Калъраш - Румъния - дайте акъл
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Калъраш - Румъния - дайте акъл
Колеги, как да стигна до това място, с кола разбира се. На картата е срещу Силистра ама има ли ферибот. Помагайте.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не пишеш откъде ще ходиш там (това, че под аватара ти пише "Местожителство: София" нищо не значи).
Вариант 1
В Силистра минаваш сухопътна граница с Румъния, и малко след нея има румънски ферибот (през лятото на 92 беше платформа за 3-4 автобуса, движена от катерче), който те отвежда до отсрещния бряг.
Вариант 2
При Русе (Дунав-мост) минаваш при комшиите, и си караш по техния крайдунавски път.
И двата варианта съм ги пробвал, но в далечната 92 година.
Ако ще тръгваш от друга част на страната (по-източна), може да има и други варианти.
Вариант 1
В Силистра минаваш сухопътна граница с Румъния, и малко след нея има румънски ферибот (през лятото на 92 беше платформа за 3-4 автобуса, движена от катерче), който те отвежда до отсрещния бряг.
Вариант 2
При Русе (Дунав-мост) минаваш при комшиите, и си караш по техния крайдунавски път.
И двата варианта съм ги пробвал, но в далечната 92 година.
Ако ще тръгваш от друга част на страната (по-източна), може да има и други варианти.
- gr_kanev
- Доктора
Andrey написа:Май това съоръжение при Силистра не е много добра идея.
Зависи. Аз го минавах с Пежо 205 и жена шофьор. Нямам си идея (но можеш да попиташ някой от съфорумците от Силистра) какви са цените и графика на движение, но си мисля че ще е по-малко от таксата за моста. Освен това караш повече по пътища в България, отколкото в Румъния. Кой от двата варината е по-кратък като разстояние мога да проверя, но кой ще е по-бърз зависи и от други неща.
Gigabyte написа:Места бол... От София най-близко мисля ,че ще ти е или Видин или ОряховоФерибота имам спомени за сума от 30-40евро за кола ,а за човек беше евтино
Къде го прати човека, и изобщо имаш ли си представа къде се намират Силистра и Кълъраш ?
За Дунав-мост таксата беше 7 евро, плаща се на влизане, и е по-изгодно да платиш във валутата на страната, в която става плащането (на излизане - България, на влизане - Румъния).
Последна промяна от gr_kanev на Сря 13 фев 2008 15:24, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ферибота е 20 евро на кола и 3 евро на човек
скъпотия
няма часове на тръгване, като се напълни и потегля
п.п. ВидинІкалафат е това
скъпотия
п.п. ВидинІкалафат е това

Последна промяна от Pichaga на Сря 13 фев 2008 15:33, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
Pichaga написа:ферибота е 20 евро на кола и 3 евро на човек
скъпотия
Това за кой ферибот ?
Цените за моста от Румъния за България от дата 10 юни 2007 година са 23,36 леи или 7,14 евро (така пише на касовата бележка), но никъде не се вижда предварително каква е цената, и ти казват "8 евро".
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
На Калараш беше някаква дребна сума, до преди 2 години де.
Преминаването през Дунав е само в румънско и селяните по няколко пъти на ден минават напред назад.
Ако не ти се мота с колата и има човек който да те посрешне на другия бряг, че до града са 5-6 км, може да оставиш колата пред КППто и да минеш пеша, и това съм го правил. От КППто до понтончето са около 200-300 метра.
Преминаването през Дунав е само в румънско и селяните по няколко пъти на ден минават напред назад.
Ако не ти се мота с колата и има човек който да те посрешне на другия бряг, че до града са 5-6 км, може да оставиш колата пред КППто и да минеш пеша, и това съм го правил. От КППто до понтончето са около 200-300 метра.