво следва да се опитвам да е оправя като разглобя цялото уредче пам-парам или да търся някаде ново. Виждат се интегралка и няколко резистори , нз каде ли може да не дава контакт нещо :dontknow: Офф пак ш се мъча и ако излезне нещо ще пиша :dance:

Потребителски аватар
vekatap
Контакти:

Мнениеот vekatap » Чет 20 окт 2005 17:25

нещо нищо не стана :(
Може да ми закривате темата. сега си търся само уредчето ама в моргите все цяло табло ми предлагат :roll: Ако все пак на някой му изпада една стрелка да обади :wink: http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?p=104354#104354

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 20 окт 2005 17:40

аз имам уредче

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”