Проблема е следния: при подаване на газ независимо дали съм на скорост или не на 2100 обр.се получава някакъв резонанс и то само в тази част на обортомера, не мога да разбера от какво е, мислих си че е от гарнитурата на колекторните тръби,но уви не е от там. ПОМОЩ
Резонанс при 2100 оборота
Резонанс при 2100 оборота
Привет на всички,редовно посещавам този форум и досега винаги ми е помагал да реша проблемите си. Но сега не мога да намеря тема по проблема който имам,нядявам се че някой ще даде някоя идейка 
 .
Проблема е следния: при подаване на газ независимо дали съм на скорост или не на 2100 обр.се получава някакъв резонанс и то само в тази част на обортомера, не мога да разбера от какво е, мислих си че е от гарнитурата на колекторните тръби,но уви не е от там. ПОМОЩ

- spidergb
 - Автомобил:
 - Двигател:

jordan1 написа:хубавото в случая, е че няма някакви проблеми,поне засега,но самия шум е доста дразнещ,особено при грацко, а интересното е че се получава само при тези обороти,преди да сменя гарнитурата на колекторните тръби,този резонанс се получаваше при 1800 оборота,но след смяната вече е при 2100
Колега може да ти вибрира пластмасовия въздоховод на филтъра защото в долната част е закрепен за лонжера поне на мене е така само че при 2500 оборота се получава тази вибрация. Наистина е дразнещо и не ми остава време да си го оправя
- daniel.petrov
 - Автомобил:
 - Двигател:

- veselin111
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Здравейте и от мен!
И при мен се чува подобен жужене, но само когато съм в движение (около 2300 оборота). Но също така и задържа оборотите около 2500 за около 4-5 сек при освобождаване от скорост. Чудих се дали има нещо общо между двата проблема.
Доста е дразнещо и аз също търся по какъв начин може да се отстрани този проблем, но за сега просто увеличавам музиката.

Поздрави на всички!

И при мен се чува подобен жужене, но само когато съм в движение (около 2300 оборота). Но също така и задържа оборотите около 2500 за около 4-5 сек при освобождаване от скорост. Чудих се дали има нещо общо между двата проблема.
Доста е дразнещо и аз също търся по какъв начин може да се отстрани този проблем, но за сега просто увеличавам музиката.
Поздрави на всички!
- maslinkov
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Е, за твоя проблем много боб ще трябва. На Жигулито имах подобен резонанс от кардан втора употреба, ама при Поло нямам си на идея какво може да го предизвика. Мога само да предположа, че си сложил нещо втора употреба, което не си е адаптирало износването към твоята кола /или предишния собственик го е направил/. И от друга страна на нова кола и такава с всичко оригинално резонанс не може да има./или ще има при всички нас, а то не е така/

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”