Релета за фаровете или Osram SILVERSTAR +50%

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 12 фев 2008 9:02

gushliak написа:
Rabbit_TDI написа:Имам релета ,имах и 50+ крушки.Повече файда има от релетат ,а и внасят безопасност.Сега обаче съм с ксенон - просто няма смисъл даваш 180-200 лева и найстина се раждаш.Релета + крушки ходи към 80 кинта :?

Rabit_TDI, тези 180-200 лева за пълен ксенон-комплект ли са? Кажи откъде ги намери на тази цена? Какви са им параметрите - ватове, келвини? Предполагам, че е и без монтаж или...?
Колеги, споделете най-доброто място за ксенон в София! Мнооого се изкушавам за тези ксенони, ейй!

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=64667

vladisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladisbg » Вто 12 фев 2008 9:38

gushliak написа:
vladisbg написа:probva li novite?mnogo dobri!

Колега, кажи, моля те, кои са тези "новите"? Какъв ти е опита с тях - от колко време ги караш, на мокро и сухо, в сравнение с кои други? И ако твърдо си много доволен - откъде се сдоби с тях и срещу колко?
И въобще ... нещо взех да се обърквам! Едни хвалят OSRAM - Silverstar +50 или Cool Blue, други залагат на PHILIPS Bluevision! Моля, нека някой който е опитал и едните, и другите, да сподели впечатления! Ето например ... много ми хареса единомислието по въпроса за релетата! Ако постигнем нещо подобно и за крушките - цена няма!

Az pisah malko po-gore!Tova sa nai-novite kru6ki na Osram!Vodqt se NBR(nightbreaker)Ima gi v magazinite na Auto+!Mnogo sa dobri!ne6to ot tipa na ksenona e svetlinata!po princip gi vodqt +90% po-silni i +10% po-bqlo
mod edit: L&R
А тук се пише само на КИРИЛИЦА!

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Вто 12 фев 2008 11:25

Колеги, сърдечни благодарности!
На vladisbg за разяснението и извинявай, че не видях по-горното ти описание!
На andonov - за линка към santo_trafikante!
Безаварийни километри на всички!

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пет 15 фев 2008 17:28

Колега vladisbg,би ли казал цената на тези кружки Осрам 90%+,защото за новият Филипс ми казаха цена от 70 лв.А ако може колегите да споделят,колко е и цената за поставяне на ксенона (напр.: 200 лв. за ксенон система + колко лв. още за поставяне = ? лв. общо) или в цената на системата влиза и монтажа,да за се направи разлика в цената на обикновените кружки + релета (защото все пак е по-евтино,но с колко?) и ксенон-а.Така според мен всеки ще може да претцени кой вариант ще му е по изгоден,според джоба (поне според моя,а е вярно и че "по-евтиното излиза по-скъпо") и вярвам че и други колеги ще ме подкрепят (все пак не всеки може да си позволи 200 лв. за ксенон-че + поставянето му ако не влиза в цената).
П.П. То е ясно че всеки иска ксенон,ама дали джоба му го позволява си е друг въпрос :lol:
Поздрави на всички и благодаря предварително! :lol:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 15 фев 2008 18:13

bulaki написа:Колега vladisbg,би ли казал цената на тези кружки Осрам 90%+,защото за новият Филипс ми казаха цена от 70 лв....

На мен също ми поискаха 70 лева за Филипса. Вчера си купих Осрам Найтбрейкър 2бр.Н4 и 2бр.Н1, но се оказа че на късите ми не са Н1 та ще ги сменям. Харесва ми как светят, но оппределено ще слагам и релета. За цената, не мога да те ориентирам точно, защото аз ги взех с 15% отстъпка от зената на едро, та 4-те бр. ми стъпиха на 36 лв., но предполагам че по магазините няма да са повече от 12-15 лв. броя... пробвай...

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Пет 15 фев 2008 19:06

Колега цената за монтажа на ксенона е 40 лева ,смятам за нормално като имаш в предвид ,че от него ти зависи и гаранцията за ксенон системата ,друг е въпроса дали няма да ти прави мизерии като на мен.

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Нед 17 фев 2008 19:59

bulaki написа:Колега vladisbg,би ли казал цената на тези кружки Осрам 90%+,защото за новият Филипс ми казаха цена от 70 лв.А ако може колегите да споделят,колко е и цената за поставяне на ксенона (напр.: 200 лв. за ксенон система + колко лв. още за поставяне = ? лв. общо) или в цената на системата влиза и монтажа,да за се направи разлика в цената на обикновените кружки + релета (защото все пак е по-евтино,но с колко?) и ксенон-а.Така според мен всеки ще може да претцени кой вариант ще му е по изгоден,според джоба (поне според моя,а е вярно и че "по-евтиното излиза по-скъпо") и вярвам че и други колеги ще ме подкрепят (все пак не всеки може да си позволи 200 лв. за ксенон-че + поставянето му ако не влиза в цената).
П.П. То е ясно че всеки иска ксенон,ама дали джоба му го позволява си е друг въпрос :lol:
Поздрави на всички и благодаря предварително! :lol:

Здравейте колеги! Тъй като съм напълно съгласен с гореказаното, ще споделя моя опит и впечатления.
Вчера минах през Ауто + и забих едни OSRAM-ки NBR (Night Breaker)! Благодаря на vladisbg за идеята за тях! :да:
http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html
Та ... харчат се по 13.40 парчето! Мисля, че цената е много любезна, остава и да светят така, както е в рекламата! Лично аз все още нямам пълни впечатления, тъй като днес ги сложих по светло. Тест-драйва предстои! :wink: Струва ми се, че са малко по-добри от досегашните, които ползвах последната година и нещо - PLASMA White (по 10 кинта парчето). Сега остава да сложа само и едни релета, което едва ли ще е повече от 20-тина кинта. Така за около 50 лева би трябвало да е реализиран йофтинкия способ за постигане на светлинно чудо! Единствено ще остава отзивите на колегите тук да са били верни! :wink: :twisted:
Тук обаче, у мен възникна един въпрос. При смяната на крушките, взех, че замерих напрежението в инсталацията - на Аку-то и на фаровете. Констатацийте са интересни! На Аку-то - 14.39 - 14.41V, на фаровете (къси) - 14.00 - 14.01V ! И веднага у мен възникнаха 2 въпроса:
1. Има ли нужда да се поставят релета при такъв нисък пад (само 0.4V) в напрежението на фаровете и въобще при такова напрежение??? Освен, може би, за щадене на ключа?!
2. Как тези стойности кореспондират с размислите на zdravko, изложени в началото на тази тема??? Та аз при такива стойности не би трябвало да карам с едни крушки повече от седмица!? А откакто съм купила Passat-рона (20.05.2004), до сега съм сменил единствено една крушка за осветление на задния номер!
Що се отнася до сравнението между този вариант за светлина и ксенона, въпроса има две страни - практическа и финансова:
А. практическата: http://www.luxima.bg/index.php
Б. финасовата:
- ксенон: комплект (китайски) - крушки и баласти - 200-215 лв., монтаж - 30-40 лв. Интегрално за около 250 лв. има възможност човек да се въоръжи с ксенон и да "направи нощта на ден"!
- халогенни крушки (евентуално +30, +50, +90) и релета + монтаж всичко за около 50 лв.
Сравнението на двата варианта оставям на вас - ако щете от практическа, ако щете от финансова гледна точка.
Това научих засега, надявам се да не съм отегчил любезната аудитория с малко дългичкото изложение!
Ще се радвам да чуя и вашите размисли по тази тема!
Поздрави на всички и лека седмица! :headbang

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 17 фев 2008 21:42

новите крушки на Osram Night Breaker, светят по добре от Silverstar +50%.светлината е по силна и по бяла.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 17 фев 2008 21:53

handycam написа:новите крушки на Osram Night Breaker, светят по добре от Silverstar +50%.светлината е по силна и по бяла.

Кажи как са в мъгла и на мокър асфалт :idea: :!:

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Нед 17 фев 2008 22:06

веселин написа: ......... Кажи как са в мъгла и на мокър асфалт :idea: :!:

Веско, само чакам да падне мъглата и веднага ще споделя тук! Също и за мокрото!

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Нед 17 фев 2008 23:06

handycam написа:новите крушки на Osram Night Breaker, светят по добре от Silverstar +50%.светлината е по силна и по бяла.

по бели ли са от cool blue

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 18 фев 2008 10:06

Не забравяйте и другото предимство на обикновенните крушки пред ксенона - ако изгорят могат да се сменят на път, дори и да нямате резервна във всяка бензионстанция има, пък и поправките могат да се правят от (почти) всеки. Казвам го не за да плюя по ксенона, но просто всеки да си прецени за себе си и да не вземе някой колега да се вкара в излишни приключения заради едната гъзария.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 фев 2008 10:14

XpacTa написа:Не забравяйте и другото предимство на обикновенните крушки пред ксенона - ако изгорят могат да се сменят на път, дори и да нямате резервна във всяка бензионстанция има, пък и поправките могат да се правят от (почти) всеки. Казвам го не за да плюя по ксенона, но просто всеки да си прецени за себе си и да не вземе някой колега да се вкара в излишни приключения заради едната гъзария.

Ксенона гори на 3000 часа/ако е читав де/и демек няма да ти се наложи да го сменяш.Ако случайно изгори и си имаш резервна крушка можеш да я сложиш за 2-3 минути.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 18 фев 2008 14:04

Колега gushliak,извинявам се за въпроса (и на другите колеги,просто не ми се ровичка сега в студа,а съм от скоро с тази машина и не съм запознат с цоклите),но ще ми кажеш ли крушките на тези нашите Пасати какви са (Н7 или Н1) и дали са еднакви за къси и дълги?Щото тази цена дето ти я казваш е за Н1,понеже и аз ходих днес да питам за тия кружки в Ауто+,а за Н7 цената е 19,10 лв./1 бр.,да знам от кои да взимам.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 18 фев 2008 14:38

bulaki написа:Колега gushliak,извинявам се за въпроса (и на другите колеги,просто не ми се ровичка сега в студа,а съм от скоро с тази машина и не съм запознат с цоклите),но ще ми кажеш ли крушките на тези нашите Пасати какви са (Н7 или Н1) и дали са еднакви за къси и дълги?Щото тази цена дето ти я казваш е за Н1,понеже и аз ходих днес да питам за тия кружки в Ауто+,а за Н7 цената е 19,10 лв./1 бр.,да знам от кои да взимам.

4бр - Н1 :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”