Неравномерно натискане на педал <> обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Неравномерно натискане на педал <> обороти

Мнениеот Hertz » Вто 12 фев 2008 21:06

Става дума за Голф 3 АЕК, при постепенно натискане на педала се усеща един момент в който педала слиза надолу а оборотите не се качват.
Ще направя един "разказ по картинка", щот идеята да направя графика ми се стори още по отвеяна mhihi

ход на педала 1/10 - 900 оборота
ход на педала 2/10 - 1300 оборота
ход на педала 3/10 - 1700 оборота
ход на педала 4/10 - 1700 оборота
ход на педала 5/10 - 1750 оборота
ход на педала 6/10 - 2200 оборота
------------------------------------------
ход на педала 10/10 - 6000 оборота - Примерно говоря - нататък няма такива проблеми

Този ефект го има и на газ и на бензин, при шофиране е малко тегаво докато свикнеш да натискаш почти наполовина и малко повече за да върви нормално. :roll:

Двигателя (съответно колата) не показва загуба на мощност, ако натискаш здраво педала дърпа (колко дърпат голфовете си знаем всички голфаджии mhihi)

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 13 фев 2008 0:20

:arrow:

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 13 фев 2008 18:50

Брат ми има АЕЕ и при него е така... иначе незнам дали е проблем , но и на менми е малко криво като се кача от моята каляска на неговата...

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Сря 13 фев 2008 23:38

трябва да е от ТПС-а колега.Ама там цифрите са дебелички...ама не се сещам кво друго може да окаже такова влияние в/у дроселната клапа...

ADD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADD » Вто 19 фев 2008 2:44

Здравейте,
аз имам подобен проблем (според мен). Карам Голф 3 1.6 АЕЕ. Има нещо което мн ме дразни. Когато колата е на празен ход и подам газ има един момент в потъването на педала (без значение дали потеглям или остава на място, демек играя само с газта) оборотите ми падат. Това се случва в диапазона 1/10 - 2/10 (използвам обяснението на Hertz малко по-нагоре). Това се случва и при топъл и студен двигател. При студен дори ми се е случвало да изгасне. Ситуацията е мн интересно и дразнеща едновременно. Щом премине педала 2/10 колата си вдига оборотите нормално. Иначе ми държи нормални обороти на празен ход и нямам др проблеми. Но това ме прави като начинаещ шофьор когато уцеля този момент с оборотите и отпускането на съединителя (което се случва често когато съм в задрастване и трябва често да тръгвам и спирам нервно) и се получава една гадна вибрация на купето когато се трагва на ниски обороти, което всички знаем .
Ще съм ви мн благодарен ако споделите вашите мнения. Всичко др си е ОК. Звучи като каприз но повярваите е мн дразнещо

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”