Комфорт функция на стъклата Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Комфорт функция на стъклата Г3

Мнениеот MyTpaTa » Чет 14 фев 2008 21:45

Имам комфорт на стъклата и се вдигат с алармата.Отвътре като натисна един път се свалят до долу.Пак с едно натискане се вдига и шофьорския, а другия дрябва да държиш иначе неможе.
Защо е така?
Има ли начин и другия с едно натискане да се вдига до горе?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 14 фев 2008 22:54

Тва е много обьркана работа.При мен от време на време работи,от време на време не.От време на време ми се сваля пасажерския джам на степени, от време на време нормално,понякога като затварям с алармата пасажерския ми се вдига само с 1на степен.....май тая работа при тройките не е най-изпипаната.Според мен е нормално :)

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 14 фев 2008 23:01

kilima написа:Тва е много обьркана работа.При мен от време на време работи,от време на време не.От време на време ми се сваля пасажерския джам на степени, от време на време нормално,понякога като затварям с алармата пасажерския ми се вдига само с 1на степен.....май тая работа при тройките не е най-изпипаната.Според мен е нормално :)

И при мен е същото положението.Мисля,че няма за какво да се притесняваш-проблема не е от комфорт модула.Ако греша ме поправете.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 14 фев 2008 23:37

kilima написа:Тва е много обьркана работа.При мен от време на време работи,от време на време не.От време на време ми се сваля пасажерския джам на степени, от време на време нормално,понякога като затварям с алармата пасажерския ми се вдига само с 1на степен.....май тая работа при тройките не е най-изпипаната.Според мен е нормално :)
Вероятно се претоварва моторетката на джама и сработва защитата и.Нещо механизъмче ма скоро ще изпищи, я въженце, я ролка, я някой водач не е в ред.Аз лично не разбирам удобството на тъй наречения "комфорт" модул, изтърка ми прозорците от местене, особено приятно се получава когато "комфортно"се отворят при дъжд :evil:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 15 фев 2008 0:49

emo-gar написа:
Вероятно се претоварва моторетката на джама и сработва защитата и.Нещо механизъмче ма скоро ще изпищи, я въженце, я ролка, я някой водач не е в ред.Аз лично не разбирам удобството на тъй наречения "комфорт" модул, изтърка ми прозорците от местене, особено приятно се получава когато "комфортно"се отворят при дъжд :evil:

Или като ти е замрьзнала ключалката и остане в положение за отключване и ти се свалят и 4те джама при -15 и след това реши да откаже сичко и да се возиш половин час така...

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пет 15 фев 2008 1:13

При мене и 4-те ел. джама слизат до долу само с едно натискане на копчето но за да се вдигнат трябва да го държа постоянно.Мисля че имам комфорт модул но като ми слагаха алармата нарочно им казах да не го връзват, че да няма подобни проблеми.Ел стъклата са много готина екстра , но могат да ти направят много мръсен номер в най неподходящия момент.

Потребителски аватар
rodeo man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodeo man » Пет 15 фев 2008 22:30

и при мен е същото един път се сваля от раз а пове4ето пъти на степени и ве4е не му обръщам внимание ,явно е обща болест :evil:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Съб 16 фев 2008 19:23

При мен като искам да отворя прозореца и натисна "надолу" и спра със същото копче("надолу") до желаната позиция на стъклото, комфорт функцията си остава активна и със следващо натискане "нагоре" стъклото си се затватя до горе. Ако натисна "надолу" с после спра стъклото с копчето за "нагоре" се прекъсва комф. функцията и започва да си работи като обикн. ел. стъкло докато не го затворя напълно.
Сигорно и при вас е така ама не сте се знимавали да го изследвате :wink:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Re: Комфорт функция на стъклата Г3

Мнениеот Bundy » Съб 16 фев 2008 20:09

MyTpaTa написа:Имам комфорт на стъклата и се вдигат с алармата.Отвътре като натисна един път се свалят до долу.Пак с едно натискане се вдига и шофьорския, а другия дрябва да държиш иначе неможе.
Защо е така?

Карах Ауди80 преди и на него беше така.... Най вероятно е нещо нормално което преактичните немци са измислили. Във всеки случай не е случайно

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Комфорт функция на стъклата Г3

Мнениеот vasstop » Нед 17 фев 2008 10:11

Bundy написа:
MyTpaTa написа:Имам комфорт на стъклата и се вдигат с алармата.Отвътре като натисна един път се свалят до долу.Пак с едно натискане се вдига и шофьорския, а другия дрябва да държиш иначе неможе.
Защо е така?

Карах Ауди80 преди и на него беше така.... Най вероятно е нещо нормално което преактичните немци са измислили. Във всеки случай не е случайно
И при мен е така, просто така е направен комфорт модула. Най-вероятно има причина, но не я знаем :( :roll:

kolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolo » Нед 17 фев 2008 11:12

Колеги, отскоро карам Голф и със съжаление установявам, че системата на елстъклата и заключването е невероятен сбор от недомислия и недоправяния, нищо общо с представата за "немско качество".....Ако и в останалите си компоненти колата е на това равнище - просто ще я изхфърля!
Понеже все още харесвам дизайна на компактната машинка, пък и двигателя/спирачките/скоростната кутия/купето са в добро състояние, нека попитам по-опитните -

Как, по-дяволите, може да се изключи тази "екстра", чиято основна функция е да ти скъса нервите?

Ако някой се е справил вече с проблема - моля да сподели опит!
Предварително благодаря :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”