Поло 1.9 D, AEF висок разход в града
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
Vanich написа:Пасата /1.9тди 110кс/ в най-големият студ -16 ми харчеше 8.3л, иначе 6-7л, говориме за градско! 100км ги минавам за 5-6 дни с много каране на незагрял двг. , бачкането ми е на 5км от нас! Така че 10 за това леко купе и малък мотор на полото ми се струва, че трябва да има някаде проблем!
той твоя мотор няма нищо общо,нищо че е двоино по мощен.аз имах А3 110 кс.на дълго със 140-6 нафта.а полото ми гори 6 на дълго като съм сам и без климатик със 100км/ч.а е ONLY 47kw

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Прав е колегата AEF и 1Y са си чисто и просто 1,9D. с жило на газта.
AEY,AGD,ASX-1,9 SDI 64 к.с. и AQM е SDI 68 к.с. с реостатен педал.
За съжаление AEF е крайно незадоволителен двигател и аз лично също имам познати които се оплакват като разход на гориво от него.Много проблеми прави и ГНП-то Lucas мисля че беше като марка.
AEY,AGD,ASX-1,9 SDI 64 к.с. и AQM е SDI 68 к.с. с реостатен педал.
За съжаление AEF е крайно незадоволителен двигател и аз лично също имам познати които се оплакват като разход на гориво от него.Много проблеми прави и ГНП-то Lucas мисля че беше като марка.
- francois
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AEF 1999
go6o61 написа:А бе пичове каквъв е този мотор AEF и да е SDI? Нещо не ми се връзва......... francois какво бърника и намали разхода?
Моята гори от 6,4 до 5,2 , но в България. Извън гореше 5... Любопитно нали.
Имаше некви маркучи за смяна ... и една леко пукната тръбичка .... а иначе за мотора всичко, което казвам е по талон, аз лично не съм го проверявал, дали е SDI или не, но в оригиналните документи от Италия си го пише така

- francois
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AEF 1999
pdols написа:Сипи си гориво догоре.Карай около 50-100 км,колкото повече толкова по-добре.Пак си сипи догоре гориво.Количеството гориво го раздели на километрите които си изминал и разултата умножен по 100 ти дава разхода литри на 100 км.Друг тип засичане води до големи грешки.
Правил съм го доста пъти, работата е, че когато сипвам догоре, пътувам най-вече извънградско

-
- Автомобил:
- Двигател:
как ги правите тия разходи направо да се неначуди човек
това не трябва ли да са най-икономичните двигатели SDI ??
на мен 1Z току що за мое учудване ми изхарчи по горе посочения метод(с пълнене до горе и доливане) 4,86 литра за 120км при скорост точно 90км в час с темпомат,
отиване и връщане до дупница.
а в града не съм могъл никога да го засека точно, но над 7 никога не е изхарчвало със сигурност, къде отивате на 10 направо не знам.
на мен ми харчеше 12 по едно време ама имах супер смотан механически проблем - тапата на маркучетата за обратната нафта беше остаряла и втвърдена съответно цепната, и направо си течеше от там, иначе без теч не вярвам такъв двигател да изхарчи 10 ако щеш да му сложиш една тротоарна плочка на газта и да караш така 100км
поздрави

това не трябва ли да са най-икономичните двигатели SDI ??
на мен 1Z току що за мое учудване ми изхарчи по горе посочения метод(с пълнене до горе и доливане) 4,86 литра за 120км при скорост точно 90км в час с темпомат,
отиване и връщане до дупница.
а в града не съм могъл никога да го засека точно, но над 7 никога не е изхарчвало със сигурност, къде отивате на 10 направо не знам.
на мен ми харчеше 12 по едно време ама имах супер смотан механически проблем - тапата на маркучетата за обратната нафта беше остаряла и втвърдена съответно цепната, и направо си течеше от там, иначе без теч не вярвам такъв двигател да изхарчи 10 ако щеш да му сложиш една тротоарна плочка на газта и да караш така 100км
поздрави
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
daniel_falin написа:.... над 7 никога не е изхарчвало със сигурност, къде отивате на 10 направо не знам...
Значи колега много си зависи от градското. И аз съм с 1Y и обикновено ми дава около 7.5-8 л. Но ела да видиш ако е карам само на кратки разстояния и все студена да си седи, тогава се вдига поне с 1 л.
Въпреки това и на мен 10 л. ми се вижда адски много (това е към колега francois). Почвай да проверяш всичко наред, въздушен филтър, маркучета, налягане на гуми. Може да е кофти нафта ...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Висок разход в града на Поло 1.9 D, AEF
Прочете ли от коя година е темата?
Върни се в “Дизелови агрегати”