Препоръчайте мултифункционалка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Сря 13 фев 2008 10:41

Всички мултифункционалки са бъгави, през мен са минавали всякакви марки и модели и мога да ти кажа, че която и да купиш ще сгрешиш.HP-по старите модели имаха проблем със скенера(при новите това е изчистено), тефлоновите платна при HP и canon са еднакво издражливи(40000-45000 копия)смяната струва около 100 лв. 25% от влезлите при мен canon-ни се оказа с дефект на интерфейсната платка, но този дефект се появява още в рамките на гаранцията така че можеш да си спокоен.Машинката която то е препоръчал MamaMy
е добро решение, защото касетите му се рециклират сравнително евтино и сполучливо(за 2500 копия),ваимаш си отделно факс и скенер и си решаваш проблема.Най лошото нещо при MFC-та е че когато нещо даде дефект по машината оставаш без скенер,копир,принтер и факс едновременно.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 13 фев 2008 21:01

Този дефект в интерфейса се дължи точно на китайските кабели и се проявява и при доста принтери. Относно касетите за Канона леко грешиш. Карат по 3500 копия безгрижно. Тонера за тях на "Статик Контрол" е 275 грама. 2500 карат с тонер 150 грама. Частите за самите касети са евтини, а отделно има под път и над път такива не зареждани касети за по 10 лв.
Относно скенерите на мултифункционалните НР, проблема е решен в едно, но са скапали друго.
За разни измислени марки няма да говоря. Там имам такива проблеми за каквито никога не бих си помислил, че са възможни. Дори и доста марки станали нарицателно за качество в тази сфера станаха долнопробни ментета и копират боклуци. :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”