Съвет за тунинг
Съвет за тунинг
Имам 500лв за харчене и незнам кое ще е най добре,чип тунинг или генерация+колектора,става на вапрос за GOLF3 GTI.Ако някои може да ми даде съвет ще се радвам.
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет за тунинг
cba_vw написа:Имам 500лв за харчене и незнам кое ще е най добре,чип тунинг или генерация+колектора,става на вапрос за GOLF3 GTI.Ако някои може да ми даде съвет ще се радвам.
за чип ще ти стигнат,вероятно ще ти останат и да почерпиш...за друго забрави с тоя бюджет
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Що да забрави!? 500лв не са малко пари! Ама щом ги имаш излишни, по-добре вземи си провери мотора как ти е откъм компресия, щото със сигурност е минал 200 000км, виж ако има нещо да го обслужиш! Преди да прайш какъвто и да било моторен тунинг, трябва да си сигурен, че мотора е в час! С 500лв може да си намериш един хубав вал втора ръка, на 260-270градуса! За мотор има какво да се направи с 500лв, но трябва да се види от кое имаш нужда! Ако не ти е много читав мотора, вземи си го направи как си трябва, и след няколко месеца като пак имаш 500-600лв си потърси вал!
Гас, аз до тук съм около 700лв, със всичко, като слагам купуване на мотор, купуване на глава, части и т.н. от мотора няма дюзи и еку! Всичко друго е налично, наистина от приятели спестих доста, но с желание и помощ от приятели и с не много пари можеш да направиш нещо добро!
Гас, аз до тук съм около 700лв, със всичко, като слагам купуване на мотор, купуване на глава, части и т.н. от мотора няма дюзи и еку! Всичко друго е налично, наистина от приятели спестих доста, но с желание и помощ от приятели и с не много пари можеш да направиш нещо добро!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
cba_vw написа:Изкам да знам кое ще е най добре за двигателя чип или генерация+колектори те,ако трябва да се по охарча ok,двигатела е в отлично състояние и е на 135050км поне за сега нищо не се обажа но щом трябва ще го мина на по основен преглет но ти давам гаранция че нищо няма да се намери.
колега туко що се прибирам и си взех колата от правене
сложиха и 4-1 колектор (СПЕЦИАЛНО БЛАГОДАРЯ НА БОБИ!!!! ПИЧ ЗА МИЛИОНИ!! (боби утепах с изречение обаче...))
колата.. не мога да си я позная.. респонса е различен
звука също
а след 5к оборота какво прави направо се побърква.. аз съм очарован и си е заслужавало всяка ЕДНА стотинка
не мога да повярвам че един смотан колектор може да съживи ЗВЕРСКИ колата ми .. просто нещо коренно различно .. все едно се качвам от куца моно инжекция на абф ..
разликата е невероятна.. опитайте и вие

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K_Power написа:аз до тук съм около 700лв, със всичко, като слагам купуване на мотор, купуване на глава, части и т.н. от мотора няма дюзи и еку! Всичко
........мога да ти кажа, че сегменти, биелни и основни лагери, семеринги, уплатнения, болтове и гарнитури ...е това са ти 500 лева .....така че не давай такива менения ......
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
Tyan написа:K_Power написа:аз до тук съм около 700лв, със всичко, като слагам купуване на мотор, купуване на глава, части и т.н. от мотора няма дюзи и еку! Всичко
........мога да ти кажа, че сегменти, биелни и основни лагери, семеринги, уплатнения, болтове и гарнитури ...е това са ти 500 лева .....така че не давай такива менения ......
напълно съм съгласен. не започвайте тунинг с някъв ограничен бюджет, защото после винаги стават изненади. личен опит

за 500 кинта ако колата ти е 115 коня, вземи си едни фарчета