Passat B5 обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 обороти

Мнениеот Smoocki » Сря 13 фев 2008 19:07

Здравейте ...понеже си търся такава кола днеска гледах една 1.8 турбо ...значи интересува ме оборотите при студена кола колко трябва да са и играят ли ? Другото което е 98 година с оранжеви мигачи има ли ...а и ВИН кода последните 4ри цифри ли е за да я проверя ?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 13 фев 2008 19:50

Не съм много запознат с бензиновите двигатели. По принцип не би трябвало да играят обороти, ама знаеш ли. Имаше някъде наскоро писано, че ако е включен климатроника, има нещо такова.
Белите мигачи са от март 98. Но това е нещо, което се сменя за минута-две.
VIN е от вида WVWZZZ3BZ ...
Буквата след това Z последното, т.е. десетия символ отляво надясно определя годината (моделната - тя не съвпада с календарната, а започва края на лятото-есента, и съответно там някъде свършва; предполагам правиш разлика между дата на първа регистрация и дата на производство на автомобила ?), като значенията са :
1996 - T
1997 - U
1998 - W
1999 - X
2000 - Y
2001 - 1
Първата и последната не се отнасят за Б5, но все пак ги написах.
Гледай внимателно, защото и мен се опитваха да ми пробутат една кола 97 за 99 (със сълзливи истории за промените в документите, кой кого мразел, и т.н.). Точно по VIN-а хванах измамата.
Успех, и късмет !

Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smoocki » Сря 13 фев 2008 21:04

Ами мерси ! То търсене му е майката :D

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Чет 14 фев 2008 9:11

Оборотите на празен ход са между 740-840. Не трябва да играят. Поне при мен не се влияят от климатроника. Само като се включи компресора се качват за секунда и после пак си отиват където трябва. Е рабирасе не мога да кажа с точност до оборот но стрелката си стои на делението под 10 ;)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 14 фев 2008 12:30

dimitar iv написа:Оборотите на празен ход са между 740-840. Не трябва да играят. Поне при мен не се влияят от климатроника. Само като се включи компресора се качват за секунда и после пак си отиват където трябва. Е рабирасе не мога да кажа с точност до оборот но стрелката си стои на делението под 10 ;)

Точно така е с оборотите при включване на климатроника мърдат за момент, но после са стабилни. При мен стоят на една идея под 900 оборота. А белите мигачи не са никакъв критерии -> предните са по 19 лв парчето, а страничните около 20лв за двата 8)
Колата при диагностика си казва доста неща, освен това е важно да се провери турбото (прави се с лаптопа в колата и десет кила излишен бензин)

Потребителски аватар
Smoocki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smoocki » Чет 14 фев 2008 19:05

Един познат ми каза за един Васко от форума .... някои да го познава? И евентуално някои който ги чатка пасатите защото никак не ги чаткам :D А това момче кара пасат Б 5.5

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 15 фев 2008 8:44

Smoocki написа:Един познат ми каза за един Васко от форума .... някои да го познава? И евентуално някои който ги чатка пасатите защото никак не ги чаткам :D А това момче кара пасат Б 5.5

Е не знам дали някои го познава, ама търси Ваското1 в раздел Сервизи за ФВ.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 15 фев 2008 8:45

Погледни в раздел сервизи. Там има инфо.

Върни се в “Passat”