може ли на 1,4 aex да карам с бензин omv 100?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

може ли на 1,4 aex да карам с бензин omv 100?

Мнениеот ksp84 » Чет 14 фев 2008 20:01

сега може да ми се смеете колкото си искате ама по добре да си питам преди да извърша някоя глупост а и форума е за уграмотяване на неандерталци като мене, така че

може ли да сипя омв 100 примерно 50 литра, или някъкъв процент че колата взе да ми държи много ниски обороти на празен ход, а и понякога направо си угасва, както си карам, като усвободя от скорост, не спира на 600-700-800 оборота а направо изгасва, но си го прави когато иска, а и забелязах нещо странно, като натисна рязко спирачките и съм на свободна, оборотите леко се понижават, при повишаване на спирачното ускорение- в превод не разбирам защо така некой ако може даобясни.

и да се върнем на въпроса, какви може да са последиците ако карам на бензин с по-високо октаново число от препоръчаното.

pls. смилете се над неуките :D :D :D

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Чет 14 фев 2008 20:11

"препоръчаното" е минималното октаново число с което може да се кара тоя мотор, с гориво с по-високо октаново число освен да ти спадне разхода друго надали ще се случи :)

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 14 фев 2008 20:22

Сипваи смело Супер 100 няма проблеми аз на моита Кордоба със мотор АЕХ съм карал със Супер 100 а относно не стабилните обороти ми прелича за почистване да дроселовата клапа закачи я на VAG COM и ще си каже всико успех.

milenhp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenhp » Чет 14 фев 2008 21:03

Не вярвам да е само от бензина.

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Чет 14 фев 2008 21:14

да колега горещо ти препоръчвам супер100! карай си снего и си свиркай , ще ти падне и разхода.Та отностно проблема ти... сравнително елементарен е / не е от бензина и няма да се оправи със 100 октана/ , имаш спукан мъркуч от всмукателите към серво- усилвателя.Затова като натресеш спирачките и ти гасне, защото при натискане на педала за спирачката сервото ползва вакума на всмукателите, а при спукан маркуч се появява точно твоят проблем! хаиде успех!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 14 фев 2008 21:46

reactiven написа:...имаш спукан мъркуч от всмукателите към серво- усилвателя....

:да: Баш!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 14 фев 2008 22:43

100 октановият в БГ=95 в чужбина :idea: :)

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 14 фев 2008 23:44

bomber написа:100 октановият в БГ=95 в чужбина :idea: :)
:woooow: :no-no

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 16 фев 2008 12:14

ceci_rohe написа:

не ама да българския бензин ако си мислиш че отговаря на европеиските изисквания си се пообъркал :wink:
иначе по темата както и по-нагоре споменаха сипваи си от ОМВто супер 100 и нямаш никакви проблеми,освен по нисък разход :lol: :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 16 фев 2008 12:48

Не ми се пишеше тук ама........по ниския разход не компенсира по скъпия с 20ст бензин а разлика във вървежа няма да се усети :wink: И недейте да почвате пак спорове :idea: ksp84 ще пробва и ще прецени сам.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Съб 16 фев 2008 14:28

Gesha_GTI написа:
ceci_rohe написа:

не ама да българския бензин ако си мислиш че отговаря на европеиските изисквания си се пообъркал :wink:
иначе по темата както и по-нагоре споменаха сипваи си от ОМВто супер 100 и нямаш никакви проблеми,освен по нисък разход :lol: :wink:

Мисля че знам по добре от тебе колега а да ли съм се побъркал може и така да е от бензиновите пари.От 10г. с това си вадя хляба и сигорно съм по запознат от тебе лек ти ден и не се изказваи неподготвен.

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 16 фев 2008 15:23

ceci_rohe написа:
Gesha_GTI написа:
ceci_rohe написа:

Мисля че знам по добре от тебе колега а да ли съм се побъркал може и така да е от бензиновите пари.От 10г. с това си вадя хляба и сигорно съм по запознат от тебе лек ти ден и не се изказваи неподготвен.

Добре бате няма да спориме...но да предположиме че си карал или си се возил в кола от германия до българия и си карал с немски бензин,мнението едва ли ще ти е такова...но както и да е всеки си преценява за себе си.Извиняваи ако има нещо,лек ден и на тебе :wink:
п.с. и не съм искал да те обидя с изказването ми пообъркал щото гледам че си го разбрал като побъркал :wink:

Потребителски аватар
Biotest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Biotest » Съб 16 фев 2008 15:37

Подкрепям колегата Gesha_GTI :!: ,личен опит :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 16 фев 2008 15:42

[quote="Теодор"] И недейте да почвате пак спорове :idea:
    :deal

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Съб 16 фев 2008 15:45

Gesha_GTI написа:
ceci_rohe написа:
Gesha_GTI написа:
ceci_rohe написа:

Добре бате няма да спориме...но да предположиме че си карал или си се возил в кола от германия до българия и си карал с немски бензин,мнението едва ли ще ти е такова...но както и да е всеки си преценява за себе си.Извиняваи ако има нещо,лек ден и на тебе :wink:
п.с. и не съм искал да те обидя с изказването ми пообъркал щото гледам че си го разбрал като побъркал :wink:

Само да ти кажа Super 100 на OMV е внос от Австрия и V-Power-99 на Шел е от Гърция ти сам си прецени лек ден и успех. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”