От какво се определя глобата за закъснение за рег. на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

От какво се определя глобата за закъснение за рег. на кола

Мнениеот longora » Пон 11 фев 2008 23:52

Колеги, искам да ви попитам от какво се определя глобата в данъчното когато не съм си регистрирал колата навреме, а сега са минали 10 месеца. В общината ми казаха от 20 до 200лв. Тук във форума пише че след 2 години и 2 месеца след прехвърлянето на колата в КАТ няма глоби в общината, но понеже аз съм инвалид и имам някакви винетки и може би стикер за паркиране не ми се чака 2 години и искам да знам долу горе колко е данъка на колата ( Пасата от гаража ) и глобата и също така дали си заслужава за винетката и талончето за паркиране ? Благодаря ви много !

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Вто 12 фев 2008 0:07

а в кат при регистрацията не ти ли поискаха входящ номер на данъчна декларация?
относно размера на данъка-има си скала в зависимост от това дали е над или под сто коня, ако е под-има ли катализатор или не, възраста на колата(
1. До 37 kW вкл. по 0,34 лв. за 1kW
2. Над 37 до 55 kW вкл. по 0,40 лв. за 1kW
3. Над 55 до 74 kW вкл. по 0,54 лв. за 1kW
4. Над 74 до 110 kW вкл. по 1,10 лв. за 1kW
5. Над 110 kW по 1,23 лв. за 1kW

Коефициенти според годината на производство

Възраст на автомобилa / Коефициент

Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1.5
До 5 години включително - 2.8

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Вто 12 фев 2008 0:11

колега, нямам представа колко коня ти е колата но в твоя случай мисля че има едно ограничение до 115 коня за да ползваш тези привилегии, не съм сигурен обаче питай някой в данъчното

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 12 фев 2008 17:33

До 74kW не плащам данък, но моята кола e над тези 74kW защото е 131 коня. Когато колата е на 6 години с катализатор от около 90лв данък до колко ще падне? Колкото до КАТ не са ми искали нищо .. тя колата си беше внесена преди 2-3 седмици. Глобата ми е интересно от какво се определя ... дали няма да ми треснат 200лв глоба ... или може ли да ги излъжа нещо с инвалидността ( аз съм 3та група инвалид ) Аз се опитах да ги попитам в общината като човек, а те се държаха с мене все едно съм им изял закуската, обяда и вечерята .... и тогава си припомних защо не си регистрирах колата май месец ...

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 12 фев 2008 22:04

За да регнеш кола на инвалид-требе да е до 1800см3 и/или 90 коня...
Поне така беше,като се интересувах...Освен това-за тая привилегия си трябва над 75% инвалидност(пак по спомен)-демек 1ва група...
Колата първо се регва в КАТ(до 14 дни след нотариалното прехвърляне)...а чак след тва в данъчното-до 2 месеца след регването в КАТ...Така че Кат няма и какво по отношение на данъчните да ти искат....
Счита се че това е отговорност на Нотариусите-те следят за евентуални задължения на лицето продавач.....
За тея лелки в бараките в Люлин ще си замълча...ти беше от Люлин нали...
Според мен-ако са в настроение-можеш и да се разминеш с малка сума...ама мисля си че ще те орубят....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 13 фев 2008 9:43

Еми почвам да се замислям дали да я регистрирам :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 13 фев 2008 20:59

longora написа:Еми почвам да се замислям дали да я регистрирам :)

или я регваш...или чакаш да мине давността-аз обаче незнам след колко години и дали минава...
а някоя заядлива кука като ти иска бележката????
На мен от 3 години не са ми я искали...дори и тея в пункта за техн.преглед,ама винаги има шанс за проблем

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Сря 13 фев 2008 21:11

Аз предишната ми кола не бях я регистрирал 2години.
т.е Не бях занесъл копие от договора за покупко-продажба в общината.Когато отидох на гишето,едно лелче се намръщи,че колата не е регистрирана и ми обяви глоба от 35лв :lol: Аз направо щях да я разцелувам,защото трябваше да плащам минимум 400лв/2години данък + плащане на няколко глоби за превишена и птп,че преди се плащаха в общината/И срещу 35лв ми регистрираха колата и започнах на чисто,без да плащам нищо друго :twisted:
p.s. Обичам го онова лелче :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 14 фев 2008 10:57

На мен до сега никъде не са ми искали бележката за данъка и се надявам да не искат. Явно ще си почакам 2 години и 2 месеца и тогава ще отида и ще се моля и моята глоба да е около 40лв :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 14 фев 2008 12:18

Иди питай лелката-може и да е сговорчива :roll: :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 14 фев 2008 13:19

Хич не е ... освен да пратя майка ми на 8ми март ... първо с честит празник пък после да видим дали ще се държат все едно си им изял яденето ...

Потребителски аватар
dzola
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dzola » Пет 15 фев 2008 2:18

eos написа:Аз предишната ми кола не бях я регистрирал 2години.
т.е Не бях занесъл копие от договора за покупко-продажба в общината.Когато отидох на гишето,едно лелче се намръщи,че колата не е регистрирана и ми обяви глоба от 35лв :lol: Аз направо щях да я разцелувам,защото трябваше да плащам минимум 400лв/2години данък + плащане на няколко глоби за превишена и птп,че преди се плащаха в общината/И срещу 35лв ми регистрираха колата и започнах на чисто,без да плащам нищо друго :twisted:
p.s. Обичам го онова лелче :lol:

това е странно - глобата не заменя текущите задължения за периода а е само санкция за забавеното регистриране /въпреки глобата си дължите данъка за периода/

А относно давността за - 2 години след извършване на нарушението което е 2 години и 2 месеца след регистрацията в КАТ (това беше в друга тема доста подробно дискутирано)

А относно тези бележки - за момента КАТ нямат правио да ги изискват защото това не е от тяхната компетенция - никъде в закона за движение по пътищата като документ не фигурира Бележка за платен данък (тя е условие обаче за минаване на технически преглед). Говори се обаче за изменение на закона за да може КАТ да проверява за тези бележки от есента... така че...ако това е вярна информация...е добре да се замислите... :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

ъф

Мнениеот lozan67 » Пет 15 фев 2008 17:02

Не знам, защо все развалят работещи работи. Едно време като си регистрираш колата в КАТ и докато се прибереш данъчните вече знаеха и те регистрираха. Сега документи разправий. Така де що да лесно.

Потребителски аватар
dzola
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dzola » Съб 16 фев 2008 2:45

развалят ги защото така изнася на богатите копеленца със скъпи коли и висок данък..... :)

Все пак и депОтатите са хора и те коли карат....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 16 фев 2008 14:48

Сега наистина е един куп бумаги за носене в общината ... и ден разправиии и какво ли още не.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”